Μαριούπολη: Διάσπαση δυνάμεων Κίεβου-Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει το τάγμα «Αζόφ»

1570
Μαριούπολη: Διάσπαση δυνάμεων Κίεβου

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της Μαριούπολης καθώς ο συνταγματάρχης Εντ.Μπασούριν (και αναπληρωτής διοικητής των δυνάμεων της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ) δήλωσε ότι οι “υπερασπιστές της Μαριούπολης” πλέον όχι απλά έχουν διασπαστεί αλλά έχει ξεκινήσει ένας εμφύλιος που κλιμακώνεται.

Η δήλωση αναφέρεται στις μονάδες του τακτικού στρατού της Ουκρανίας και των νεοναζιστών όπως το Τάγμα Αζόφ που πλέον φαίνεται να έχουν δικούς τους σχεδιασμούς, με τις τακτικές δυνάμεις να αναγνωρίζουν την ήττα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το defencenet.ru, ο συνταγματάρχης σήμερα δήλωσε ότι ο επίσημος και νόμιμος ουκρανικός στρατός εκτόξευσε σήμερα τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U κατά των θέσεων του Τάγματος του Αζόφ στην Μαριούπολη. 

“Το αποτέλεσμα κανείς ακόμα δεν μπορεί να το μετρήσει καθώς” όπως αναφέρει ο συνταγματάρχης, “μπορεί να τους συνετήσει μια τέτοια κίνηση ή μπορεί να τους εξαγριώσει πλήρως”.

Ο πύραυλος Tochka-U OTR χτύπησε το στρατηγείο των “αζοφιστών” στο τμήμα των ειδικών δυνάμεων (οι πιο φανατικοί) και κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι νεκροί.

Η αιτία του πλήγματος ήταν ότι οι νεοναζιστές του Αζόφ δεν ήθελαν να υπακούσουν τις οδηγίες του επίσημου ουκρανικού στρατού.

Νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση για την διακοπή εξόδου των αμάχων από την Μαριούπολη αναφέροντας ότι οι νεοναζιστές δεν τους αφήνουν να φύγουν.

Αντιστράτηγος της Ρωσίας ανέφερε ότι 215.000 αναμένονταν να φύγουν από την περιοχή αλλά δεν τους επετράπηκε η έξοδο ενώ οι αρχές της ΛΔΔ δήλωσε πως μόνο 4 άτομα μπόρεσαν να φύγουν προς αυτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας