Νέα τρομοκρατική δολοφονία διορισμένου από Ρωσία ηγέτη σε πόλη της Ζαπορίζια

856

Συνεχίζονται οι δολιοφθορές στα ρωσοκρατούμενα εδάφη

Σε μεγάλο αδιέξοδο το καθεστώς των ανδρεικέλων του Κιέβου και αδυνατώντας να σημειώσει επιτυχίες στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, καταφεύγει σε δολιοφθορές σε ρώσικα ή υπό ρώσικο έλεγχο εδάφη και σε τρομοκρατικές δολοφονίες ηγετικών προσώπων της Ρωσίας. Η δολοφονική αυτή τακτική δεν πρόκειται να διασώσει τις αμερικάνικες μαριονέτες του Κιέβου.

Ο ηγέτης της ουκρανικής πόλης Μιχαήλιβκα στην περιοχή της Ζαπορίζια, η οποία έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο, σκοτώθηκε χθες Τρίτη σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Μόσχα, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Γράφοντας στο Telegram, το μέλος της περιφερειακής διοίκησης της Ζαπορίζια, Βλαντίμιρ Ρογκόφ, τόνισε ότι ο επικεφαλής της πόλης, με πληθυσμό 11.000 κατοίκους, Ιβάν Σούσκο, τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό του και εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για την τελευταία δολοφονία στο σερί δολοφονιών αξιωματούχων που έχουν διοριστεί από τη Ρωσία σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Στη γειτονική περιοχή της Χερσώνας, ο αναπληρωτής επικεφαλής της πόλης Νοβάγια Κακχόβκα πυροβολήθηκε στο σπίτι του στις 6 Αυγούστου.

liberal.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας