Μ.Αχμαντινετζάντ πρ.πρόεδρος του Ιράν-Έγινε βοσκός-Ζει με 250 ευρώ το μήνα!-Οι Έλληνες πολιτικοί;

1824

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν και στολίζουν με διάφορα επίθετα το πολιτικό σύστημα του Ιράν . Κι όμως, στο Ιράν δεν υπάρχει αυτό το εκτεταμένο πλουτοκρατικό στρώμα των πολιτικών που υπάρχει στην Ελλάδα ούτε η απληστία και η κλεπτοκρατία που κυριαρχούν στον πολιτικό στίβο της χώρας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

Κ.Μ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αποφάσισε να ζήσει με έναν τρόπο που εκπλήσσει πολλούς και αποτελεί παράδειγμα ταπεινότητας και αφοσίωσης στον λαό του, βιοποριζόμενος από τη βοσκή προβάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, αρνήθηκε τη σύνταξη του προέδρου και επέστρεψε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας ως συμπληρωματικό μισθό μόλις 10.000 ριάλ , δηλαδή κατώ από 250 ευρώ, το μήνα.

Ζει απλά στο σπίτι του και όταν διαμένει σε ξενοδοχεία, ζητά απλά δωμάτια, ακόμη και χωρίς κρεβάτι, προτιμώντας να κοιμάται στο πάτωμα με ένα στρώμα και μια κουβέρτα.

Ο Αχμαντινετζάντ χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις του και πούλησε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Peugeot που του παρείχε η προεδρία.

Όταν τον ρωτούν γιατί, ενώ υπήρξε πρόεδρος για δύο θητείες, δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να βελτιώσει οικονομικά τη ζωή του, απαντά ότι «ένας πραγματικός ηγέτης πρέπει να ζει όπως ο λαός του».

Αυτή η στάση του Αχμαντινετζάντ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου περιέργως, από τους απλούς βουλευτές ως ακόμη και υπηρεσιακούς υπουργούς του ενός μήνα, πετυχαίνουν να δημιουργήσουν ανεξήγητα περιουσία!

Στον θαυμαστό ελληνικό πολιτικό βίο, είναι εύκολο για τον εθνικό αντιπρόσωπο, απλά να πλουτίσει…

Η ζωή του Αχμαντινετζάντ αποτελεί παράδειγμα για το πώς ένας ηγέτης μπορεί να επιλέξει να ζήσει απλά, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τον λαό του.

Αντί να επωφεληθεί από τη θέση του, προτίμησε να διατηρήσει μια ζωή σύμφωνη με τις αξίες του και τις ανάγκες του απλού Ιρανού. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας