Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για Ουκρανία στο Ντονμπάς-Έχασαν Oskil, σειρά περιοχές

738
Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για Ουκρανία στο Ντονμπάς

Μη αναστρέψιμη είναι πλέον η κατάσταση για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς καθώς τις τελευταίες 36 ώρες υποχώρησαν περαιτέρω χάνοντας σειρά περιοχών αδυνατώντας να συγκροτήσουν νέες αμυντικές γραμμές.

Πλέον οι Ρώσοι επέκτειναν κατά πολύ τα εδάφη τους με κεντρικό άξονα την Ποπάσναγια. Μια ματιά στους χάρτες αρκεί για να γίνει αντιληπτό πόσο έχουν υποχωρήσει οι Ουκρανοί τις τελευταίες 2-3 ημέρες.

Οι Ουκρανοί και σήμερα δεν κατάφεραν να αποκρούσουν σημαντικές ρωσικές επιθέσεις με συνέπεια να υποχωρήσουν και άλλο.

Το ερώτημα είναι πλέον, πόσο θα αντέξουν οι Ουκρανοί στην πολιορκία που υφίστανται σε πόλεις “κλειδιά”.

Οι Ρώσοι τους έχουν απομονώσει σε αρκετές περιοχές, έχουν αποκόψει οδούς ανεφοδιασμού και είναι φανερό πως οι Ουκρανοί δεν έχουν ούτε ανθρώπινους πόρους, ούτε δυνατότητες αντεπίθεσης. Αυτό είναι και το κυριότερο.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι Μονάδες Άμυνας Εδάφους φαίνεται πως έχουν διαλυθεί και παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις ή αποχωρούν από τα πεδία των μαχών αρνούμενοι να εκτελέσουν εντολές ανωτέρων.

Ουκρανικές πηγές διαμαρτύρονται για την έλλειψη βοήθειας, οπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού

Δείτε βίντεο

Τους καλούν να παραδοθούν στην Avdiika

Η 100η Ταξιαρχία του Ντονέτσκ κάλεσε πριν λίγες ώρες τον ουκρανικό Στρατό που βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας στην Avdiika να παραδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις του Ντονμπάς βομβάρδισαν τις ουκρανικές θέσεις με ειδικά βλήματα όπως δείχνει το βίντεο παρακάτω, ρίχνοντας 4.000 φυλλάδια με οδηγίες για το πως θα παραδοθούν οι ουκρανικές δυνάμεις και πού.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το WarNews247 καθώς βίντεο δείχνει τις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις να βρίσκονται στην βιομηχανική ζώνη της Avdiika στα όρια με την πόλη.

Στην περιοχή επιχειρούν οι Ρεπουμπλικανικές δυνάμεις “Pyatnashka” του Ντονέτσκ

Oλοκληρωτική κατάρρευση των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Στο Ντονμπάς, υπάρχει ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης για τους Ουκρανούς. Χτες, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τις περιοχές Novoselivka, Stryapivka, Volodymyrivka, Shchedryshcheve.

Η κατάληψη του οικισμού Novoselivka σημαίνει πως σε λίγα 24ωρα θα βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και η πόλη Niu-York. Οι Ουκρανοί χάνουν ένα σημαντικής σημασίας άξονα μέσω του οποίου πραγματοποιούσαν επιθέσεις στην πόλη Górlovka από τα δυτικά.

Επιπλέον, είναι θέμα λίγων ημερών οι Ρώσοι να φτάσουν στον κόμβο του Ντονμπάς, την περιοχή Bakhmut. Αυτό θα σημάνει και το τέλος του μισού Ντονμπάς για τους Ουκρανούς καθώς θα χάσουν κάθε δυνατότητα κινήσεων και οι δυνάμεις τους θα απομονωθούν πλήρως.

Σήμερα, οι Ρώσοι κατέλαβαν τις περιοχές Linden, Stryapovka.

Από τον βόρεια άξονα κατέλαβαν την Viktorivka και την Lypove.

Από τον νότιο άξονα κατέλαβαν την περιοχή Vyskryva. Οι μάχες συνεχίζονται στις περιοχές Vrubivka και Komyshuvakha.

Τέλος οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις προχώρησαν βορειο-δυτικά του Ντονέτσκ και κατέλαβαν τις περιοχές Novodarivka, Pryyutne και Stepove.

Οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν και την περιοχή Hulyaipole ένα σημαντικό προπύργιο των Ουκρανών.

Υπό ρωσικό έλεγχο η πόλη Oskil

Μετά από αρκετές ημέρες μαχών, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την πόλη Oskil.

Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν απομονωθεί εδώ και 3 εβδομάδες και μάχονταν προκειμένου να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο την περιοχή. Πραγματοποίησαν αρκετές αντεπιθέσεις για να σπάσουν την περικύκλωση αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τελικά σήμερα, άνοιξε διάδρομος και αποσύρθηκαν και οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες νότια προκειμένου για να αποφύγουν την παράδοση στους Ρώσους. Πριν αποχωρήσουν ολοκληρωτικά από την πόλη ανατίναξαν το φράγμα.

Εκτός από την Oskil, οι Ρώσοι προχώρησαν νοτιοανατολικά της Ίζιουμ καταλαμβάνοντας τις περιοχές Τykhots’ke, Synychyne, Yaremivka.

Δείτε βίντεο

Αποκόπηκε το Severodonetsk από το Lisichansk

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την πόλη Severodonetsk από βορρά και βορειοανατολικά ενώ αρκετές ομάδες έχουν εισέλθει μέσα στην πόλη όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.

Νωρίτερα σήμερα, οι Ρώσοι κατέστρεψαν την γέφυρα μεταξύ Severodonetsk και Lisichansk. Μπορείτε να δείτε την εικόνα στο τέλος του κειμένου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι έκοψαν τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Severodonetsk.

“Ανατίναξαν την γέφυρα όπου μεταφέραμε όπλα, προμήθειες και πυρομαχικά για το Severodonetsk” ανέφερε σε βίντεο στο Telegram Ουκρανός στρατιωτικός.

Πλέον η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους Ουκρανούς στρατιώτες του Severodonetsk καθώς δεν έχουν διάδρομο υποχώρησης. Θα αναγκαστούν να παραδοθούν εκτός και αν τους ανοίξουν νέο οδό διαφυγής οι Ρώσοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι μετέφεραν από την Μαριούπολη τον αυτοκινούμενο όλμο 2S4 Tyulpan των 240mm. Πρόκειται για τον βαρύτερο όλμο που βρίσκεται σε υπηρεσία στον κόσμο.

Οι Ρώσοι τον έχουν ρίξει στην μάχη εναντίον των ουκρανικών οχυρώσεων στο Severodonetsk.

Η πόλη να συγκλονίζεται από τις εκρήξεις εδώ και αρκετά 24ωρα.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται και η πόλη Lysychansk η οποία έχει απομονωθεί εδώ και ημέρες. Οι Ρώσοι πλησιάζουν από δύο περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Berestove από τον Βορρά.

Image

Πηγή: warnews – Βασίλης Καπούλας 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας