Πρόεδρος WEF πρός Σύμβουλο Μπάϊντεν: “Μπήκαμε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων”

602

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Μπόργκε Μπρέντε, ανακοίνωσε στην ετήσια σύνοδο στο Νταβός ότι ο κόσμος κινείται προς μια «Νέα Τάξη Πραγμάτων»!

Τόνισε μάλιστα πως έχουν την ικανότητα να δώσουν σε αυτή την νέα εποχή, «μορφή στο πώς θα μοιάζει».

Ο πρόεδρος του WEF συζητώντας με τον σύμβουλο ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, Τζέικ Σάλιβαν, σχετικά με το πώς ο κόσμος βιώνει μια μεταβατική φάση παγκόσμιας διακυβέρνησης είπε ότι «η διεθνής τάξη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται ότι δεν είναι πια αυτή η τάξη.

Είμαστε στο δρόμο για μια νέα τάξη, επομένως βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο τάξεις», είπε και συνέχισε:

“Συμφωνείς με αυτό; Τι θετικό μπορούμε να κρατήσουμε από την παλιά τάξη πραγμάτων για να περάσουμε σε μια Νέα Παγκόσμια Τάξη;»

Ο Σαλιβαν διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό του Μπρέντε ότι η διεθνιστική παγκόσμια τάξη πραγμάτων που δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα αντικατασταθεί εντελώς, επισημαίνοντας ότι η διεθνής τάξη πρέπει να «προσαρμοσθεί» στην «νέα εποχή» προς την οποία οδεύει ο κόσμος.

«Σκέφτομαι ότι αυτό είναι λίγο περισσότερο μια μετάβαση εποχών παρά μια μετάβαση τάξεων, αλλά και τα δύο είναι ξαδέρφια μεταξύ τους», είπε ο Σάλιβαν και προσέθεσε:

«Δεν νομίζω ότι η διεθνής τάξη που χτίστηκε μετά το 1945 αντικαθίσταται χονδρικά με κάποια νέα τάξη. Προφανώς θα εξελιχθεί όπως έχει εξελιχθεί πολλές φορές κατά την διάρκεια των δεκαετιών από το 1945.

Αλλά πιστεύω ότι με πιο έντονο και διακριτικό τρόπο περνάμε σε μια νέα εποχή. Η μεταψυχροπολεμική εποχή έφτασε στο τέλος της. Είμαστε στην αρχή για κάτι νέο. Έχουμε την ικανότητα να δώσουμε μορφή στο πως θα μοιάζει.

Και στην καρδιά του θα βρίσκονται πολλές από τις βασικές αρχές και τους βασικούς θεσμούς της υπάρχουσας τάξης προσαρμοσμένες στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας