Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδηλώνουν-Απαιτούν μέτρα για την Υγεία

456

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας τους και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην Περιφέρεια οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μαζί με τους ασθενείς βιώνουν βάρβαρες συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία και απολύτως επικίνδυνες για την υγεία όλων απαιτούν:

  • Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των δήμων, καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, ΣΟΧ, μέσω ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ).
  • Να μην προχωρήσει η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ ή ανώνυμες εταιρείες.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-2017.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Αύξησή του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος, που καταργήθηκε με τα μνημονιακά μισθολόγια. Ένταξη στα ΒΑΕ για όσους εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.
  • Κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των ανεμβολίαστων.

Θυμίζουμε ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες είδαμε απίστευτες εικόνες, όπως νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό και με ανεμιστήρες για τον καύσωνα   και ημέρες εφημεριών απάνθρωπες και εξαντλητικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας