Οι Ρώσοι τσάκισαν το τούνελ Beskudy στο Λβίβ-Διακόπτουν μεταφορά Δυτικών όπλων

1166

Άρχισαν να μεταφέρονται στα λιμάνια των ελληνικών νησιών τα πυρομαχικά και το στοκ ανταλλακτικών των BMP-1 για να πάνε Ουκρανία μέχρι τις 30 Ιουνίου – Άοπλες οι ΕΜΑ

Σε ένα στρατηγικό πλήγμα προχώρησε η Ρωσία στην Ουκρανία χτυπώντας το σιδηροδρομικό τούνελ Beskudy, μέσω του οποίου περνούσαν τα δυτικά όπλα, κυρίως τα βαριά οχήματα και πυροβόλα από την Πολωνία στο Λβιβ, όπως τα ΤΟΜΑ BMP-1.

Συγκεκριμένα έπληξαν το τούνελ με πυραύλους cruise Kalibr που εκτοξεύτηκαν από πλοία της Μαύρης Θάλασσας.

Το Beskudy είναι η κύρια συνδετήρια αρτηρία της Ουκρανίας με τις δυτικές χώρες δηλαδή με Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία και ο κύριος όγκος των δυτικών οπλικών συστημάτων περνάει από εκεί.

Το τούνελ διέσχιζε τα Καρπάθια.

Σύμφωνα με την MI6 υπάρχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο από τη Μόσχα, τις επόμενες ημέρες να χτυπηθούν με πυραύλους cruise oι γέφυρες του ποταμού Δνείπερου ώστε να εμποδιστεί η μετάβαση των δυτικών οπλικών συστημάτων στο μέτωπο του Ντόνμπας, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά ΤΟΜΑ BMP-1 που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκχώρησε στους Ουκρανούς.

Τα ελληνικά ΤΟΜΑ άρχισαν να μεταφέρονται στα λιμάνια των νησιών. Προηγούνται τα πυρομαχικά τους και το στοκ των ανταλλακτικών.

Εν συνεχεία θα μεταφερθούν μέσα στη νύχτα σε αρματαγωγά προς φόβο αντιδράσεων από τους νησιώτες και θα πλεύσουν προς την Αλεξανδρούπολη. Από εκεί σιδηροδρομικώς θα ταξιδέψουν προς την Ουκρακία, μέσω των προαναφερθεισών οδών.

Τα νησιά θα μείνουν χωρίς ΤΟΜΑ, αφού τα Marder-1A3 θα πάνε στις μονάδες του Έβρου, κάποια στιγμή, για να αρχίσει η εκπαίδευση στα ηλικίας 40 ετών γερμανικά οχήματα. Μια εκπαίδευση που θα διαρκέσει σε ότι αφορά την IOC, (προσωρινή επιχειρησιακή ικανότητα) του ΕΣ ένα εξάμηνο και πλήρη επιχειρησιακή ένταξη μετά από ένα χρόνο.

Αυτός είναι ο αρχικός στόχος αλλά ο βασικότερος και μακροπρόθεσμος είναι να χωριστεί η Ουκρανία εντελώς σε δύο μέρη που δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους και δεν θα μπορούν να υπάρχουν ούτε μεταφορές στρατευμάτων, τουλάχιστον όχι χωρίς να χρειάζεται να περάσουν το μεγάλο υδάτινο κώλυμα του ποταμού οπότε θα είναι και ευάλωτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας