Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» την Οδησσό για τέταρτη συνεχόμενη μέρα!

1015

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μετά την διακοπή της συμφωνίας εξαγωγής των σιτηρών oi ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις σφυροκοπούν το λιμάνι και στρατιωτικές υποδομές της Οδησσού.

Χθες το βράδυ χτύπησαν με σφοδρότητα και την πόλη του Νικολάεφ, όπου επλήγησαν δεκάδες δεξαμενές καυσίμων.

Oι Ρώσοι με μεθοδικότητα στερούν την δυνατότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αντεπιτεθούν στο μέτωπο της Χερσώνας καταστρέφοντας οπλικά συστήματα, πυρομαχικά και καύσιμα.

Η Μόσχα είναι εξοργισμένη με την ουκρανική επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας που στοίχισε και τον θάνατο δύο αμάχων, συγκεκριμένα ενός νεαρού ζευγαριού γονέων και τον τραυματισμό της δεκατετράχρονης κόρη τους.

Κάτι έχει αλλάξει από εκείνη την ημέρα, οι Ρώσοι δείχνουν πολύ πιο αποφασισμένοι στο να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερη δύναμη πυρός από ότι έκαναν μέχρι τώρα.

Πολλοί αναλυτές ωστόσο λένε πως η αντίδραση της Μόσχας δεν είναι τόσο συναισθηματική όσο στηρίζεται κυρίως στην στυγνή λογική.

Αυτό που ενδιαφέρει τον ρωσικό επιτελείο είναι οι Ουκρανοί να μην έχουν καμία δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κάποια επιθετική ενέργεια στην Χερσώνα όσο η μεγάλη ρωσική στρατιά προελαύνει στο βόρειο μέτωπο, στην πόλη του Κουπιάνσκ.

Οι Ρώσοι επιδιώκουν να προκαλέσουν διάρρηξη των ουκρανικών αμυντικών γραμμών γύρω από το Χάρκοβο, εκμεταλλευόμενοι το σοβαρό πλέον πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετωπίζει το Κίεβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας