Ο Κ.Μητσοτάκης απέσυρε και τους Ε.Στυλιανίδη-Α.Κουτσούμπα από Επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας

444

Μετά τον καραμανλικό Κώστα Τζαβάρα τον οποίο και «παραίτησε» πριν τρεις ημέρες, σήμερα ελάχιστα λεπτά πριν την κρίσιμη συνεδρίαση για το σκάνδαλο-κακούργημα των υποκλοπών, ο Κ.Μητσοτάκης έθεσε εκτός της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ακόμα δυο «γαλάζιους» βουλευτές που επίσης πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα.

Πρόκειται για τους καραμανλικούς Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα, που σύμφωνα με τη ΝΔ απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο γαλάζιος Ανδρέας Κουτσούμπας είχε ταχθεί κατά της επίκλησης του απορρήτου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας είχε δηλώσει ότι: «Είμαι κι εγώ από αυτούς που θα ήθελα, πολύ περισσότερο λόγω της ιδιότητας να το μάθω και εγώ» είπε για τους λόγους της παρακολούθησης Ανδρουλάκη σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Τη θέση τους θα πάρουν οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σημειώνεται ότι σήμερα προσκλήθηκαν από την Επιτροπή για να καταθέσουν οι Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος που συνδέονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa, οι οποίοι και δεν εμφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει πρόταση σχετικά με νέα κλήση και εφόσον δεν προσέλθουν θα τεθεί θέμα προσαγωγής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή των προαναφερόμενων με την οποία έχει διαφωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προϊδεάζοντας ότι θα γίνουν δεκτά τα υπομνήματα όσων επιλέξουν να καταθέσουν με αυτόν τον τρόπο.

Σημειώνεται ότι ο Κ.Τζαβάρας είδε την «πόρτα» της εξόδου από την Επιτροπή επειδή τόλμησε σε συνέντευξή του να πει τα αυτονόητα για τις υποκλοπές αποδομώντας επί της ουσίας την κυβερνητική γραμμή υπεράσπισης, που επιχειρεί συνεχώς να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

Του ζητήθηκε από το κόμμα να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει και ο βουλευτής της ΝΔ «πιστός στις αρχές του και της παράταξης» προτίμησε να παραιτηθεί!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κώστας Τζαβάρας υποστηρίζει πως αποδέχτηκε την προτροπή να παραιτηθεί επειδή από την μια πλευρά δεν ήθελε να παραιτηθεί από τις απόψεις του αλλά ταυτοχρόνως δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα στην παράταξη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας