Γαλλία-Λευκός καπνός για το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο»-Συμμετέχουν Αριστερά, Σοσιαλιστές , Πράσινοι

748

Μεγάλα ερωτήματα για το κοινό τους πρόγραμμα και για την κατάληξη του ιδιαίτερα σε θέματα μετανάστευσης , πολέμου στην Ουκρανία , προσανατολισμού για την ΕΕ και LOADKI όπου οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες 

Ν.Ζ.

Εγένετο «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» μετά από πυρετώδεις διαπραγματεύσεις τεσσάρων ημερών
Μετά από τέσσερις ημέρες πυρετωδών διαπραγματεύσεων, τα αριστερά κόμματα της Γαλλίας συμφώνησαν σε «ένα κυβερνητικό πρόγραμμα 100 ημερών», καθώς και στις «ενιαίες υποψηφιότητες», που θα εκπροσωπήσουν το Nouveau front populaire («Νέο Λαϊκό Μέτωπο») στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες προκηρύχθηκαν από τον πρόεδρο Macron.
Ο βασικός κορμός της εκλογικής συμμαχίας, που θα κατέλθει απέναντι στη Συσπείρωση της Le Pen και το κόμμα του Macron, απαρτίζεται από την Ανυπότακτη Γαλλία του Melanchon, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, καθώς και τους Πράσινους.Λευκός καπνός μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων ημερών

«Λευκός καπνός», τονίζουν τα γαλλικά μέσα.

Ειδικότερα, στον απόηχο της υπόσχεσης για ένα «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» που εκφράστηκε από τις δυνάμεις της Αριστεράς το βράδυ της Δευτέρας -μετά τη συντριβή Macron στις Ευρωεκλογές- τα κύρια μεγάλα κόμματα επικύρωσαν τη συμφωνία τους το βράδυ της Πέμπτης 13/6.
Κατόπιν, εστάλη στον γαλλικό Τύπο κοινό δελτίο τύπου μετά από τέσσερις ημέρες διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα και τις βασικές υποψηφιότητες στις μεγάλες περιφέρειες.
«Με κυβερνητικό πρόγραμμα και ενιαίες υποψηφιότητες στις εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας, οι πολιτικές δυνάμεις που αποτελούσαν το νέο Λαϊκό Μέτωπο συναντούν τους Γάλλους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου», ανακοίνωσαν.

«Το κοινό κατέβασμα είναι μόνο η αρχή» – «Το ζήτημα της ηγεσίας μπορεί να περιμένει τις εκλογές»

«Από σήμερα, παντού στη Γαλλία θα εργαστούμε για να επεκτείνουμε αυτή τη συνάντηση με όλους εκείνους, Γάλλους, ενώσεις, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, προσωπικότητες που συμμετέχουν σε δημόσιο διάλογο, που συμμερίζονται τις ιδέες και τον προσανατολισμό μας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι αρκετά συνδικάτα, συμπεριλαμβανομένου του CGT, έχουν ήδη καλέσει σε κινητοποίηση για να στηρίξουν το κοινό εκλογικό κατέβασμα.
Αυτή η νέα ένωση της αριστεράς υποσχέθηκε «ένα πολιτικό πρόγραμμα ρήξης» με «μια προσαρμογή για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας» και «συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις ώστε να αλλάξει πραγματικά η ζωή των Γάλλων».

«Τώρα η άφιξη της Εθνικής Συσπείρωσης στην εξουσία δεν είναι πλέον αναπόφευκτη», ξεκαθαρίζουν, στέλνοντας έτσι, μήνυμα στη Marine Le Pen
Τα αριστερά κόμματα δεν χρειάζεται να παρουσιάζουν τώρα μια προσωπικότητα που θα ηγηθεί της εκστρατείας, ούτε να μπουν σε ανταγωνισμούς για τη θέση του πρωθυπουργού, διαμηνύουν τα στελέχη της συμμαχίας, παρκάμπτοντας προσώρας το κρίσιμο ερώτημα για την ηγεμονία στον ενιαίο φορέα.
Εξηγούν, δε, ότι αυτό το ερώτημα μπορεί να επιλυθεί αργότερα, την επομένη των βουλευτικών εκλογών, ανάλογα με τη νέα ισορροπία δυνάμεων στα αριστερά στην Εθνοσυνέλευσ

1 σχόλιο

  1. Αγαπητέ ΝΖ, στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο συμμετέχει και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, του οποίου η ιστοσελίδα στο διαδίκτυο χαιρετίζει από χθές τη συγκρότηση της νέας αυτής πολιτικής συμμαχίας με τον τίτλο: Une page de l’Histoire de France s’écrit avec le nouveau Front populaire !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας