Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη Χερσώνα-Κατασκεύασαν 3 γραμμές άμυνας Αριστερά του Δνείπερου

1166

Ξεκίνησε η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την δεξιά όχθη του Δνείπερου και την Χερσώνα με τους Ρώσους να κατασκευάζουν ταυτόχρονα τρεις γραμμές άμυνας στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συντεταγμένη αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική Διοίκηση απέσυρε από την δεξιά όχθη του Δνείπερου μονάδες από την 76η και την 106η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία καθώς και το 22ο Σώμα Στρατού της Κριμαίας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε πριν λίγο πως πραγματοποιούνται στρατιωτικοί ελιγμοί του ρωσικού στρατού σε θέσεις στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

«Στην κατεύθυνση Nikolaev-Kryvyi Rih, μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων ελίσσονται σε προετοιμασμένες θέσεις στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας I. Konashenkov.

Το γεγονός αυτό είχε προαναγγελθεί από τον Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητή της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

“Ο ελιγμός των στρατευμάτων θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Σχηματισμοί και μονάδες θα καταλάβουν αμυντικές γραμμές και θέσεις προετοιμασμένες με γνώμονα τη μηχανική στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου” είχε πει ο Ρώσος Αρχιστράτηγος.

Δείτε βίντεο με την κίνηση ρωσικών μηχανοκίνητων Σχηματισμών

Ποιες μονάδες αποσύρονται

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρωσική διοίκηση απέσυρε σήμερα από τη Χερσώνα έναν αριθμό μονάδων από την 76η Αερομεταφερόμενη, την 106η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και το 22ο Σώμα Στρατού της Κριμαίας.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η “φύση των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδηλώνουν ότι πραγματοποιείται συστηματική απόσυρση από το προγεφύρωμα της Χερσώνας, βασιζόμενη σε πολλές γραμμές άμυνας προκειμένου να υποχωρήσουν από γραμμή σε γραμμή, διατηρώντας παράλληλα την τάξη μάχης και τον έλεγχο”.

Σημειώνουν επίσης ότι:

▪️ Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αλλά δεν θα είναι γρήγορη – υπάρχουν αρκετές χιλιάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στη δεξιά όχθη.

▪️ Στόχος είναι η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των ρωσικών στρατευμάτων.

▪️ Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκε ενισχυμένη ναρκοθέτηση της πρώτης γραμμής.

▪️ Η ρωσική διοίκηση σκοπεύει να διατηρήσει τη μέγιστη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού και να αποτρέψει την κατάρρευση του προγεφυρώματος από τα χτυπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες και απώλεια της ικανότητας μάχης των καλύτερων ρωσικών σχηματισμών.

▪️ Οι καλύτεροι και πιο ετοιμοπόλεμοι σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκεντρώνονται στο προγεφύρωμα της Χερσώνας, τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα, οι ομάδες μάχης και των τεσσάρων τμημάτων και των τεσσάρων Ταξιαρχιών των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, σχηματισμοί του 22ου Σώματος Στρατού και η 49η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων.

Οι Ουκρανοί μπήκαν Snihurivka, Dudchany και Pravdyne

Πριν λίγες ώρες οι ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν και στον οικισμό Ντουντσάνι της Χερσώνας. Αυτό το χωριό στην περιοχή της Χερσώνας ήταν η πρώτη γραμμή του μετώπου. Οι Ρώσοι κρατούσαν ηρωικά τις θέσεις τους επί μήνες απωθώντας όλες τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Παράλληλα, τα Ουκρανικά στρατεύματα μπήκαν και στο κέντρο της Σνουχουρίβκα στο Νικολάεφ. Όλα τα Ρωσικά στρατεύματα έχουν υποχωρήσει. Το ίδιο συνέβη και στο Pravdyne.

Το ρωσικό Rybar ασκεί δριμεία κριτική στην Ρωσική στρατιωτική ηγεσία για το γεγονός ότι εγκαταλείφθηκε χωρίς πρώτα να καταστραφεί βαρύς εξοπλισμός στο Νικολάεφ, ο οποίος δεν μπορούσε να κινηθεί λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά και καύσιμα.

Δείτε βίντεο

Οι Ουκρανοί μπήκαν στο κέντρο της Snihurivka

Η Ρωσία κατασκευάζει τρεις γραμμές άμυνας στην αριστερή όχθη του Δνείπερου

Οι ρωσικές μονάδες κατασκευάζουν τρεις γραμμές άμυνας στην αριστερή όχθη του Δνείπερου κοντά στη Χερσώνα.

Σύμφωνα με πηγές και δορυφορικές εικόνες, ο ρωσικός Στρατός σκάβει χαρακώματα και εξοπλίζει σημεία βολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη γραμμή εκτείνεται κατά μήκος του Δνείπερου, η δεύτερη 5-10 χλμ στην ενδοχώρα και η τρίτη σε απόσταση 20-25 χλμ από τις εκβολές του ποταμού.

Ξεχωριστά στοιχεία της γραμμής άμυνας βρίσκονται σε σχετική απόσταση από τον Δνείπερο, στον κόλπο Yagorlytsky στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Το συνολικό μήκος της αμυντικής γραμμής είναι 180-200 χλμ.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν διαφήμισε την κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων, όπως έκανε τον προηγούμενο μήνα με τη «Γραμμή Βάγκνερ» στο σημερινό έδαφος των Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ και στην περιοχή Belgorod.

Δείτε τους χάρτες

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας