Το αμερικανικό drone που έπεσε στην Μ.Θάλασσα εκκίνησε από τη Λάρισα

2352

Σε κίνδυνο η Ελλάδα!
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το Bakhmut έπεσε στα χέρια των Ρώσων

Tο Bakhmut έπεσε, οι Wagner κατέλαβαν το άλλοτε φρούριο… για τους Ουκρανούς είναι μια οδυνηρή ήττα και ετοιμάζουν αντεπίθεση…

(upd 9)Όσο η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο, η οδυνηρή ήττα στο Bakhmut για τους Ουκρανούς… έχει στιγματίσει και τους αμερικανούς που συντονίζουν τον Ουκρανικό στρατό… τόσο η κλιμάκωση εντείνεται αλλά και τα λάθη.
Οι αμερικανοί κατά τρόπο προκλητικό έστειλαν ένα μη επανδρωμένο drones τύπου MQ-9 το οποίο έπεσε τελικά στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Κριμαία…
Το αμερικανικό drones εκκίνησε από την βάση των αμερικανικών στην Λάρισα από την Ελλάδα και αυτό θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδος.

Αντί οι αμερικανοί να σιωπήσουν, προκλητικά ανέφεραν ότι οι ρώσοι πιλότοι με Su-27 έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς… και τελικά το drones οι αμερικανοί υποχρεώθηκαν να το ρίξουν στην θάλασσα….
Και ενώ στον αέρα η μάχη των drones εντείνεται, προκαλώντας ανησυχία στο Κογκρέσο που θεωρούν όλες αυτές τις ενέργειες κλιμάκωση… το Bakhmut έπεσε, οι Wagner κατέλαβαν το άλλοτε φρούριο… για τους Ουκρανούς είναι μια οδυνηρή ήττα και ετοιμάζουν αντεπίθεση…

Το MQ-9 Reaper είναι ένα αρθρωτό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναγνώρισης και κρούσης που αναπτύχθηκε από την General Atomics Aeronautical Systems.
Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα turboprop που του επιτρέπει να πιάνει ταχύτητες άνω των 400 km/h.
Η μέγιστη διάρκεια πτήσης UAV είναι 24 ώρες.
Είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος, καθώς και βόμβες καθοδηγούμενες με λέιζερ.

Τι συνέβη με το αμερικανκό MQ-9;

Το πρωί της 14ης Μαρτίου του 2023, τα μέσα ελέγχου εναέριου χώρου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εντόπισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 που πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η πτήση του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος πραγματοποιήθηκε με τους αναμεταδότες απενεργοποιημένους κατά παράβαση των ορίων της περιοχής του προσωρινού καθεστώτος χρήσης του εναέριου χώρου που έχει καθοριστεί για τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, της οποίας όλοι οι χρήστες του διεθνούς εναέριου χώρου ενημερώθηκαν και οι πληροφορίες για τις οποίες δημοσιεύτηκαν επίσημα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Για τον εντοπισμό του αμερικανικού drones, μαχητικά αεροσκάφη από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία κλήθηκαν να το καταρρίψουν.
Ως αποτέλεσμα απότομου ελιγμού γύρω στις 9:30 (ώρα Μόσχας), το UAV MQ-9 ακολούθησε ανεξέλεγκτη πτήση, είχε απώλεια ύψους και κατέπεσε στην θάλασσα.
Τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν αερομεταφερόμενα όπλα, δεν ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν με ασφάλεια στην βάση τους.

Τι ανέφεραν… προκλητικά…. οι αμερικανοί…

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε με ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 14ης Μαρτίου.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper φέρεται να εκτελούσε μια τακτική αναγνωριστική επιχείρηση πάνω από διεθνή ύδατα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν δύο Su-27 στάλθηκαν για να το αναχαιτίσουν.
Ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξε σκόπιμα μπροστά και πέταξε καύσιμα μπροστά από το UAV.
Στη συνέχεια, άγγιξε τον έλικα του drone.
Η ζημιά στον έλικα ανάγκασε τις ΗΠΑ να καταρρίψουν το Reaper σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.

«Περίπου στις 7:03 π.μ. (CET), ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε τον έλικα του MQ-9, προκαλώντας τις αμερικανικές δυνάμεις να αναγκαστούν να καταρρίψουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα.
Αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα Su-27 έριξαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το MQ-9 με απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά λανθασμένο και αντιεπαγγελματικό τρόπο.
Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει έλλειψη ικανότητας πέραν του ότι είναι ανασφαλές και αντιεπαγγελματικό», δήλωσε στη δήλωση ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ James B.Hecker, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αφρική.

ΗΠΑ: Δεν υπάρχει επαφή μέχρι στιγμής με τη ρωσική πλευρά

Καμία επαφή δεν έχει μέχρι στιγμής μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων ηγετών άμυνας μετά το ατύχημα μεταξύ ρωσικού αεροσκάφους και αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι το ατύχημα πιθανότατα προκάλεσε επίσης ζημιά στο αεροσκάφος της Ρωσίας.
Κατά τους αμερικανούς οι Ρώσοι δεν έχουν ανακτήσει το drone.
Τα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 που αναχαίτησαν το αμερικανικό drone MQ-9 πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας πέταξαν δίπλα στο αεροσκάφος για «30-40 λεπτά» πριν «συγκρουστούν» μαζί του.
Σε εκείνο το σημείο, το σκάφος έγινε ανεξέλεγκτο και οι χειριστές αναγκάστηκαν να το ρίξουν σε διεθνή ύδατα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Αυτού του είδους οι αναχαιτίσεις δεν είναι τόσο ασυνήθιστες, αυτό που είναι ασυνήθιστο, ατυχές και επικίνδυνο είναι η συμπεριφορά των Ρώσων πιλότων»….

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ενημερώθηκε για το περιστατικό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο ίδιος χαρακτήρισε το περιστατικό «απερίσκεπτο».
To state department σκοπεύει να επικοινωνήσει με τη ρωσική πλευρά για το περιστατικό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα συνεχίσουν να πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο και πάνω από τα διεθνή ύδατα, συμπεριλαμβανομένης της Μαύρης Θάλασσας».

Κατά τους αμερικανούς «δεν είναι ασυνήθιστο» για ρωσικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και είπε ότι υπήρξαν και άλλες αναχαιτίσεις τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για παρόμοια περιστατικά.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν drones Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου, χρησιμοποιώντας τα κατασκοπευτικά drones για την παρακολούθηση της περιοχής.
Τα UAV του ΝΑΤΟ και τα αεροσκάφη άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ εντοπίζονται πάντα στην περιοχή κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε ουκρανικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών τους να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος με UAV.
Η αναχαίτιση του UAV των ΗΠΑ Reaper μπορεί να γίνει πρόσχημα για την επερχόμενη κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Αμερικανικό drone MQ-9 Reaper
1-Italian-MQ-9.jpg

Sukhoi Su-27
Sukhoi_Su-27SKM_at_MAKS-2005_airshow.jpg
Η αντίδραση της Ρωσίας

Τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συλλέγουν δεδομένα πληροφοριών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία για να χτυπήσουν τις ρωσικές δυνάμεις και το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ.

«Η απαράδεκτη δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορά μας προκαλεί ανησυχία.
Γνωρίζουμε καλά τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται τέτοια μη επανδρωμένα οχήματα αναγνώρισης και κρούσης», δήλωσε ο διπλωμάτης σε σχόλιο που κυκλοφόρησε από την πρεσβεία, σε σχέση με το γεγονός ότι το αμερικανικό drone MQ-9 συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως υπενθύμισε ο Antonov ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είπε ότι τα αμερικανικά UAV πραγματοποιούν τέτοιες υπερπτήσεις σε καθημερινή βάση.
«Τι κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες; Η απάντηση είναι προφανής: συλλέγουν πληροφορίες, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από το καθεστώς της Ουκρανίας για να χτυπήσουν τις ένοπλες δυνάμεις και το έδαφός μας» ανέφερε ο πρεσβευτής.

«Μια ρητορική ερώτηση: εάν, για παράδειγμα, ένα ρωσικό επιθετικό drone εμφανιστεί κοντά στη Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο, ποια θα ήταν η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού των ΗΠΑ;
«Υποθέτουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απέχουν από περαιτέρω εικασίες για τα μέσα ενημέρωσης και θα σταματήσουν να πετούν κοντά στα ρωσικά σύνορα».
«Αντιλαμβανόμαστε οποιεσδήποτε ενέργειες με τη χρήση αμερικανικών όπλων και εξοπλισμού ως καθαρά εχθρικές», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη προμηθεύσει την Ουκρανία οπλικά συστήματα αξίας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Απλά σκεφτείτε αυτούς τους αριθμούς!
Είναι απολύτως προφανές: είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που οδηγούν την κατάσταση σε μια σκόπιμη κλιμάκωση».

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι γραμμές επικοινωνίας.
Η Ρωσία δεν επιδιώκει αντιπαράθεση και τάσσεται υπέρ της ρεαλιστικής συνεργασίας προς το συμφέρον των λαών των χωρών μας» κατέληξε ο ρώσος πρέσβης.

Αμερικάνοι γερουσιαστές καλούν το Πεντάγωνο να εξετάσει την αποστολή F16 στην Ουκρανία

Να εξετάσει την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F16 καλούν το Πεντάγωνο Αμερικάνοι γερουσιαστές τόσο από το δημοκρατικό όσο και από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, επισημαίνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια κρίσιμη καμπή.
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ομάδα Αμερικάνων γερουσιαστών έστειλε επιστολή στον υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin ζητώντας του να διερευνήσει τη δυνατότητα αποστολής F16 στην Ουκρανία.
«Αυτή θα ήταν μια σημαντική συνεισφορά που θα μπορούσε να έχει αποφασιστικό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης» αναφέρουν στην επιστολή τους οι 8 Αμερικάνοι γερουσιαστές.
«Βρισκόμαστε τώρα σε μια κρίσιμη καμπή του πολέμου.
Είναι επιτακτική ανάγκη οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να αναλύουν προσεκτικά τη βοήθεια που μπορούν να παράσχουν προκειμένου το Κίεβο να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης» υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι γερουσιαστές.
Μάλιστα, επισημαίνεται πως περιμένουν την απάντηση του Αμερικάνου υπουργού Άμυνας έως μεθαύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Κογκρέσο: Η απώλεια του drone αυξάνει τους κινδύνους εμπλοκής των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η απώλεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενός drone MQ-9 είναι μια υπενθύμιση των κινδύνων που συνδέονται με την ενεργό αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία και τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τόνισε ο Γερουσιαστής Matt Goetz (R-Fla.).

«Η απώλεια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα ήταν άλλη μια υπενθύμιση για εμάς της επικίνδυνης φύσης της εμπλοκής μας στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Χάθηκε πολύτιμη αμερικανική τεχνολογία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όπως το MQ-9»
«Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε την τρομερή απειλή ενός πολέμου πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία σε μια στιγμή που βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας άμεσης σύγκρουσης.
Καλώ και πάλι τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να τερματίσει τη συμμετοχή μας σε αυτόν τον πόλεμο πριν δαπανηθούν και άλλα δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία»,
Ο Γερουσιαστής Matt Goetz τον Φεβρουάριο παρουσίασε ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ που πρότεινε να σταματήσει η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Bakhmut

Τα ρωσικά στρατεύματα διατηρούν την πρωτοβουλία σχεδόν σε όλους τους τομείς του μετώπου του Donbass σε μέτωπο σχεδόν 260 χιλιομέτρων.
Εν τω μεταξύ οι μάχες θέσης συνεχίζονται στις περιοχές Kherson και Zaporozhie.
Ρωσικές δυνάμεις σπρώχνουν ουκρανικά στρατεύματα στα περίχωρα του Ugledar, στη Mariinka και Avdeevka δυτικά του Donetsk καθώς και στις βόρειες γραμμές του μετώπου στην περιοχή Svatovo-Kremennaya.

Το Bakhmut παραμένει το πιο δύσκολο πεδίο μάχης για τον ουκρανικό στρατό…. έχει υποστεί δραματικές απώλειες

Τις τελευταίες ημέρες, οι κύριες προσπάθειες των Wagner επικεντρώθηκαν στην προέλαση βόρεια της πόλης.
Οι μάχες συνεχίζονται στα βόρεια προάστια όπου οι ουκρανικές μονάδες υπερασπίζονται λυσσαλέα τον τελευταίο δρόμο που χρησιμοποιείται από τους Ουκρανούς στο Bakhmut.
Οι Wagner επεκτείνουν τον έλεγχό τους στις περιοχές δυτικά της πόλης, γεγονός που θα εξασφαλίσει την περικύκλωση των Ουκρανών στο Bakhmut.
Οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα της πόλης Bogdanovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εισέλθει στην πόλη.
Εν τω μεταξύ, η μάχη για την πόλη Orekhovo-Vasilyevka ξέσπασε αφού οι δυνάμεις Wagner διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα.
Τα κυρίαρχα υψώματα κοντά στην πόλη φέρονται να τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.

Επιπλέον, μονάδες Wagner προσεγγίζουν τον τελευταίο δρόμο προς Bakhmut από τη νότια κατεύθυνση.
Στα νοτιοδυτικά προάστια, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο ορισμένων τμημάτων κρίσιμων δρόμων.
Το χωριό Krasnoe παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Η ουκρανική διοίκηση προσπαθεί να αντεπιτεθεί μεταφέροντας επιπλέον εφεδρείες στην περιοχή.
Ένας μεγάλος ουκρανικός σχηματισμός φέρεται να είναι συγκεντρωμένος στο Chasov Yar, πιθανότατα προετοιμασμένος για μια μεγάλη αντεπίθεση.
Μπορεί να έχει ως στόχο να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από τουλάχιστον ένα από τα πλευρά γύρω από το Bakhmut και να αποτρέψει τις δυνάμεις Wagner από την επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης.
Στο βόρειο τμήμα του Bakhmut, οι μονάδες επίθεσης Wagner έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στο έδαφος του εργοστασίου επεξεργασίας μετάλλων Artemovsky (AZOM).
Το εργοστάσιο διαθέτει μεγάλη έκταση και υπόγεια δίκτυα κοινής ωφέλειας, όπου οι μάχες είναι ήδη σε εξέλιξη.

Υπάρχουν κάποιες τακτικές προόδους των Wagner στις νότιες συνοικίες της πόλης Bakhmut.
Πλησιάζουν τις νοτιοδυτικές συνοικίες.
Τα ερείπια του μνημείου του Mig-5 που βρίσκεται στην οδό Chaikovky εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο.
Ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και συνεχίζει τις προσπάθειες να σώσει τις πιο εκπαιδευμένες μονάδες, που απομακρύνονται από το Bakhmut.

O Zelensky ανακοίνωσε την ενίσχυση της άμυνας του Bakhmut

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny τόνισε ότι η άμυνα του Bakhmut είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας για τη διατήρηση της πρώτης γραμμής από τα ουκρανικά στρατεύματα.
Η άμυνα του Bakhmut θα ενισχυθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny δήλωσε ότι η άμυνα του Bakhmut είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας για τη διατήρηση της πρώτης γραμμής από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Η οδυνηρή ήττα των Ουκρανών θα υποχρεώσει τις ΗΠΑ να παρέμβουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την επιλογή άμεσης επέμβασης στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο Ουκρανικός στρατός θα υποστεί οδυνηρή ήττα ανέφερε ο βραβευμένος Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh, ο οποίος ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία.

«Μου λένε ότι το παιχνίδι θα είναι έτσι… αυτό είναι το ΝΑΤΟ, υποστηρίζουμε το ΝΑΤΟ σε επιθετικές επιχειρήσεις κατά των Ρώσων.

Είμαστε σε πόλεμο με τους Ρώσους» ανέφερε αξιωματούχος με εκτεταμένες διασυνδέσεις με στρατιωτικούς κύκλους και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Από αυτή την άποψη, ο δημοσιογράφος υπενθύμισε την ήττα των Γερμανών κοντά στο Στάλινγκραντ από τα σοβιετικά στρατεύματα. «Θέλουμε πραγματικά να τσακωθούμε με αυτούς τους τύπους;
Δεν νομίζω”. “Δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Αλλά δεν ξέρω»

“Εμείς (οι Ηνωμένες Πολιτείες) πιθανώς απλώς εξαπατάμε τους εαυτούς μας για το τι συμβαίνει εκεί στην Ουκρανία για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα» ανέφερε ο Seymour Hersh.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη καν τις «κυριότερες δυνάμεις» της στην ειδική επιχείρηση….

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος, μιλώντας για την απειλή μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας με βάση τα σχέδια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο, ανέφερε συγκεκριμένα τους σχηματισμούς των 82ης και 101ης αερομεταφερόμενων τμημάτων των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων, που αναπτύσσονται στην Ευρώπη.
«Μιλάμε για ταξιαρχίες – όχι τάγματα, αλλά ταξιαρχίες», ανέφερε ο αμερικανός δημοσιογράφος.

14march2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535.jpg

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_14_2023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_March_14_2023.png

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας