Λάρισα-Έριξαν πάλι ξύλο και χημικά σε πορεία διαμαρτυρίας πλημμυροπαθών

865

Σε κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής επιδόθηκαν ξανά οι αστυνομικοί στη Λάρισα, όπου τα ΜΑΤ έριξαν ξύλο και χημικά στους κατοίκους της Λάρισας, ενώ πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για τις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στον τόπο τους.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο ημέρες οι κάτοικοι της Λάρισας που βρίσκονται σε απόγνωσης, καθώς είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, αντί να δουν τον κρατικό μηχανισμό να στέκεται ουσιαστικά δίπλα τους και να συνδράμει στην άμεση ανακούφισή τους, έρχονται αντιμέτωπη με την αστυνομική.

Σύμφωνα με το politic.gr όταν η πορεία έφτασε στην οδό Παπαναστασίου, στο ύψος του ταχυδρομείου, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ χτύπησαν με γκλοπ διαδηλωτές και δημοσιογράφους.

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια μιας γυναίκας, η οποία μπροστά στο θέαμα που αντίκρισε, αντέδρασε και αναρωτήθηκε τρομαγμένη πως:

 

«Είναι δυνατόν να κατηγορείτε εμάς ότι ξεκινάμε τα επεισόδια; Πολίτες που πνιγήκαμε στα σπίτια μας είμαστε».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αλλά και άνθρωποι που βρέθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας η επίθεση της αστυνομίας ήταν εντελώς αναίτια. Έριξαν χημικά στον κόσμο, ενώ υπάρχουν αναφορές πως τα χημικά έπεσαν δίπλα σε καρότσια με μωρό. Χτύπησαν πολίτες με ασπίδες και γκλοπ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετέφεραν το σκηνικό καταστολής και στην οδό Παπαναστασίου, ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κεντρικής Πλατείας της πόλης.

Διαβάστε σχετικά: Λάρισα: Αστυνομικοί εκτός ελέγχου: «Θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Θα πέσει ξύλο, εντάξει;» 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας