Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Ορίχοβο-Συνεχίζεται η ουκρανική υποχώρηση στην Ζαπορίζια

5786

Σφοδρούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν οι Ρώσοι κατά της πόλης Ορίχοβο μετά την ανακατάληψη των οικισμών Βέρμποβο-Ραμποτίνο καθώς θα αποτελέσει τον επόμενο στρατηγικό στόχο στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Οι βομβαρδισμοί διεξάγονται από την ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό και είναι συνεχείς.

Το Ορίχοβο είναι η πόλη-φρούριο από την οποία ξεκίνησαν οι ουκρανικές δυνάμεις την περιβόητη αντεπίθεση της 4ης Ιουνίου.

Πλέον οι Ρώσοι μετά τις πρόσφατες ανακαταλήψεις και την υποχώρηση των Ουκρανών έφτασαν στην περίμετρό της και αναλαμβάνουν θέσεις για να πραγματοποιήσουν έφοδο τις επόμενες ημέρες.

Στο Μπάκχμουτ οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν βόρεια της Μποχντανίβκα και δημιουργούν έναν «δακτύλιο» γύρω από το Τσάσιβ Γιαρ.

Στην Αβντίιβκα, αργά αλλά σταθερά συνεχίζουν να συρρικνώνουν τον ουκρανικό έλεγχο στην πόλη με πολλούς Ουκρανούς να παραδίνονται στους Ρώσους όπως απεικονίζεται σε χαρακτηριστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Όπως δείχνει η εξέλιξη των γεγονότων, κατά τον πρώτο μήνα του έτους, οι Ρώσοι θα επικεντρωθούν στην Αβντίιβκα, το Τσάσιβ Γιαρ και το Ορίχοβο.

Το Ορίχοβο έχει στρατηγική σημασία καθώς από εκεί ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για τη Ζαπορίζια, την πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

Όσο για το Τσάσιβ Γιαρ, η πτώση του παραδίδει ουσιαστικά στους Ρώσους και το Σεβέρσκ.

Βέβαια, επειδή οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψανδρίας και μετακινούν συνεχώς δυνάμεις για να ενισχύσουν όποιο μέτωπο παρουσιάζει αδυναμίες κοντά στο όριο της κατάρρευσης, θα μπορούσε να προκύψει και άλλη «ευκαιρία» για τους Ρώσους σε κάποιο άλλο μέρος, όπως για παράδειγμα, στο Κουπιάσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας