Οι Ρώσοι αιχμαλώτισαν τους πρώτους δύο Αμερικανούς στρατιώτες

775
δύο Αμερικανούς στρατιώτες

Στα χέρια των ρωσικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται oι πρώτοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες κάτι που πρόκειται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ένταση του πολέμου ειδικά στην περίπτωση που οι Ρώσοι τους καταδικάσουν σε θάνατο ή τους διαπομπεύσουν όπως έγινε με τους Βρετανούς.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αμερικανοί αιχμαλωτίστηκαν μετά από μάχη που έγινε είτε στο Severodonetsk με την Λεγεώνα των Ξένων είτε στο βορειοανατολικό Χάρκοβο.

Πρόκειται για τους Robert Drueke και Andy Huynh.

“Έγινε μάχη με ρωσικές δυνάμεις”

Το ζευγάρι Αμερικανών αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τους Alexander Drueke, 39, και Andy Huynh, 27 ετών. Βρετανικές πηγές αναφέρουν πως αυτό συνέβη στο βορειοανατολικό Χάρκοβο.

Η ομάδα έστηνε αμυντικές θέσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Drueke και ο Huynh έριξαν αντιαρματική ρουκέτα σε ένα ρωσικό όχημα, καταστρέφοντάς το.

Αυτό, ωστόσο, τράβηξε την προσοχή ενός από τα ρωσικά άρματα μάχης, το οποίο έβαλλε προς την κατεύθυνση τους.

Λίγο αργότερα, το άρμα μάχης ανατινάχτηκε από μια αντιαρματική νάρκη που η ουκρανική διμοιρία είχε αφήσει στο δρόμο. Στη συνέχεια, οι δύο Αμερικανοί εξαφανίστηκαν στην ομίχλη και πιστεύεται ότι συνελήφθησαν από τους Ρώσους στρατιώτες .

“Πώς έγινε η συμπλοκή -Η περιοχή ήταν γεμάτη Ρώσους”

Ένας από τους συμπολεμιστές των δύο ανδρών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί ότι αιχμαλωτίστηκαν αφού έπεσαν σε ενέδρα από μια πολύ μεγαλύτερη ρωσική δύναμη.

«Ήμασταν έξω σε μια αποστολή και το όλο πράγμα ήταν εντελώς τρελό, με κακές πληροφορίες. Μας είπαν ότι η πόλη ήταν “καθαρή” όταν αποδείχθηκε ότι οι Ρώσοι είχαν ήδη επιτεθεί.

«Οι Ρώσοι μπήκαν με δύο άρματα μάχης T-72 και πολλά BMP-3 και περίπου 100 στρατιώτες. Το μόνο πράγμα που υπήρχε εκεί ήταν η δική μας ομάδα με δέκα άνδρες» είπε ένα από τα μέλη της μονάδας που γλίτωσε.

«Υποψιαζόμαστε ότι έχασαν τις αισθήσεις τους είτε από την αντιαρματική νάρκη είτε από το άρμα μάχης που τους έριξε γιατί αργότερα οι αποστολές έρευνας δεν βρήκαν κανένα σημάδι τους, τίποτα».

«Μετά στείλαμε drones και είχαμε μια ουκρανική ομάδα αναζήτησης στο έδαφος, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα: αν είχαν χτυπηθεί από το βλήμα του άρματος μάχης θα υπήρχαν υπολείμματα των σωμάτων τους ή του εξοπλισμού τους στο σημείο».

Οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν αργότερα εκείνο το βράδυ, όταν ένα μήνυμα εμφανίστηκε σε ένα ρωσικό κανάλι Telegram που ισχυριζόταν ότι δύο Αμερικανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν κοντά στο Χάρκοβο.

«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Είμαστε οι μόνοι Αμερικανοί που πολεμάμε σε αυτήν την περιοχή».

Ποιοι είναι οι δύο Αμερικανοί

Ο Andy Huynh είναι ένας στρατιωτικός βετεράνος από την Αλαμπάμα. Ο Drueke, 39, είναι από την Tuscaloosa στην Αλαμπάμα και είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ. Η μητέρα του, Λόις, 68 ετών, είπε ότι δυσκολευόταν να διατηρήσει μια δουλειά από τότε που επέστρεψε από τη στρατιωτική θητεία, ως αποτέλεσμα της PTSD.

“Η πρεσβεία των ΗΠΑ με διαβεβαίωσε ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βρουν και ότι τον ψάχνουν ζωντανό, όχι νεκρό. Κάνω ό,τι μπορώ για να μην καταρρεύσω, θα παραμείνω δυνατή. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα τον κρατήσουν για να ανταλλάξουν με Ρώσους Αιχμαλώτους».

Ο Huynh γεννήθηκε στην Καλιφόρνια αλλά έζησε στην περιοχή Tennessee Valley της Αλαμπάμα. Στο παρελθόν υπηρέτησε στους πεζοναύτες των ΗΠΑ.

Η σύντροφός του, Τζόι Μπλακ, είπε ότι έλαβε μια κλήση από τους συντρόφους του κ. Huynh τη Δευτέρα για να την ενημερώσουν ότι είχε εξαφανιστεί.

Πρόσθεσε ότι η ιδέα του εθελοντισμού «βασάνιζε» τον Huynh από την πρώτη κιόλας μέρα της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Μου είπε: Επιτίθενται με 60 τάγματα, ξέρεις πόσο είναι;

«Στην αρχή, δεν τον έπαιρνα στα σοβαρά, αλλά διάβαζε όλες αυτές τις ιστορίες για νεαρούς Ουκρανούς που έπρεπε να πολεμήσουν μόλις έκλεισαν τα 18 και ένιωθε ότι έπρεπε να προσπαθήσει να βοηθήσει.

«Προσπάθησα να τον πείσω να μην πάει, αλλά νομίζω ότι είχε αποφασίσει. Έβλεπα πώς τον βασάνιζε. Τελικά, μου ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι έπρεπε πραγματικά να φύγει.

 

Τί αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές οι δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχουν συλληφθεί. Οι Αμερικανοί έχουν διακριτικά κλήσης “Hate” και “Bama”.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές “η ομάδα τους περικυκλώθηκε και πολλοί σκοτώθηκαν. Δεν πρόκειται για εθελοντές αλλά για δυνάμεις ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών κάτι που δείχνει πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ ξένων PMC και των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί που ακριβώς αιχμαλωτίστηκαν. Αυτό μπορεί να συνέβη και στο Severodonetsk όταν η “Λεγεώνα των Ξένων” έπεσε σε παγίδα αμέσως μετά την άφιξή της στη βιομηχανική ζώνη. Οι ξένες δυνάμεις δέχτηκαν πυρά και υπέστησαν απώλειες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας