Ουκρανικό επιτελείο-Οι Ρώσοι μας σφυροκοπούν-Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν

6224

Το τελευταίο 24ωρο , σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ, σημειώθηκαν πενήντα έξι (56)  στρατιωτικές συγκρούσεις στο μέτωπο μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας και των Ρώσων, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η ουκρανική αεροπορία εξαπέλυσε οκτώ πλήγματα σε συγκεντρώσεις  ρωσικού προσωπικού, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού, καταστρέφοντας δύο  πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος και δύο αποθήκες πυρομαχικών.

Οι ουκρανικές πυραυλικές μονάδες έπληξαν ένα εχθρικό σύστημα βαρέως φλογοβόλου και ένα πυραυλικό σύστημα Pantsir.

Παράλληλα  τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν ένα χτύπημα πυραύλων και 31 αεροπορικές επιδρομές και άνοιξαν πυρ 24 φορές με συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS)  κατά ουκρανικών θέσεων και οικισμών.

Η ουκρανική Διοίκηση επιβεβαίωσε την ρωσική προέλαση στoν άξονα Koυπιάνσκ-Λιμάν-Σεβέρσκ σημειώνοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν 2 χλμ μέσα στην άμυνα των ουκρανικών ΕΔ κοντά στα σύνορα της περιοχής του Χάρκοβο και του Ντονμπάς.

Ρωσικές δυνάμεις συγκλίνουν από τουλάχιστον 4 περιοχές προς την Λιμάν και συγκεκριμένα από Terny, Torsky, Ντιμπρόβα, Serebryansky δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση σε όσες ουκρανικές δυνάμεις έχουν απομείνει.

Οι Ρώσοι έχουν θέσει ως στόχο να εξαλείψουν το ουκρανικό προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του Zherebets και να φτάσουν στο Oskol και στο Liman.

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται πολύ μεγάλες απώλειες, σε ορισμένες μονάδες δεν παραμένει πάνω από το 30% του προσωπικού, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας