Οι Ρώσοι αιχμαλώτισαν εκατοντάδες Ουκρανούς στο Μπάκχμουτ-Ετοιμάζουν επίθεση στο Τσάσιβ Γιαρ

1420

Πολύ άσχημη είναι η εξέλιξη των μαχών για το Κίεωο στο μέτωπο του Μπάκχμουτ καθώς οι δυνάμεις της ρωσικής 1ης Στρατιάς, αιχμαλώτισαν εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες βορειοδυτικά της πόλης κατά την διάρκεια της χθεσινής προώθησής τους προς το Σλαβιάνσκ!

Επιπλέον, οι Ρώσοι μετέφεραν 10.000 άνδρες στο Μπάκχμουτ καθώς σχεδιάζουν την δική τους αντεπίθεση στο Τσάσιβ Γιαρ, στο τέλος του Οκτωβρίου.

Οι στρατιώτες ανήκουν στην 77η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και στην 56η Ανεξάρτητη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες, ο Βιτάλι Μελνιτσένκο, είπε στο RIA Novosti ότι ο λόχος του εστάλη στην γραμμή επαφής για διεξαγωγή επιθετικών αναγνωρίσεων.

Το Μπάκχμουτ είναι μια πόλη 100.000 κατοίκων βόρεια του Ντονέτσκ η οποία είχε περάσει στον έλεγχο των Ουκρανών μετά από σφοδρές μάχες το καλοκαίρι του 2014.

Οι Ρώσοι την ανακατέλαβαν στις 20 Μαΐου του 2023 μετά από μετά από περισσότερες από 220 ημέρες συγκρούσεων.

Τώρα βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις του Μπάκχμουτ και της Ζαπορίζια ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, χρησιμοποιώντας 12 ταξιαρχίες οι οποίες είχα εξοπλιστεί και εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ.

Η ουκρανική αντεπίθεση μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί σε μεγάλη αποτυχία καθώς το Κίεβο κατόρθωσε να καταλάβει 16… οικισμούς έχοντας χάσει 83.000 στρατιώτες, ενώ μόνο τον Σεπτέμβριο οι απώλειες τους ξεπερνούν τους 17.000!

Η ουκρανική αντεπίθεση στο Ραμποτίνο-Βέρμποβο έχει εξελιχθεί σε τραγωδία ενώ στο μέτωπο του Μπάκχμουτ μετά την κατάληψη των Αντρίιβκα-Κλισίιβκα υπήρχε μία αισιοδοξία στο Κίεβο.

Όμως οι δύο αυτοί οικισμοί στα νότια του Μπάλχμουτ, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και ουσιαστικά δεν υφίστανται συνεπώς αποτελούν μία «γκρίζα ζώνη» καθώς δεν προσφέρουν κάλυψη και απόκρυψη.

Τώρα οι ρωσικές κινήσεις στα βόρεια του Μπάκχμουτ επιτρέπουν στους Ρώσους να προχωρήσουν σε περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας