Λε Μερ: Πιθανότερο σενάριο η διακοπή ροής ρωσικού αερίου

551

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για την πλήρη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.

«Ας προετοιμαστούμε για μια πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου», είπε ο κ. Λε Μερ σε μια οικονομική διάσκεψη στην Αιξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία, την Κυριακή. «Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο σήμερα».

Η Γαλλία πρέπει να είναι προσεκτική στην κατανάλωση ενέργειας, να δημιουργήσει αποθέματα φυσικού αερίου, να μειώσει τη γραφειοκρατία επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επιταχύνει το πρόγραμμά της για την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τα χειμερινά σχέδια έκτακτης ανάγκης σε έκτακτη συνεδρίαση στις 26 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου για την αντιμετώπιση της αιχμής της ζήτησης για θέρμανση και ηλεκτρισμό.

Η βιομηχανία έχει προειδοποιήσει ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι ακόμη πιο σκληρός εάν η Μόσχα σταματήσει τις ροές, δεδομένων των περιορισμένων επιλογών εισαγωγής φυσικού αερίου από αλλού.

naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας