Ρωσία: Διαμαρτυρία στην Ιαπωνία για τις αμερικανο-ιαπωνικές βολές στα σύνορά της

993
Ρωσία: Διαμαρτυρία στην Ιαπωνία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι διαμαρτυρήθηκε στην ιαπωνική πρεσβεία για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ιαπωνίας-ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ άλλων έγιναν βολές από πυραυλικά συστήματα HIMARS κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωση, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις χαρακτηρίζονται “πρόκληση” για την ασφάλεια της ρωσικής Άπω Ανατολής και ζητείται ο άμεσος τερματισμός τους. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί επίσης την Ιαπωνία με “αντίμετρα” προκειμένου να αποτραπούν στρατιωτικές απειλές κατά της Ρωσίας, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τα HIMARS είναι τα ίδια πυραυλικά συστήματα με τα οποία οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό στον αγώνα του απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Η Ιαπωνία έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, όπως και άλλες χώρες της Δύσης, ως αντίποινα για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τη ρωσική κυβέρνηση να απελαύνει έναν ιάπωνα πρόξενο με την κατηγορία της κατασκοπείας και την ιαπωνική κυβέρνηση να απαντά με απέλαση ρώσου προξένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας