Ουκρανικός στρατός έχασε 3.000-Διέκοψε αντεπίθεση στην Zaporizhia-Zelensky: Ετοιμάζουμε κάτι μεγάλο!

1348

Η Ουκρανική προέλαση – αντεπίθεση με μηχανοκίνητα μέσα τεθωρακισμένα και τανκς στην κατεύθυνση Zaporizhia απέτυχε και οι Ουκρανοί σταμάτησαν την αντεπίθεση.
Με παρέμβαση του ο ρώσος Πρόεδρος Putin ανακοίνωσε ότι η νέα επιθετική επιχείρηση της Ουκρανίας στην Zaporizhia απέτυχε…
Οι αδυναμίες του Ουκρανικού στρατού είναι πρωτοφανής και η απειρία οδηγεί… σε θανάσιμα λάθη.
Από απειρία λοιπόν Ουκρανοί στρατιώτες παγιδεύτηκαν σε πεδία ναρκών στο Ugledar με την διαφορά ότι οι νάρκες ήταν Ουκρανικές και όχι ρωσικές.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν στις 28 Ιουλίου νέα επίθεση με drones στην Μόσχα αλλά καταρρίφτηκε το ένα και μοναδικό drones των Ουκρανών.
Οι αμερικανοί σχεδιάζουν από Σεπτέμβριο να στείλουν στην Ουκρανία τα τεθωρακισμένα Abrams… τα οποία θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα όπως και τα Leopard.

O Zelensky ανακοίνωσε την προετοιμασία σημαντικών διεθνών αποφάσεων για τον ουκρανικό στρατό

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι αρχές προετοιμάζουν σημαντικές αποφάσεις στη διεθνή σκηνή που θα επιτρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις να επιτύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα.
Οι διεθνείς μας αξιωματούχοι προετοιμάζουν αρκετά βαριές αποφάσεις για την Ουκρανία, για τους στρατιώτες μας.
Κάνουμε το μέγιστο τώρα, το κάνουμε μη δημόσια, έτσι ώστε τα αποτελέσματα των στρατιωτών μας, που θα τα δουν όλοι, να γίνουν επίσης μέγιστα.»,τόνισε ο Zelensky….

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό drone κοντά στη Μόσχα και δύο πυραύλους στο Rostov

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προσπαθούσε να επιτεθεί σε εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα στις 28 Ιουλίου 2023, δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα.
«Σήμερα το πρωί 28 Ιουλίου, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση, στέλνοντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να επιτεθεί σε εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μόσχας.
Οι δυνάμεις αεράμυνας το κατέρριψαν».
Εξάλλου τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν δύο πυραύλους στην περιοχή του Rostov το απόγευμα της Παρασκευής (28/7/2023) .
«Ένας δεύτερος πύραυλος χτυπήθηκε από συστήματα αεράμυνας – αυτή τη φορά στην περιοχή του Azov.
Οι συνέπειες της επίθεσης προσδιορίζονται», είπε ο κυβερνήτης της περιοχής, Vasily Golubev.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι Ουκρανοί προσπάθησαν να χτυπήσουν με τροποποιημένο πύραυλο του συστήματος αεράμυνας S-200 την πόλη Τάνγκαρονγκ.
«Ένας ουκρανικός πύραυλος αναχαιτίστηκε από ρωσικά συστήματα αεράμυνας κοντά σε πόλη, στην περιοχή του Rostov», ανέφερε το Ria Novosti.
Τα θραύσματα του πύραυλου που καταρρίφθηκε έπεσαν σε ερημική περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση τραυματίστηκαν 15 άτομα.

Σταμάτησε η μηχανοκίνητη αντεπίθεση των Ουκρανών σε Orikhiv στη δυτική Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις σε τουλάχιστον τρεις τομείς του μετώπου στις 27 Ιουλίου και σημείωσαν οριακά κέρδη σε ορισμένες περιοχές, αν και οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται ότι διέκοψαν τις μηχανοκίνητες επιθέσεις νότια του Orikhiv στη δυτική Zaporizhia.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δημοσίευσε πλάνα στις 27 Ιουλίου που δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Staromayorske (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka) στη δυτική περιφέρεια του Donetsk μετά από σφοδρές μάχες στην περιοχή.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις με χαμηλότερο ρυθμό και με πολύ λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό κοντά στο Robotyne στις 27 Ιουλίου, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια έντονη μηχανοκίνητη μετωπική επίθεση που απέτυχε.
Οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν μεταξύ άλλων σε 180 στρατιώτες, πέντε άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων τριών γερμανικής κατασκευής Leopard 2 και (για πρώτη φορά) δύο γαλλικής κατασκευής AMX-10 RC, 17 οχήματα μάχης πεζικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα αμερικανικής κατασκευής ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777.

4_108.JPG
3_62.jpg
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα ουκρανικά οχυρά κοντά στη Sergeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR), προχωρώντας κατά 1,5 χιλιόμετρο βαθιά στην άμυνα του εχθρού τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κοντά στον οικισμό Sergeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, ομάδες εφόδου της 15ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας από τη 2η Στρατιά συνέχισαν να αξιοποιούν την επιτυχία τους στην κατεύθυνση Svatovo και κατέλαβαν μια σειρά από οχυρά ουκρανικού στρατού.
Προχώρησαν 1,5 χλμ. βαθιά μέσα στις γραμμές του εχθρού», ανακοίνωσε η Μόσχα.

Το Κρεμλίνο και ο ευρύτερος ρωσικός χώρος πληροφόρησης εντείνουν τις προσπάθειες να απεικονίσουν την ουκρανική αντεπίθεση ως αποτυχημένη προσπάθεια.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin δήλωσε στις 27 Ιουλίου ότι τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 39 τεθωρακισμένα οχήματα από τα 50 που οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν στην Zaporizhia.
Ο Putin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν επίσης το 60% των Ουκρανών στρατιτών που διεξήγαγαν αυτές τις επιθέσεις καθώς και το 40% των Ουκρανών πιλότων πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή.

Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε επιφυλακτικότητα σχετικά με την εκτίμηση ότι η αύξηση στις αντεπιθέσεις της Ουκρανίας στις 26 Ιουλίου στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia αποτελεί μέρος της κύριας προσπάθειας της Ουκρανίας.
Η Washington Post ανέφερε ότι οι ουκρανικές αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia μπορεί να διαμορφώνουν επιχειρήσεις για μια μεταγενέστερη αντεπίθεση, αλλά ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν εκτιμούν ότι αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν μέρος της κύριας προσπάθειας της Ουκρανίας.
To CNN ανέφερε δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που είπαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει τον «κύριο όγκο» των εφεδρικών δυνάμεών τους στη νότια Ουκρανία…

Νίκη Ρώσων: Στάχτη πάνω από 11.000 ουκρανικά τανκ και τεθωρακισμένα

Πάνω από 11.000 ουκρανικά τανκ και τεθωρακισμένα έχουν καταστρέψει οι Ρώσοι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Συνολικά 11.010 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov.
Όπως ανακοίνωσε η Ρωσία έχει καταστρέψει 457 αεροσκάφη, 244 ελικόπτερα, 5.308 drones, 427 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 1.140 πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, 5.646 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 11.939 ειδικά στρατιωτικά οχήματα.

Βάση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία για την επισκευή ουκρανικών τανκ

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα βάση για την επισκευή ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στο Rzeszow, μια πολωνική πόλη που απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τη The Globe and Mail.
«Θα δημιουργήσουμε μια εγκατάσταση συντήρησης σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δεν υπάρχει πρόθεση να έχουμε μεγάλη καναδική παρουσία», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη Καναδό αξιωματούχο.
Υπογράμμισε ότι δεν θα σταθμεύσουν μακροπρόθεσμα εκεί καναδικά στρατεύματα ενώ ο κύριος σκοπός των εγκαταστάσεων θα είναι να επισκευάζουν ουκρανικά άρματα και άλλα οχήματα μάχης.

Orban (Ουγγαρία): Δεν έχουν δύναμη οι Ουκρανοί – ΗΠΑ και ΕΕ αποφασίζουν για το τέλος του πολέμου

Τα χρήματα της Δύσης είναι αυτά που συντηρούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς οι Ουκρανοί δεν έχουν δύναμη υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος επισημαίνει πως η διάρκεια και το τέλος του πολέμου εξαρτάται μόνο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι πόλεμος των Ουκρανών.
Οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλες δυνάμεις.
Μόνο τα δυτικά χρήματα στηρίζουν την Ουκρανία.
Η Ουκρανία επί της ουσίας έχει χάσει την κυριαρχία της» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Kossuth ο Orban, αναφέροντας πως τα χρήματα της Δύσης είναι που συντηρούν και διατηρούν ετοιμοπόλεμο τον ουκρανικό στρατό.
«Μια χώρα που δεν μπορεί από μόνη της να χρηματοδοτήσει τις ένοπλες δυνάμεις της, δεν μπορεί να θεωρείται κυρίαρχη» επισήμανε ο Orban, τονίζοντας πως η διάρκεια και το τέλος του πολέμου εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Χρήματα, χρήματα, χρήματα

«Προκειμένου να μπορέσουν οι Ουκρανοί να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες τους, έχουν ανάγκη από τρία πράγματα:
Χρήματα, χρήματα, χρήματα, τα οποία τους δίνουν τα δυτικά κράτη.
Ωστόσο, το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δαπανά αλόγιστα δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία και για πόσο περισσότερο θα το κάνει αυτό η Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση» τόνισε ο Orban, αναφέροντας πως είναι τελείως διαφορετικές… οι προοπτικές για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Σφαγή Ουκρανών στη Zaporizhia: Πάνω από 3.000 νεκροί στρατιώτες στο χωριό Staromayorskoe

Για σφαγή των Ουκρανών στο χωριό Staromayorskoe στην επαρχία της Zaporizhia έκανε λόγο ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του Κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», υποστηρίζοντας πως πάνω από 3.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης
«Όσον αφορά το χωριό Staromayorskoye εκεί καταστράφηκε μια ολόκληρη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Είναι επιβεβαιωμένα τα στοιχεία.
Περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης σε αυτήν την περιοχή.
Ο εχθρός ρίχνει κολοσσιαίες δυνάμεις για σφαγή σε αυτήν την περιοχή» υποστήριξε ο Rogov, τονίζοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στέκονται ως ήρωες απέναντι στις ουκρανικές επιθέσεις.

Μεγάλες απώλειες Ουκρανών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν έως και μια διμοιρία προσωπικού μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην περιοχή Blagodatnoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) ως αποτέλεσμα επίθεσης από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) του ρωσικού ομίλου Zapad.

«Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση Kupyansk, οι πυραυλικές δυνάμεις της ομάδας δυνάμεων Zapad έδωσαν ένα χτύπημα με το σύστημα πολλαπλών πυραύλων Tornado-S στην περιοχή όπου οι μονάδες της 41ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας ήταν συγκεντρωμένες στην περιοχή Blagodatnoye.
Το Tornado-S είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Smerch MLRS με πυραύλους διαμετρήματος 300 mm και εμβέλεια βολής 20 έως 120 χλμ, σχεδιασμένη να καταστρέφει σημαντικούς ομαδικούς στόχους, στρατιωτικό εξοπλισμό, τακτικούς πυραύλους, αντιαεροπορικά συστήματα και ελικόπτερα σε χώρους προσγείωσης.

Πρωτοφανής ανικανότητα, οι Ουκρανοί σκοτώνονται από τις νάρκες τους

Μια ομάδα πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανατινάχτηκε στις δικές τους νάρκες ενώ προσπαθούσε να επιτεθεί στην κατεύθυνση Ugledar στο Donetsk.
«Μόλις πριν από μερικές μέρες, είχαμε άλλη μια επιθετική απόπειρα από τα ουκρανικά στρατεύματα προς την κατεύθυνση Ugledar.
Μια ομάδα πεζικού βγήκε, συνοδευόμενη από τρεις μονάδες βαρέως εξοπλισμού, αλλά η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής, επειδή δεν είχαν χρόνο να φτάσουν τις θέσεις μας, ανατινάχτηκαν από τις δικές τους νάρκες.
Τα ουκρανικά στρατεύματα κάνουν συνεχώς προσπάθειες να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις, αλλά δεν έχουν επιτυχία.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε την ήττα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Ugledar και Makarovka.

Politico: Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να παραδίδουν άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παράδοση αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο, ανέφερε το Politico.
Σύμφωνα με πηγές του Politico, αρκετά τανκς θα σταλούν στη Γερμανία για εκσυγχρονισμό τον Αύγουστο.
Το σχέδιο είναι να σταλούν άρματα μάχης Abrams στη Γερμανία τον Αύγουστο, όπου θα υποβληθούν σε τελική ανακαίνιση.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η πρώτη παρτίδα Abrams θα αποσταλεί στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο ανέφερε το Politico.
Οι ΗΠΑ στέλνουν παλαιότερα μοντέλα M1A1 αντί της πιο σύγχρονης έκδοσης A2, η οποία θα χρειαζόταν ένα χρόνο για να φτάσει στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα.
«Η αρχική παρτίδα θα περιλαμβάνει έξι έως οκτώ τανκς».
Σύμφωνα με το Politico, τα παλαιότερα οχήματα «απογυμνώνονται από την πιο ευαίσθητη τεχνολογία τους, συμπεριλαμβανομένης σε ορισμένες περιπτώσεις μυστικής θωράκισης απεμπλουτισμένου ουρανίου, προτού σταλούν στην Ουκρανία».
Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα τανκς μετά από εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 10 εβδομάδων. Αναμένεται να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τον Αύγουστο.

Παραπαίει η Ουκρανική αντεπίθεση

Η ουκρανική αντεπίθεση εξελίσσεται εξαιρετικά αργά.
Σε κομβικούς τομείς δεν ήταν δυνατό να φτάσουν ούτε στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Σημεία πόνου

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να προσπαθούν να εισέλθουν στην ανατολική όχθη του Δνείπερου αλλά έχουν μεγάλες απώλειες…
Οι υπόλοιποι προσπαθούν να αποκτήσουν βάση στο προγεφύρωμα.
Προτεραιότητα είναι ο τομέας Zaporozhye του μετώπου.
Εδώ και επτά εβδομάδες, πιέζουν σε τρία «πονεμένα σημεία». Μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία.
Στην περιοχή της δεξαμενής Kakhovskoye, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να αποτυγχάνουν στο Pyatikhatki.
Οι βαριές αμυντικές μάχες συνεχίζονται προς την κατεύθυνση του Orikhiv στη δυτική Zaporizhia, αλλά δεν υπάρχει σοβαρή προέλαση του ουκρανικού πεζικού.
Το ίδιο ισχύει και για τη λεγόμενη προεξοχή Vremievsky στα σύνορα με το Donetsk.

Ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει σταδιακά την Avdiivka και μάχεται στο δρόμο στη Maryinka.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, τις τελευταίες ημέρες, στρατεύματα επιχειρούν κοντά στους οικισμούς Veseleye, Bogdanovka, Predtechino, Belaya Gora και Dyleevka.
Οι Ουκρανικές απώλειες είναι περισσότερες από 160 στρατιώτες, και πολλά κομμάτια εξοπλισμού.
Κοντά στο Artemovsk ή Bakhmut, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέλαβαν κάποια υψώματα κοντά στο Kleshcheevka, γεγονός που τους επέτρεψε να εισέλθουν στο χωριό από τα νοτιοδυτικά.
Σύμφωνα με πηγές, ουκρανοί χρησιμοποιούν ενεργά εκεί πυρομαχικά διασποράς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έλαβαν πρόσφατα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απάντηση στην αντεπίθεση

Στο μεγαλύτερο μέρος της γραμμής επαφής, οι ρωσικές μονάδες βρίσκονται σε άμυνα.
Υπάρχουν όμως κάποιες επιθέσεις.
Προχωρούν σε ένα ευρύ μέτωπο από την Kremennaya μέχρι τα σύνορα με την περιοχή Belgorod.
Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, σημείωσαν σοβαρή πρόοδο κοντά στον οικισμό Torskoye.
Κοντά στο Kupyansk, προηγμένες μονάδες έφτασαν στα περίχωρα της πόλης και ανέλαβαν τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού Molchanovo, ο οποίος είναι σημαντικός για την επιμελητεία
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, στον τομέα Kremennaya-Svatove, ρωσικά στρατεύματα διέσχισαν τον ποταμό Zherebets και κατέλαβαν τα υψώματα στη δυτική όχθη,

Η επίθεση στο Kupyansk επιδιώκει τον ίδιο στόχο – να σχηματίσει μια ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της περιοχής Belgorod, στερώντας από το καθεστώς του Κιέβου την ευκαιρία να βομβαρδίσει ρωσικούς οικισμούς.
Δυτικά της δεξαμενής Oskol – Izyum.
Από αυτή την πόλη υπάρχει ένας άμεσος δρόμος προς Kramatorsk που βρίσκεται η έδρα του ομίλου Vostok που δραστηριοποιείται στο Donbass.
Επιπλέον, οι ενεργές επιχειρήσεις στα δυτικά του LPR και στην περιοχή του Kharkiv αναγκάζουν το Κίεβο να μεταφέρει στρατεύματα από άλλους τομείς του μετώπου.

H Ουκρανική αντεπίθεση δεν πάει καλά

Η Γερμανική Bild, επικαλούμενη έκθεση της Bundeswehr, εξηγεί την τρέχουσα κατάσταση κυρίως όχι από συγκεκριμένα λάθη της Ουκρανικής διοίκησης, αλλά από το «ουκρανικό δόγμα μάχης». Όσο περισσότερη εμπειρία έχει ένας στρατιώτης στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός του, τόσο πιο δύσκολο είναι για αυτόν να μάθει τις αρχές του ΝΑΤΟ, σημειώνει η εφημερίδα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ… ενημερώνονται από εφημερίδες

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν υποθέσεις σχετικά με την προμήθεια κινεζικών τεχνολογιών διπλής χρήσης στη Ρωσική Ομοσπονδία βάσει δημοσιεύσεων στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να κατονομάζουν άλλες πηγές.
Μια έκθεση του Γραφείου του Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής, περιλαμβάνει συνδέσμους με δυτικά μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι οι κινεζικές αποστολές περιλαμβάνουν βοηθήματα πλοήγησης, εξαρτήματα στρατιωτικών αεροσκαφών, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.
«Η Κίνα γίνεται όλο και πιο σημαντικός πυλώνας για τη Ρωσία στην πολεμική της προσπάθεια, προμηθεύοντας πιθανώς τη Μόσχα με βασικές τεχνολογίες και εξοπλισμό διπλής χρήσης για τον πόλεμο με την Ουκρανία»…

Il Fatto Quotidiano (Ιταλική εφημερίδα): Οι Ουκρανοί στρατιώτες στέλνονται σε βέβαιο θάνατο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αποδειχθεί ανίκανες να αντισταθούν στα καλά εκπαιδευμένα ρωσικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
«Μιλάμε για τις «αήττητες» Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μαζί με το ΝΑΤΟ, οι οποίες δεν έχουν καν γρατσουνίσει τον υποτιθέμενο ηττημένο στρατό του Putin.

Εξαντλημένοι Ουκρανοί στρατιώτες, ανεκπαίδευτοι και χωρίς ανταλλακτικά για εξοπλισμό, απλώς στέλνονται από διοικητές να σφάζονται στα χαρακώματα.
Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία χτυπά εύστοχα ακριβά γερμανικά Leopard και αμερικανικά Bradley.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Zelensky, μη μπορώντας να ξανακερδίσει τίποτα εκτός από περιορισμένα εδάφη, προσπαθεί να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος και σε όλη την Κριμαία.
Ωστόσο, τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν στρατιωτική σημασία.
Έχουν σχεδιαστεί για να πείσουν μια αιματηρή, δύσπιστη και αποσυντονισμένη Δύση να μην τα παρατήσει.

Ρωσικός βομβαρδισμός στο Dnipro

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε μια πολυκατοικία στην πόλη Dnipro σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Ihor Klymenko.
Λίγο νωρίτερα, την ίδια πληροφορία μετέφερε και ένας Ουκρανός βουλευτής, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο συγκρότημα όπου πριν από τον πόλεμο ζούσαν περίπου 1.000 άνθρωποι.
Στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες και ελέγχουν από διαμέρισμα σε διαμέρισμα για τυχόν θύματα.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Εδαφικά κέρδη για τους ρώσους στο Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά του Svatove και σημείωσαν κέρδη στις 27 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επιθετικές ενέργειες κοντά στο Nadiya (14 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και νότια του Novoselivske (16 χλμ βορειοδυτικά του Svatove).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία του 7ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (11ο Σώμα Στρατού, Στόλος της Βαλτικής) κατέλαβαν απροσδιόριστες πλεονεκτικές θέσεις δυτικά της Kuzemivka (13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Svatove).
Στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων προχώρησαν 12 χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου και διείσδυσαν 3 χιλιόμετρα βαθιά στις αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας κοντά στο Serhiivka (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν δυτικά του Svatove προς τον ποταμό Όσκιλ με ρυθμό 1 χιλιομέτρου την ημέρα.

Σκληρές μάχες στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις στην περιοχή Bakhmut στις 27 Ιουλίου και έχουν σημειώσει πρόσφατες οριακές προόδους στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Ιουλίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν οριακές προελεύσεις βόρεια της Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά στο Zaliznyanske (12 χλμ βόρεια του Bakhmut), Berkhivka (4 χλμ βόρεια του Bakhmut), Klishchiivka, Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και Pivnichne (20 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την Klishchiivka από το πρωί της 27ης Ιουλίου και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να κρατήσουν θέσεις στον οικισμό.
Μερικοί Ρώσοι υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν παρουσία στο νότιο τμήμα της Klishchiivka και συνεχίζουν τις προσπάθειες για την απελευθέρωση του οικισμού.

Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν γύρω από το Bakhmut στις 27 Ιουλίου, αλλά δεν σημείωσαν επιβεβαιωμένα κέρδη.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις βόρεια του Khromove (αμέσως δυτικά του Bakhmut), βόρεια και νότια του Klishchiivka και ανατολικά της Druzhba (19 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).

Μάχες για Avdiivka και Marinka

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος του μετώπου της πόλης Avdiivka-Donetsk στις 27 Ιουλίου χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν εδαφικά κέρδη.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι ρωσικά στοιχεία της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Avdiivka και τη Marinka (27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Πλάνα στις 27 Ιουλίου δείχνουν στοιχεία της 110ης χωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (1ο Σώμα Στρατού) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) που αποκρούει μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Nevelske (13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Νότιος Άξονας στο επίκεντρο η Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων Donetsk-Zaporizhia στις 27 Ιουλίου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δημοσίευσε πλάνα στις 27 Ιουλίου που δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Staromayorske (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka) μετά από σφοδρές μάχες στην περιοχή.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναγνώρισε επίσης απροσδιόριστες ουκρανικές προελάσεις κοντά στο Staromayorske νωρίτερα στις 27 Ιουλίου
Την νύχτα στις 26 Ιουλίου και το πρωί της 27 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατήρησαν θέσεις στα βόρεια προάστια του Staromayorske και συνέχισαν να πιέζουν προς το ίδιο το χωριό από τα βόρεια και τα βορειοδυτικά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική χερσαία επίθεση κοντά στο Urozhaine (9 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).
Ορισμένες ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του τάγματος «Vostok» που αμύνεται στην περιοχή, Alexander Khodakovsky, εξέφρασαν συνεχή ανησυχία για την ικανότητα της Ρωσίας να κρατήσει το Urozhaine.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 27 Ιουλίου σε πολύ μικρότερη κλίμακα από τις επιχειρήσεις της 26ης Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Ιουλίου υποδηλώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν πρόσθετες προόδους ανατολικά του Robotyne (10 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv) κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων στις 26 Ιουλίου.
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού Εφαρμογών της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς Mykola Urshalovych δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν απροσδιόριστες σημαντικές προόδους στην κατεύθυνση της Μελιτόπολης στις 27 Ιουλίου.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και ορισμένοι εξέχοντες Ρώσοι  ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έως και τριών τακτικών ομάδων τάγματος (BTG) διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Robotyne τη νύχτα στις 26 Ιουλίου και δεν επιτέθηκαν περαιτέρω.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν πολλαπλά κύματα χερσαίων επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 26 Ιουλίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 27 Ιουλίου, με βαρύ εξοπλισμό και απώλειες στρατιωτών.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν προς το Robotyne ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης στο Zherebyanky (26 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv)….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας