Monsanto: Απαιτεί να της δοθούν τα προσωπικά δεδομένα όσων την καταγγέλλουν

966
monsanto

Την παράδοση των ονομάτων και των emails 1,4 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που υπέγραψαν κείμενο για μπλοκάρισμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της ανανέωσης της άδειας της δραστικής ουσίας γλυφοσάτη που βρίσκεται στο ζιζανιοκτόνο RoundUp, απαιτεί η Monsanto.

Η προκλητική αυτή απαίτηση του κολοσσού της παγκόσμιας χημικής βιομηχανίας περιλαμβάνεται σε δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων κατά της διαδικτυακής πλατφόρμας Avaaz, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές των ευρωπαίων πολιτών.

«Πρόκειται για μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον online ακτιβισμό και το απόρρητο των ιδιωτικών δεδομένων», δήλωσε η ομάδα καμπάνιας του Avaaz.

Η Monsanto επιδιώκει την απελευθέρωση όλων των προαναφερόμενων απόρρητων στοιχείων «χωρίς περιορισμό» όπου αναφέρεται η εταιρεία και απαιτεί να πάρει στην κατοχή της όλα τα έγγραφα που έχουν δημιουργηθεί, διατηρηθεί, ληφθεί, αποσταλεί ή αντιγραφεί από υπαλλήλους του Avaaz, τα οποία περιλαμβάνουν αναφορές για το συστατικό γλυφοσάτη του ζιζανιοκτόνου, τη Monsanto και τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ενώ η Ε.Ε. αποφάσισε να συνεχιστεί η χρήση του ζιζανιοκτόνου για άλλους 18 μήνες και να διεξαχθούν παράλληλα επιπλέον επιστημονικές μελέτες για να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις από τη χρήση του, η Monsanto πίεζε για παράταση της άδειας χρήσης για 15 χρόνια ή το λιγότερο για 9 χρόνια.

Ωστόσο, το δικαστικό ένταλμα καλύπτει και άλλες εκστρατείες του Avaaz, μεταξύ των οποίων την επιτυχημένη προσπάθειά του το 2013 να εμποδίσει τη λειτουργία ενός εργοστασίου παραγωγής γενετικά τροποποιημένων σπόρων της Monsanto στην Αργεντινή, καθώς και μια συνεχιζόμενη εκστρατεία για να σταματήσει η συγχώνευση μεταξύ της Monsanto και της Bayer.

«Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ο καθένας σας καλεί την κυβέρνησή του να ελέγξει μια εταιρεία επειδή η επιστήμη έδειξε ότι τα προϊόντα της θα μπορούσαν να αρρωστήσουν τους ανθρώπους, ότι η εταιρεία θα μπορούσε να σας αναγκάσει να αποκαλύψετε όλα όσα εσείς και οι φίλοι σας είχατε ποτέ ιδιωτικά γράψει ή πει. Αυτός είναι ο κόσμος που η Monsanto ελπίζει να δημιουργήσει», δήλωσε η Εμα Ράμπι Σακς, αναπληρώτρια διευθύντρια του Avaaz.

«Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν βαθιά ανησυχία για το γεγονός ότι η γλυφοσάτη της Monsanto αρρωσταίνει εμάς και το περιβάλλον μας. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που τα μέλη μας κάλεσαν τις κυβερνήσεις να το ελέγξουν με βάση την ανεξάρτητη επιστήμη. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή τη νόμιμη επίθεση να επιβραδύνει αυτή την καμπάνια», ανέφερε η ίδια.

Το Avaaz ζήτησε την οικονομική βοήθεια του κόσμου για να αντεπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη δικαστική διαμάχη με την ισχυρή πολυεθνική, διαβόητη για τα βαριά νομικά της όπλα και τους απεριόριστους πόρους. «Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, ούτε θέλουμε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά», επισημαίνουν οι εκπρόσωποί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας