Πολωνία-“Εάν χρειαστεί θα πάμε εμείς Ουκρανία να τελειώσουμε την δουλειά”!

1480

Η Πολωνία προαναγγέλλει επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!

Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε την ανάπτυξη 300.000 στρατιωτών στα σύνορα με την Ρωσία

Σε επικίνδυνες -για το μέλλον του πλανήτη- δηλώσεις προχώρησε ο πρεσβευτής της Πολωνίας στην Γαλλία   Jan Emeryk Rościszewski.

Ο Rościszewski μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση ανέφερε τα εξής ανησυχητικά:

«Ή οι Ουκρανοί θα υπερασπιστούν την χώρα τους και την ανεξαρτησία τους, ή εμείς θα αναγκαστούμε να πάμε εκεί», είπε ο Πολωνός πρεσβευτής εννοώντας βέβαια το ΝΑΤΟ και όχι την Πολωνία μόνο, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος τη σημασία των λεγομένων του.

Στη συνέχεια ανέφερε τα γνωστά περί «αξιών» και «δυτικού πολιτισμού» για να δικαιολογήσει αυτό που έρχεται: Τον Γ΄ΠΠ.

Εις επίρρωσιν των λεγομένων του Πολωνού πρεσβευτή το ΝΑΤΟ συζητά την ανάγκη ενίσχυσης των ανατολικών συνόρων με τη Ρωσία συγκεντρώνοντας εξοπλισμό και στρατιωτικό σώμα έως 300.000 στρατιωτών, κάτι που θα αποτρέψει τη Ρωσία από την «επέκταση του πολέμου πέρα από την Ουκρανία», όπως αναφέρει το Poltico.

Πιο αναλυτικά το Politico γράφει ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να σταματήσει τη Ρωσία εάν αποφασίσει να επεκτείνει τον πόλεμο πέρα από την Ουκρανία.

Εξαιτίας αυτού, η Συμμαχία κάνει λόγο για ενίσχυση των ανατολικών συνόρων της και για την ανάγκη αποστολής έως και 300.000 στρατιωτών στα σύνορα, με την ρωσία.

Τέτοιες ενέργειες θα απαιτήσουν συντονισμό και μεγάλες προσπάθειες από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ για να παρέχουν στρατιώτες, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, μεγάλες ποσότητες όπλων, εξοπλισμό και πυρομαχικά.

Ωστόσο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι ο συντονισμός μπορεί να είναι δύσκολος, καθώς πολλοί σύμμαχοι ανησυχούν ήδη για τα δικά τους ανεπαρκή αποθέματα πυρομαχικών, τα οποία χρειάζονται χρόνο και χρήμα για να αναπληρωθούν.

Το ειδησεογραφικό σάιτ  γράφει ότι οι στρατιωτικοί ηγέτες του ΝΑΤΟ πρόκειται να υποβάλουν ενημερωμένα περιφερειακά αμυντικά σχέδια.

Αξιωματούχοι της Συμμαχίας προβάλλουν την ιδέα ότι τα σύνορά της με τη Ρωσία θα πρέπει να φυλάσσονται από έως και 300.000 στρατιώτες, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι το πρώτο κλιμάκιο των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ μπορεί να αποτελείται από περίπου 100.000 στρατιώτες, έτοιμους να αναπτυχθούν εντός 10 ημερών. Μπορεί να περιλαμβάνει στρατεύματα από την Πολωνία, τη Νορβηγία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Το δεύτερο κλιμάκιο στρατευμάτων, γράφει το Politico, θα υποστηρίξει αυτούς τους στρατιώτες, έτοιμους να αναπτυχθούν εντός 10-30 ημερών από χώρες όπως η Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας