Οι ΗΠΑ παρατείνουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία-Ρωσία-Στόχοι τα αμερικανικά κατασκοπευτικά

1778
Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν περαιτέρω τη Ρωσία επιτρέποντας στο καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιεί όπλα αμερικανικής κατασκευής, όπως οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS, σε χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να υποστηρίζουν τον ισραηλινό πόλεμο στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, με πρόσφατες αναφορές να υποδηλώνουν ότι η Ουάσιγκτον πρόκειται να παίξει έναν πιο επικίνδυνο ρόλο και στις δύο περιοχές.
Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν περαιτέρω τη Ρωσία επιτρέποντας στο καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιεί όπλα αμερικανικής κατασκευής, όπως οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS, σε χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Στις 22 Μαΐου, οι New York Times ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, ήταν υπέρ του επικίνδυνου σχεδίου.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκίνησε μια «έντονη συζήτηση» εντός της κυβέρνησης του προέδρου Biden σχετικά με αυτό το σχέδιο μετά τη διήμερη επίσκεψη του Antony Blinken στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε τη νέα επίθεση στην περιοχή του Kharkiv.
Το σχέδιο θέλει οι ΗΠΑ να δίνουν το πράσινο φως για χτυπήματα κατά των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά ίσως όχι σε διυλιστήρια πετρελαίου και άλλες υποδομές στις οποίες η Ουκρανία επιτίθεται χρησιμοποιώντας πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin άφησε να εννοηθεί στις 20 Μαΐου ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις δυνάμεις του Κιέβου να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά συστήματα

Σε απάντηση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα, θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν τυχόν βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός στο έδαφος της Ουκρανίας αλλά και στο εξωτερικό.
Συνολικά, οι ΗΠΑ φαίνεται να ετοιμάζονται να διπλασιάσουν την υποστήριξη προς τους συμμάχους τους στην Ουκρανία και το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι και οι δύο δεν έχουν καταφέρει σημαντικά επιτεύγματα.
Τα σχέδια κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και βοήθειας του Ισραήλ να σταθεροποιήσει την κατοχή του στη Γάζα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας