Πάνω από 1 εκατομμύριο ψηφίζουν διαδικτυακά στις δημαρχιακές εκλογές Μόσχας

820

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στην εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία για τον δήμαρχο της πρωτεύουσας τις πρώτες επτά ώρες, δήλωσε στο TASS το αρχηγείο της κοινότητας για την παρακολούθηση των εκλογών της Μόσχας το 2023.

“Έχουν εκδοθεί περίπου 1.000.065 ψηφοδέλτια, έχουν ληφθεί 965.617. Δύο ημέρες, τέσσερις ώρες και 52 λεπτά απομένουν μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ψηφιακό μετρητή της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, έως τις 3:04 μ.μ. ώρα Μόσχας, το σύστημα είχε εκδώσει 1.034.467 ψηφοδέλτια και έλαβε 1.003.495 ψηφοδέλτια. Έτσι, πάνω από το 13% των κατοίκων της Μόσχας έχουν ήδη συμμετάσχει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Μόσχα.

Εκλογές στη Μόσχα

Η αυτοπροσώπως και εξ αποστάσεως ψηφοφορία θα διεξαχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα και τη γύρω περιοχή της Μόσχας για τρεις ημέρες – στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Θα εκλεγούν επίσης μέλη των περιφερειακών και δημοτικών νομοθετικών σωμάτων.

Οι κάτοικοι της Μόσχας θα ψηφίσουν για δήμαρχο της πόλης. Εξάλλου, οι κάτοικοι 13 δήμων στις διοικητικές περιφέρειες Troitsky και Novomoskovsky (TINAO) θα εκλέξουν μέλη στο τοπικό τους νομοθετικό σώμα.

Οι κάτοικοι της Μόσχας έχουν διαφορετικές επιλογές ψήφου. Μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών τερματικών ή να χρησιμοποιήσουν χάρτινα ψηφοδέλτια σε σχεδόν 2.100 εκλογικά τμήματα ή στο σπίτι.

Πέντε υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για τη δημαρχία: Ντμίτρι Γκούσεφ (Μια δίκαιη Ρωσία – Πατριώτες – Για την αλήθεια), Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ (το Κόμμα του Νέου Λαού), Λεονίντ Ζιούγκανοφ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας), Μπόρις Τσερνίσοφ (LDPR) και νυν δήμαρχος Sergey Sobyanin (Ηνωμένη Ρωσία).

Περισσότεροι από 630 κομματικοί και ανεξάρτητοι υποψήφιοι βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές στην ΤΙΝΑΟ. Κατά μέσο όρο τέσσερις υποψήφιοι διαγωνίζονται για κάθε θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας