Πετρέλαιο: Πτώση 3% για το brent στα 109,03 δολάρια το βαρέλι

432
Πτώση 3% για το brent

Στο +48% η αύξηση της τιμής του στο α’ εξάμηνο 2022

Με πτώση 3% έκελισαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση του OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή του τον Αύγουστο μόνον κατά την ποσότητα που προβλέπει ο προγραμματισμός του, χωρίς να δώσει στοιχεία για το πώς θα κινηθεί από τον Σεπτέμβριο.
Η απόφαση ελήφθη παρά την ιδιαίτερα «πιεσμένη» παγκόσμια προσφορά.
Με βάση την απόφασή του αυτή, ο OPEC+ θα αυξήσει τη συνολική παραγωγή των μελών του κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως, τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο.
Οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν δώσει μεγάλη ανοδική ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, εκτινάσσοντας περαιτέρω τον πληθωρισμό και εντείνοντας τους φόβους παγκόσμιας ύφεσης.
Την σημερινή πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού» ενέτεινε πάντως το ξεκαθάρισμα «θέσεων» των traders πριν το τριήμερο αργίας για την εθνική επέτειο της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.
«Οι άνθρωποι αφαιρούν χρήματα από το τραπέζι», τόνισε ο Phil Flynn, αναλυτής στην Price Futures Group με έδρα στο Σικάγο.
Στο πλαίσιο αυτό το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 3,42 δολ. ή 3%, κλείνοντας στα 109,03 δολ. το βαρέλι, με το συμβόλαιο Αυγούστου, το οποίο λήγει σήμερα, να υποχωρεί κατά 1,3%, στα 114,81 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου, έχασε 4,02 δολ. ή 3,7%, κλείνοντας στα 105,76 δολ. το βαρέλι.
Το brent έκλεισε το πρώτο  εξάμηνο του έτους ενισχυμένο κατά 48%, ενώ το αμερικανικό αργό έκλεισε με αύξηση τιμής κατά 41%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας