Π.Λαφαζάνης: «Όλοι είναι για κλάματα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Σ.Κασσελάκης δεν θα επιβιώσει»

1477

Αρνήθηκε κατηγορηματικά τυχόν συμμετοχή σε νέο σχήμα με Τσακαλώτο-Αχτσιόγλου

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλης του «Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης» μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Γιώργο Λιάγκα για τους παραμένοντες και τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «καταντήσανε ένα μεγάλο κόμμα με μεγάλες φιλοδοξίες να αποσυντίθεται και να διαλύεται» και πρόσθεσε ότι «όλοι είναι για κλάματα».

«Από ό,τι βλέπω, και τα έλεγα σε ανύποπτο χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πάει σε πολυδιάσπαση και από εκεί σε διάλυση και αποσύνθεση. ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει στο κοντινό μέλλον. Πάει για τα αζήτητα» πρόσθεσε ο Π.Λαφαζάνης.

Κατά τον ίδιο «όλες οι πτέρυγές του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που έμειναν και αυτοί που έφυγαν, δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο. Καμία δεν μπορεί να αναδείξει τα προβλήματα της κοινωνίας».

Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό και τη διαμόρφωσή του ο Π.Λαφαζάνης είπε ότι «Αριστερά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι, είναι ένας από τους στυλοβάτες του σημερινού συστήματος. Αριστερά δεν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο αποδέχτηκε τα προηγούμενα δυο και διαχειρίστηκε με το πιο τραγικό τρόπο τη πορεία της Ελλάδας. Και το ΚΚΕ επίσης δεν είναι ένα κόμμα που μπορεί να δώσει διέξοδο. Δυστυχώς και ο Βαρουφάκης είναι μεγάλος υπεύθυνος για το τρίτο μνημόνιο και τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο προσανατολισμός του ΜΕΡΑ25 είναι εγκλωβισμένος στις λογικές της «παγκοσμιοποίησης» και του ευρωκεντρισμοού, για να μη προσθέσω πολλά άλλα. Σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην Αριστερά και ευρύτερα στον Αριστερό Προοδευτικό Πατριωτικό Δημοκρατικό χώρο, όπως υπάρχει ένα μεγάλο κενό αξιοπιστίας και φερεγγυότητας στη πολιτική ζωή που εκφράζεται μέσα από την τεράστια αποχή των πολιτών από τις κάλπες. 

Ερωτηθείς αν θα πει ναι ή όχι σε περίπτωση που τον καλέσει είτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είτε η Έφη Αχτσιόγλου για συμμετοχή σε ένα νέο σχήμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν κάθετα αρνητικός: «Βεβαίως δεν θα σκεφτώ  συμμετοχή μου σε ένα νέο πολιτικό σχήμα με Τσακαλώτο η Αχτσιόγλου η και τους δυο μαζί με Βαρουφάκη και άλλους. Είμαι απέναντί τους. Η σημερινή ομπρέλα και ο Τσακαλώτος ήταν οι πολέμιοι και οι διώκτες μου το 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ. Συντάχθηκαν τελείως με τον Τσίπρα και αποδέχτηκαν απολύτως τη μνημονιακή επέλαση στη χώρα, την οποίαν θα υφιστάμεθα για δεκαετίες ακόμα. Αυτοί αποδέχθηκαν και εφάρμοσαν επίσης τα δυο πρώτα  μνημόνια  ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ. Εμένα αυτοί οι άνθρωποι έχουν φορτώσει στη πλάτη μου τέσσερις δίκες για πλειστηριασμούς που συνεχώς αναβάλλονται και εκκρεμούν και δεν έχουν πει ούτε κουβέντα για μένα».

Δεν μπορεί να μιλάνε για Δημοκρατία αυτοί που συμφώνησαν να μεταλλαχθεί το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του 2015 σε αναξιοπρεπές και ταπεινωτικό «ΝΑΙ», χωρίς μάλιστα να έχουν κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική για τα αντιδημοκρατικά τερατουργήματα.

Όσον αφορά, τέλος, τον Στέφανο Κασσελάκη και αν μπορεί να επιβιώσει ο Π.Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «δεν θα επιβιώσει γιατί δεν έχει ούτε την πολιτική εμπειρία και κυρίως το αναγκαίο πολιτικό προσανατολισμό. “Ψάχνεται” και θα “ψάχνεται” για πολύ καιρό για το τι είναι. Εκτιμώ ότι θα αλλάξει το όνομα και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα όμως δεν δημιουργούνται στη λογική έρχομαι από την Αμερική για “διακοπές” και παρεμπιπτόντως βλέπω το κενό και αναλαμβάνω την προεδρία ενός κόμματος χάρις σε έναν επικοινωνιακό ρηγμαδό».

Τώρα είμαι επικεφαλής στο ΔΗ.Κ.Ε.Α. Ετοιμάζομαι να κατέβω στις ευρωεκλογές και αναζητώ στοιχειώδη οικονομικά μέσα για τη παρουσία μου. Χρειάζομαι δύναμη, δύναμη στο ΔΗ.Κ.Ε.Α για να συμβάλλουμε στην ενωτική αντιμνημονιακή επαναθεμελίωση του Αριστερού Πατριωτικού Δημοκρατικού χώρου και σε ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο όλων των ανιδιοτελών δημοκρατικών πατριωτών της χώρας, ανεξαρτήτως προέλευσης και χωρίς προκαταλήψεις, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανόρθωσης μιας ανεξάρτητης, παραγωγικής, δίκαιης και βαθιά δημοκρατικής Ελλάδας.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας