Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για νέα αντεπίθεση-Η Ουκρανική άμυνα υπό κατάρρευση

1234

Η Ουκρανία περιμένει νέα κλιμάκωση προσεχώς αφού ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει την μεγάλη αντεπίθεση…
Ανίκανος να προβλέψει την κατεύθυνση των ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να αναδιατάξει επειγόντως στρατηγικές εφεδρείες, βασιζόμενος μόνο στη βοήθεια του ΝΑΤΟ.
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν, καταστρέφοντας εφεδρείες και ματαιώνοντας σχέδια της ουκρανικής διοίκησης.
Το βράδυ της 28ης Μαΐου, ένα νέο κύμα εκρήξεων σημειώθηκε μακριά από τις πρώτες γραμμές.
Ρωσικά UAV καμικάζι στόχευσαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Bila Tserkva στην περιοχή του Κιέβου και στην περιοχή Cherkassy, όπου ουκρανικές πηγές ανέφεραν ζημιές σε στρατιωτικές αποθήκες και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, ρωσικά αεροσκάφη είναι απασχολημένα σφυροκοπώντας τον ουκρανικό στρατό στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές.
Οι ουκρανικές εφεδρικές μονάδες δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή Borovaya στην περιοχή του Kharkiv, ενώ η ουκρανική φρουρά στα νότια του Volchansk χτυπήθηκε από το Ρωσικό πυροβολικό.

Η ουκρανική διοίκηση στέλνει ολοένα και περισσότερες ενισχύσεις στην περιοχή του Kharkiv, αραιώνοντας την άμυνά της προς άλλες κατευθύνσεις.
Πιο πρόσφατα, αμφίβιες μονάδες επίθεσης από το χαμένο Robotyne και πεζοναύτες από το Krynki στάλθηκαν στο βόρειο μέτωπο.
Μετά την αποκάλυψη της απάτης με την αμυντική γραμμή στις παραμεθόριες περιοχές από την ταχεία ρωσική επίθεση, η Ουκρανία αναγκάστηκε να παίξει τον ρόλο του τιμωρού των ενόχων.
Οι συνήθεις αξιωματικοί που ήταν υπεύθυνοι για την άμυνα των συνόρων κατηγορήθηκαν ως ένοχοι, ενώ η κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων αποσιωπήθηκε για να κρύψουν τα εγκλήματα υψηλόβαθμων αξιωματούχων από το περιβάλλον του Zelensky.

Ως αποτέλεσμα, οι αμυντικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας διευθύνονται από κρεοπώλες που ρίχνουν όλο και περισσότερες μονάδες στη μηχανή κοπής κρέατος στο Volchansk και στο Liptsy.
Ανήμπορες να διατηρήσουν αποτελεσματικά την άμυνά τους στις εκτεταμένες γραμμές του μετώπου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν γρήγορα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Kupyansk, Chasiv Yar, Avdiivka και Mariinka.

Μια άλλη σημαντική νίκη του ρωσικού στρατού ήταν η απελευθέρωση του Netailovo μετά από βαριές παρατεταμένες μάχες στα ερείπια.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές παραδέχονται ότι οι Ρώσοι προελαύνουν δυτικά και νότια της πόλης.
Την ίδια ώρα, αναφορές από τις πρώτες γραμμές επιβεβαιώνουν τον ρωσικό έλεγχο του τελευταίου προπύργιου της ουκρανικής άμυνας δυτικά της Avdiivka.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει διαθέσιμες δυνάμεις για να ανακτήσει τη στρατιωτική πρωτοβουλία, ενώ οι Ρώσοι δεν σταματούν να επιτίθενται, διερευνώντας την ουκρανική άμυνα.
Υποχωρώντας στο Donbass, το Κίεβο είναι δεσμευμένο, αναμένοντας μια πιθανή ρωσική επίθεση στη βόρεια περιοχή Sumy, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις στις συνοριακές περιοχές μαζί με συνεχή χτυπήματα στις ουκρανικές θέσεις στην περιοχή.
Η τελευταία ελπίδα για το Κίεβο είναι το ΝΑΤΟ, το οποίο εξοπλίζει τις ουκρανικές εφεδρικές μονάδες και προετοιμάζεται να εισέλθει στα πεδία των μαχών σε περίπτωση ρωσικής προέλασης.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν είναι πλέον ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ισχυρίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν είναι πλέον ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας.
Ο Putin ισχυρίστηκε στις 28 Μαΐου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν ότι το ουκρανικό Σύνταγμα προβλέπει την επέκταση των εξουσιών του Ουκρανικού Κοινοβουλίου αλλά «δεν λέει τίποτα για την επέκταση των εξουσιών του προέδρου».
Ο Putin ισχυρίστηκε, ότι παρόλο που ο ουκρανικός νόμος απαγορεύει τις προεδρικές εκλογές κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, «αυτό δεν σημαίνει ότι οι εξουσίες του Ουκρανού προέδρου μπορούν να επιμηκυνθούν».
Επικαλέστηκε το άρθρο 111 του ουκρανικού Συντάγματος, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, προβλέπει ότι «σε αυτή την περίπτωση… οι προεδρικές εξουσίες μεταβιβάζονται στον πρόεδρο του κοινοβουλίου».
Ο Putin ισχυρίστηκε ότι «η μόνη νόμιμη αρχή» που παραμένει στην Ουκρανία είναι το Ουκρανικό Κοινοβούλιο.
Ο Putin υποστήριξε ότι «αν το κοινοβούλιο ήθελε να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές, τότε ο νόμος για τον στρατιωτικό νόμο θα είχε καταργηθεί…και θα γίνονταν εκλογές».
Το ουκρανικό Σύνταγμα ορίζει ότι «εάν η θητεία του κοινοβουλίου που ονομάζεται Verkhovna Rada της Ουκρανίας λήξει κατά τη διάρκεια της περιόδου στρατιωτικού νόμου ή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι εξουσίες του θα παρατείνονται μέχρι την ημέρα της πρώτης συνεδρίασης της πρώτης συνόδου του Verkhovna Rada της Ουκρανίας που εκλέχτηκε μετά την κατάργηση της κατάστασης του στρατιωτικού νόμου ή έκτακτης ανάγκης.
Ο ουκρανικός νόμος “On the Legal Regime of Martial Law” απαγορεύει τη “διεξαγωγή εκλογών για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας” όσο είναι σε ισχύ ο στρατιωτικός νόμος
Το άρθρο 112, ωστόσο, διευκρινίζει ότι αυτή η μεταβίβαση εξουσίας από τον Πρόεδρο στον Πρόεδρο εφαρμόζεται μόνο «σε περίπτωση πρόωρης λήξης [η έμφαση προστίθεται] των εξουσιών του Προέδρου της Ουκρανίας σύμφωνα με τα άρθρα 108, 109, 110, 111 του Συντάγμτατος», το οποίο περιγράφει πώς «οι εξουσίες του Προέδρου της Ουκρανίας τερματίζονται πρόωρα σε περίπτωση παραίτησής του, αδυναμίας εκπλήρωσης των εξουσιών τους λόγω της υγείας τους, απομάκρυνσης από το αξίωμα με παραπομπή ή θάνατο».

Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Ο Zelensky δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας απατεώνας

Ο Volodymyr Zelensky έχασε τη νομιμότητά του και η Δύση δεν μπορεί να ξαναγράψει το ουκρανικό Σύνταγμα διοργανώνοντας συνόδους κορυφής και δημιουργώντας δικαιολογίες για τον αυθάδη σφετερισμό της εξουσίας, δήλωσε στο Sputnik ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Nikolay Azarov.
Οι προεδρικές εξουσίες του Zelensky εξέπνευσαν το βράδυ της 20ης προς 21η Μαΐου και δεν μπορούν να παραταθούν σύμφωνα με το Ουκρανικό Σύνταγμα που περιορίζει την προεδρική θητεία σε πέντε χρόνια.
Παρά τις εκκλήσεις από τη Δύση να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία μέσω γενικών εκλογών στην Ουκρανία, αρνήθηκε να το πράξει – χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του στρατιωτικού νόμου για να συνεχίσει.
«Είναι απολύτως προφανές σε όποιον γνωρίζει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα της Ουκρανίας ότι ο Zelensky είναι ένας απατεώνας από τις 21 Μαΐου», δήλωσε ο Azarov, πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2014 και βετεράνος της πολιτικής με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας.
Ο Azarov συνέχισε με το πρόσχημα του στρατιωτικού νόμου του Zelensky για να δικαιολογήσει την ακύρωση των εκλογών: «Ο Zelensky δεν κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Επίσης δεν ανακοίνωσε καμία στρατιωτική επιχείρηση. Απλώς εισήγαγε στρατιωτικό νόμο. Γιατί εισήγαγε στρατιωτικό νόμο αν δεν έχεις κηρύξει επίσημα πόλεμο;»
Η απροθυμία του Zelensky να διεξαγάγει εκλογές πηγάζει από τον εύλογο φόβο του ότι θα τις χάσει, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό.
«Εάν υπήρχε πιθανότητα να κερδίσει, θα είχε κάνει εκλογές», είπε.
«Τίποτα δεν τον εμπόδισε να κάνει εκλογές, γιατί ολόκληρη η διοίκηση, όλα τα σώματα ασφαλείας, όλες οι ποινικές δομές, όλα είναι στα χέρια της διοίκησής του», συνέχισε.
Ο Azarov σημείωσε ότι ο Zelensky θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει εκλογές στα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο – παρόμοια με αυτό που έκανε ο προκάτοχός του Petro Poroshenko κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.
Αλλά ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Zelensky καταλαβαίνει ότι δεν μπορούσε να κερδίσει και ότι θα μπορούσε εύκολα να νικηθεί από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο, όπως ο στρατηγός Valery Zaluzhny, υπέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Είναι απολύτως σαφές σε όλους, με πιθανή εξαίρεση έναν εξαιρετικά στενό κύκλο ανθρώπων, ότι ο Zelensky δεν είναι πατριώτης, είναι απλώς ένα τυχαίο άτομο στην εξουσία, μια μαριονέτα.
Και επομένως δύσκολα θα είχε κερδίσει αν υπήρχαν αντίπαλοι υποψήφιοι» είπε ο Azarov.

Telegraph (Βρετανικό ΜΜΕ): Γερμανία και ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στον καθορισμό ημερομηνίας ένταξης στο ΝΑΤΟ… ίσως μέσα σε 30 χρόνια

Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν κατά του καθορισμού χρονοδιαγράμματος για ένταξη της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph , επικαλούμενη ενημερωμένες πηγές.
«Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την Σύνοδο στην Ουάσιγκτον, αφιερωμένη στην 75η επέτειο του ΝΑΤΟ (η αντίστοιχη σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου 2024), τόνισαν ότι δεν θα παρουσιάσουν χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι «πολύ δύσπιστοι» σχετικά με τη μετακίνηση της Ουκρανίας «παραπέρα στην πορεία» προς την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ το 2024, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τις απόψεις της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην ανησυχούν τόσο όσο η Γερμανία, αλλά υπάρχει ανησυχία για την Ρωσία και την υπόλοιπη συμμαχία», πρόσθεσε η πηγή.
Αυτή η απόφαση, όπως σημειώνεται στην Telegraph, είναι πιθανό να απογοητεύσει τον Zelensky, ο οποίος ήδη έχει προειδοποιηθεί.
Νωρίτερα, η Telegraph, επικαλούμενη πηγές στη συμμαχία, ανέφερε ότι ζητήθηκε από τον Zelensky να μην ασκήσει πίεση στα μέλη του ΝΑΤΟ για το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Νωρίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία ενδέχεται να μην γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε τον Μάρτιο 2024 ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία είχε αποφασιστεί, αλλά συνεχίζονταν οι συζητήσεις για το «πότε θα συμβεί αυτό».
Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι ο Zelensky θα προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, καθώς το θέμα της Ουκρανίας θα είναι βασικό.
Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι το Κίεβο δεν αναμένεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σε μελλοντική σύνοδο κορυφής.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι αδύνατη κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης.

Ο Λευκός Οίκος απαντάει στον Zelensky: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για την συμμετοχή του Biden στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία στις 15 και 16 Ιουνίου 2024

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το θέμα της πιθανής συμμετοχής του προέδρου Biden στην διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία.
Νωρίτερα, ο Zelensky, σε συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο, επέκρινε τον Αμερικανό ηγέτη Biden στην περίπτωση που απουσιάσει από τη διάσκεψη, λέγοντας ότι αυτή δεν θα ήταν μια «ισχυρή απόφαση».
Είπε ότι «θα ήθελε πραγματικά» ο Biden να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στην εκδήλωση.
H Jean-Pierre, απαντώντας στο αίτημα ενός δημοσιογράφου να σχολιάσει τις δηλώσεις του Zelensky, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «συμμετείχαν ενεργά σε κάθε μία από τις προηγούμενες συνόδους κορυφής για την ειρήνη» για την Ουκρανία.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν επίσης στην επικείμενη διάσκεψη.
«Αν και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να μοιραστώ μαζί σας σήμερα, συμμετείχαμε ενεργά, αυτό κάναμε σε σχέση με αυτή τη σύνοδο κορυφής», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, αποφεύγοντας διευκρινιστική ερώτηση για τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου.
Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι ο Biden πιθανότατα δεν θα συμμετείχε στην Σύνοδο για την Ουκρανία στην Ελβετία, καθώς την ίδια στιγμή επρόκειτο να παραστεί σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία στην Καλιφόρνια.
Η Ελβετία θα πραγματοποιήσει διάσκεψη για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης.
Η Ρωσία δεν θα παρευρεθεί.
Περίπου 160 κράτη έχουν προσκληθεί στη συνάντηση.
Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε καμία μορφή στη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία, σκοπός της οποίας είναι να υποβάλει τελεσίγραφο στη Ρωσία.

Οι Ουκρανοί ξεμπροστιάζουν τις ΗΠΑ: Ακατάλληλα τα τανκς Abrams, εύκολος στόχος για ρωσικά drones – Είμαστε απροστάτευτοι

Τα ουκρανικά πληρώματα, που χρησιμοποιούν τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams λένε ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο πεδίο της μάχης, όπως μετέδωσε το CNN.
Τα πληρώματα είπαν ότι τα τανκς των 10 εκατομμυρίων δολαρίων δεν είχαν επαρκή θωράκιση έναντι σύγχρονων όπλων όπως τα drones, αποτυγχάνοντας έτσι να προστατεύσουν επαρκώς το προσωπικό από επιθέσεις.
Μέλη πληρωμάτων είπε ότι τα τανκς έχουν γίνει ο «νούμερο ένα στόχος» των ρωσικών δυνάμεων.
Είπαν επίσης ότι τα τανκς φαίνεται να έχουν τεχνικά προβλήματα.
Σημείωσαν ότι τα άρματα μάχης δεν είναι κατάλληλα για την κατάσταση της Ουκρανίας, δεδομένου ότι συνήθως η αεροπορική ισχύς και το πυροβολικό, που λείπουν από τις ουκρανικές δυνάμεις, βοηθούν στην εκκαθάριση του πεδίου της μάχης πριν προχωρήσουν τα άρματα μάχης και τα στρατεύματα.
Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει 31 Abrams στην Ουκρανία, όπου χρησιμοποιούνται κοντά στην πρώτη γραμμή στα ανατολικά.

Προέλαση στην κατεύθυνση Tonenky στο Donetsk έως και 10 χιλιόμετρα για τις ρωσικές δυνάμεις

Περίπου 10 χιλιόμετρα οχυρώσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διέρρηξαν μαχητικά της Ural που ενεργούσαν ως μέρος της ομάδας «Center» κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον Severny και τον Tonenky στην κατεύθυνση Avdeevsky».
«Έπρεπε να περπατήσουμε 10 χιλιόμετρα μέχρι τις θέσεις επίθεσης, και πριν από αυτό τα χιλιόμετρα τα καταλάβαμε, τα απελευθερώσαμε, έλαβαν μέρος στις επιθέσεις διαφορετικά συντάγματα» τόνισε ρώσος αξιωματικός
Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες μονάδες της ομάδας «Center» συμμετείχαν επίσης στην επίθεση στο Tonenky και το Severny στην κατεύθυνση Avdiivka και λόγω του εδάφους και της κατάστασης μάχης στο νότιο μέτωπο αυτής της κατεύθυνσης, οι μαχητές έπρεπε να εισβάλουν σε εχθρικές οχυρώσεις σε ανοιχτές περιοχές
Αφού οι μονάδες της ομάδας «Center» κατάφεραν να περάσουν τις αμυντικές θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, άρχισε η επίθεση σε ισχυρά σημεία σε κατοικημένες περιοχές, ενώ το πλησιέστερο σημείο εκκένωσης ήταν 10 χιλιόμετρα μακριά τα μόνα καταφύγια που είχαν οι μαχητές ήταν τα εχθρικά χαρακώματα και οι τάφροι δίπλα στο δρόμο που χτυπήθηκαν από το πυροβολικό.

Οι Ρώσοι χτύπησαν και διέλυσαν για πρώτη φορά το γαλλικό οβιδοβόλο TRF1 των Ουκρανών

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν το πρώτο γαλλικής κατασκευής ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο TRF1 του ουκρανικού στρατού την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη (29/5/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» της Ρωσίας κατέλαβαν πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν απώλειες σε έξι ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Kupyansk όπου οι Ουκρανοί έχασαν περίπου 400 στρατιώτες την περασμένη ημέρα, διευκρίνισε.
Επιπλέον, «ο ουκρανικός στρατός έχασε δύο άρματα μάχης, 11 μηχανοκίνητα οχήματα, ένα πολωνικής κατασκευής σύστημα αυτοκινούμενου πυροβολικού Krab 155 χιλιοστών, ένα γαλλικής κατασκευής οβιδοβόλο TRF1 155 χιλιοστών και δύο πυροβόλα M119 των 105 χιλιοστών αμερικανικής κατασκευής», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στο Belgorod 80 φορές μέσα σε 24 ώρες

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στο Belgorod περισσότερες από 80 φορές τις τελευταίες 24 ώρες ενώ πάνω από 20 εκρηκτικοί μηχανισμοί ρίχτηκαν από drones και τουλάχιστον 10 UAV επιτέθηκαν στην περιοχή.
Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άμαχος, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Vyacheslav Gladkov.
«Έξι εκρηκτικοί μηχανισμοί έπεσαν από ένα UAV στο χωριό Shchetinovka της περιοχής Belgorod και ένα άλλο drone έπεσε με επακόλουθη έκρηξη», σημείωσε.
Συγκεκριμένα, οι ουκρανικές δυνάμεις έριξαν τρεις οβίδες πυροβολικού στο χωριό Krasny Khutor, επτά ρουκέτες MLRS στο Tolokonnoye, έξι βλήματα πυροβολικού στο Petrovka και δύο ρουκέτες MLRS στο Yasny Zory.
Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι ουκρανικά UAV καταρρίφθηκαν πάνω από τους οικισμούς Dubovoye, Beryozovo, Novaya Derevnya, Golovino και Nikolskoye.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_May_28_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_May_28_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_May_28_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_May_28_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας