Ουκρανικό Black out: Η Ρωσία βομβάρδισε τον διαστημικό ΝΑΤΟϊκό σταθμό επικοινωνιών

2951
Ουκρανικό Black out: Η

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι επιβεβαίωσε πριν λίγο πως το  30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί λόγω των σαρωτικών ρωσικών βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

Από τις 10 του μήνα μέχρι και σήμερα οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το 30% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας τόνισε ο Β.Ζελένσκι σημειώνοντας πως αυτή είναι η αιτία των μαζικών διακοπών ρεύματος στην χώρα.

Ο ίδιος έγραψε στο twitter ότι οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία και ότι “δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις” με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

H Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πλήττει ημέρα και νύχτα ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί το WarNews247, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις έλαβαν χώρα στον θερμοηλεκτρικό σταθμό TPP-6 στο Κίεβο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών πόλεων και κωμοπόλεων, χτυπώντας στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις σε Χάρκοβο, Ντνεπροπετρόβσκ, Κίεβο, Κριβόι Ρογκ, Ζιτομίρ.

Στο Dnepropetrovsk, χτυπήθηκε ο ηλεκτρικός σταθμός TPP Prydniprovska και ορισμένα τμήματα της πόλης και οι παρακείμενες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για τους κατοίκους της αριστερής όχθης της πρωτεύουσας.

Στο Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν «ενεργειακές υποδομές» προκαλώντας «πυρκαγιά και σοβαρές καταστροφές».

Στην ίδια περιφέρεια, στο Πάβλογκραντ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν «προσωρινή διακοπή της υδροδότησης» και διακοπή λειτουργίας τοπικού σταθμού άντλησης, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε βίντεο

Διακοπές σε ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, θέρμανση

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ουκρανία ο Kirill Timoshenko, σύμβουλος του προέδρου B.Zελένσκι, αναφερόμενος στις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

«Η κατάσταση είναι τώρα κρίσιμη σε όλη τη χώρα, επειδή οι περιφέρειές μας εξαρτώνται η μία από την άλλη.

Είναι απαραίτητο όλη η χώρα να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τη θέρμανση» υπογράμμισε ο Timoshenko.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Ουκρανίας «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις (…) εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον μιας ενεργειακής εγκατάστασης στην αριστερή όχθη της πρωτεύουσας Κιέβου: σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε».

Από τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο ζητήθηκε να εξοικονομήσουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό μετά το χτύπημα δύο κρίσιμων εγκαταστάσεων υποδομής σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2022.

“Στο Κίεβο, ως αποτέλεσμα των πυραυλικών επιθέσεων των Ρώσων βαρβάρων, δύο κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και διάσωσης εργάζονται επί τόπου”, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Vitali Klitschko, στο Telegram.

“Επί του παρόντος, η παροχή υπηρεσιών ηλεκτροδότησης και ύδρευσης είναι μερικώς περιορισμένη σε πολλά σπίτια στην αριστερή όχθη της πρωτεύουσας… Απευθύνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Κιέβου να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα”, ανέφερε.

Καταστράφηκε ο διαστημικός σταθμός επικοινωνίας

Επιπλέον, η Ρωσία κατέστρεψε τον διαστημικό σταθμό επικοινωνίας του κέντρου επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Για την καταστροφή του οργανώθηκε ειδική επιχείρηση από τον ρωσικό Στρατό, Αφού πρώτα προσδιόρισε με ακρίβεια τη θέση του, τον έπληξε με τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας. Αυτό δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στην ουκρανική κυβέρνηση για την οργάνωση επιχειρησιακών και ασφαλών επικοινωνιών.

«Στην περιοχή του οικισμού Palievka, στην περιοχή της Οδησσού, καταστράφηκε ο διαστημικός σταθμός επικοινωνιών του Κυβερνητικού Κέντρου Επικοινωνιών της Ουκρανίας», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, “οι συνέπειες του κτυπήματος θα φανούν μετά το τελευταίο πέρασμα των διαστημικών σκαφών Sentinel-2 και WorldView.

Ο τύπος του σταθμού δορυφορικής επικοινωνίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί (πιθανώς, μιλάμε για σταθμό του ΝΑΤΟ), αλλά η καταστροφή του θα δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες για το Κίεβο και τον ουκρανικό στρατό”.

Υπόλοιπα κτυπήματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να χτυπά με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από τον αέρα και τη θάλασσα τη στρατιωτική διοίκηση και τα ενεργειακά συστήματα της Ουκρανίας.

Χτυπήματα γίνονται και σε οπλοστάσια με πυρομαχικά και όπλα ξένης κατασκευής

Τα χτυπήματα της επιχειρησιακής-τακτικής και στρατιωτικής αεροπορίας, των πυραυλικών δυνάμεων και του πυροβολικού έπληξαν στόχους στην πόλη Ζαπορίζιε, όπως:

-το διοικητήριο των στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας “Dnepr” και τις εγκαταστάσεις για την επισκευή σταθμών ραντάρ “Iskra”, καθώς και 56 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις πυρός, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 132 περιοχές.

-Κατά τη διάρκεια της μάχης κατά του πυροβολικού, δύο συστήματα πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Trifonovka και Novonikolaevka στην περιοχή Χερσώνα, καθώς και μια διμοιρία αμερικανικών συστημάτων HIMARS. στην περιοχή Drobyshevo της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

-Επιπλέον, στις περιοχές Novoivanovka, περιοχή Νικολάεφ, Odnorobovka, περιοχή Χάρκοβο, και Krasny Liman, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καταστράφηκαν τρεις αποθήκες πυρομαχικών.

-Στις συνοικίες Artyomovsk, Vyemka και Soledar της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ καταστράφηκαν τρεις σταθμοί ραντάρ αντι-πυροβολικού AN / TPQ-37 και AN / TPQ-50, κατασκευής ΗΠΑ.

-Στην περιοχή του  Petropavlovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καταστράφηκε πυροβολαρχία του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταρρίφθηκαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές  Kirovo, Sukhanovo, Kucherskoye, Dmitrenko της περιοχής Χερσώνας, Evgenovka της περιοχής Νικολάεφ, Zeleny Gai, Vladimirovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Krasnoselovka, Ternovoye και Energodar της περιοχής Ζαπορίζιε.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε το UAV κρούσης Inohodets

Παράλληλα, η Ρωσία μετά από πολύ καιρό βομβάρδισε με το drone Inokhodets (Orion) ουκρανικές θέσεις.

Το drone κατέστρεψε ένα άρμα μάχης και ένα ΤΟΜΑ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Χερσώνα.

Εικόνες από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς

Image

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας