Ουκρανία: «Νέο κύμα επιστρατεύσεων 5/1 στη Ρωσία»-1εκατ.στρατιώτες κινητοποιεί η Μόσχα

726

Η Ρωσία θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα επιστράτευσης από τις 5 Ιανουαρίου 2023 λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στην Ουκρανία, Κιρίλ Μπουντάνοφ, σε συνέντευξή του στο BBC.

«Αποφάσισαν να ξεκινήσουν το επόμενο κύμα κινητοποίησης στις 5 Ιανουαρίου, δεν ξέρω αν θα το ανακοινώσουν στις 5.

Ωστόσο, η 5η Ιανουαρίου είναι στα σχέδια.

Θα πρέπει να ξεκινήσουν ένα νέο κύμα κινητοποίησης, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη το γεγονός ότι η προηγούμενη επιστράτευση, που δήθεν τελείωσε, δεν σταμάτησε – ο κόσμος κινητοποιείται συνεχώς» δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Κατά τη γνώμη του δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο κύμα. Ωστόσο, τα ρωσικά στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης έχουν ήδη προσαρμοστεί, οπότε η διαδικασία θα είναι ευκολότερη».

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στην Ουκρανία, οι Ρώσοι έχουν τεράστια προβλήματα με τη στελέχωση των υφιστάμενων μονάδων και τη συγκρότηση νέων, καθώς «δεν έχουν πλέον αρκετό ανθρώπινο δυναμικό».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μπουντάνοφ πρόσθεσε ότι δεν θα γίνουν ρωσικές επιθέσεις από τα σύνορα με τα Λευκορωσία.

«Μεταφέρουν εξοπλισμό και προσωπικό στα βόρεια σύνορα ως μια προσπάθεια να παρασύρουν ουκρανικά στρατεύματα από τη νότια και ανατολική Ουκρανία, στον βορρά», υποστήριξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας