Πεκίνο-Θα επέμβουμε στρατιωτικά αν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιτεθούν στην Ρωσία

2829

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία θέτει την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική ήττα του Κιέβου, επί άλλης βάσης.

Είναι η τυπική ανταπόδοση του δόγματος που είχε εξαγγείλει και η Μόσχα ότι «Αν οι ΗΠΑ κτυπήσουν την Κίνα να υπάρξει συστράτευση της Ρωσίας στο πλευρό της Κίνας».

Μόλις στις 8 Φεβρουαρίου η Μόσχα έσπευσε «να διατρανώσει τη στήριξη της Ρωσίας στη θέση υπέρ της “Μίας Κίνας”», σε τηλεφωνική επικοινωνία της Πούτιν-Σι Ζιπίνγκ, δήλωσε λίγο αργότερα το Κρεμλίνο.

Τότε σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πούτιν και ο Σι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους «είχαν μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων για τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα που περιελάμβανε και την Ουκρανία».

Η εξέλιξη φυσικά είναι κάτι παραπάνω από σημαντική γιατί στην περίπτωση αυτή οδηγούμαστε σε μια παγκόσμια σύγκρουση, αφού η εμπλοκή κινεζικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή έστω η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ρωσία (τώρα το Πεκίνο δεν δίνει όπλα ή πυρομαχικά στην Ρωσία, αλλά περιορίζεται σε μη θανατηφόρα υλικά, πολύτιμα ωστόσο για την ρωσική πολεμική μηχανή, όπως μικροτσίπ κλπ), θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάφλεξη και στην Ταϊβάν! 

Το Πεκίνο είναι απίθανο να άφηνε μια τέτοια ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ώρες η Γερμανία και η Πολωνία ανακοίνωσαν την δημιουργία δύναμης Ταχείας Αντίδρασης 5.000 ανδρών για την Ουκρανία, ο Μακρόν συνεχίζει να μιλάει για αποστολή γαλλικού τακτικού Στρατού στην Ουκρανία και στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι ερωτηματικό από ποιον ελέγχεται (πάντως σίγουρα όχι από τον ίδιο τον, ταλαιπωρημένο πνευματικά, πρόεδρο Τ.Μπάιντεν) και αν θα ενισχύσει άμεσα τα ευρωπαϊκά στρατεύματα.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας