Κίεβο: Εβδομάδα με 5.380 νεκρούς-Iskander αποκεφάλισαν το επιτελείο διοίκησης των ΕΔ

1372

Οι ρωσικές δυνάμεις με δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander “αποκεφάλισαν” το επιτελείο διοίκησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νότιο-ανατολικό μέτωπο. Αρκετοί Ουκρανοί στρατηγοί και άλλοι ανώτατοι Αξιωματικοί σκοτώθηκαν.

“Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν με δύο πυραύλους Iskander κτίριο κοντά στον οικισμό Krasnoarmeysk.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του ρωσικού χτυπήματος, πραγματοποιούνταν σύσκεψη στο αρχηγείο, στην οποία συμμετείχε το επιτελείο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο πεδίου της ουκρανικής ομάδας στην περιοχή Krasnoarmeysk (Pokrovsk) που ελέγχεται προσωρινά από το Κίεβο.

Ως αποτέλεσμα της «πυραυλικής άφιξης», το αρχηγείο, μαζί με τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που βρίσκονται σε αυτό, καταστράφηκε

Το κτίριο χτυπήθηκε από πύραυλο Iskander, και όχι μία, αλλά δύο φορές. Δηλαδή, βομβάρδισαν δύο φορές το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για να είναι σίγουροι” ανέφερε ο δημοσιογράφος Andrey Rudenko.

Αν κρίνουμε από τα πλάνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημιούργησαν ένα αρχηγείο πεδίου σε ένα βιομηχανικό κτίριο στα περίχωρα της πόλης.

Χτες, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για “πλήγμα” στο αρχηγείο των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς, 50 χλμ από την γραμμή επαφής.

Κτυπήθηκαν αποθήκες με πυρομαχικά και χώροι συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού στο Νότιο Ντόνετσκ

Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Vostok των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Oleg Chekhov, έδωσε μία αναφορά της κατάστασης στο Νότιο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με δήλωση του, προς την κατεύθυνση του Priyutnoye, στην περιοχή Ζαπορίζια, ο ουκρανικός Στρατός επιχείρησε μια επίθεση, η οποία αποκρούστηκε από το ρωσικό πυροβολικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν απώλειες και επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις.

Επιπλέον, μια προσπάθεια εναλλαγής ουκρανικών μονάδων ματαιώθηκε στην περιοχή Novodarovka. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ουκρανικό προσωπικό και καταστράφηκαν ελαφρά τεθωρακισμένα.

Στην Konstantinovka και το Ουροζάιν (DPR), το ρωσικό πυροβολικό έπληξε μια αποθήκη πυρομαχικών και τους χώρους ανάπτυξης του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ένα οβιδοβόλο M-119 καταστράφηκε κοντά στη Velikaya Novoselka και ένα πλήρωμα όλμου καταστράφηκε κοντά στο Oktyabr State Farm.

Ξεχωριστά, ο Chekhov σημείωσε τον επαγγελματισμό του διοικητή της διμοιρίας αναγνώρισης του συντάγματος μηχανοκίνητων τυφεκίων, του υπολοχαγού Ντμίτρι Βορόνιν, ο οποίος, με τη μονάδα του, αποκάλυψε συσσώρευση εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων σε ένα από τα τμήματα του Νότιου Ντόνετσκ.

Χάρη στον προσδιορισμό των συντεταγμένων και την έγκαιρη διαβίβαση των δεδομένων στην ανώτερη διοίκηση, τα χτυπήματα του πυροβολικού κατάφεραν να καταστρέψουν όλα τους εντοπισμένους στόχους.

H στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας δέχτηκε πέντε μεγάλες επιθέσεις σε μια εβδομάδα με 5.380 νεκρούς

Την περίοδο από τις 25 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε πέντε ομαδικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας από αέρα και θάλασσα εναντίον θέσεων διοίκησης, χώρων αποθήκευσης πυρομαχικών και δυτικών οπλικών συστημάτων, καθώς και αεροδρομίων.

Kτυπήθηκαν επίσης:

  • Χώροι συναρμολόγησης μη επανδρωμένων σκαφών,
  • συγκεντρώσεις συστημάτων αεράμυνας, MLRS και τεθωρακισμένων οχημάτων.
  • Ζημιές προκλήθηκαν επίσης στη διαχείριση του στρατηγικού συστήματος ραδιοπαρεμβολών των ουκρανικών στρατευμάτων.

-Στην Ζαπορίζια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν 44 προσπάθειες να ξεπεράσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές. Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 960 Ουκρανούς ενώ κατέστρεψαν 24 τεθωρακισμένα οχήματα, 28 άλλα οχήματα και 45 βάσεις πυροβολικού.

-36 επιθέσεις αποκρούστηκαν στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ. Ο ουκρανικός Στρατός έχασε 2.385 στρατιωτικούς, 30 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 75 οχήματα και 21 εγκαταστάσεις πυροβολικού.

-Στην κατεύθυνση νότια-Ντονέτσκ, οι κύριες μάχες διεξήχθησαν κοντά στο χωριό Σταρομαγιόσκ. Κατά τη διάρκεια των μαχών, η ουκρανική πλευρά έχασε περίπου 1025 στρατιώτες, 13 τεθωρακισμένα οχήματα, 26 οχήματα και 26 πυροβόλα.

-470 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και  22 τεθωρακισμένα οχήματα, 21 οχήματα και 18 πυροβολαρχίες καταστράφηκαν στο Κουπιάνσκ μέσα σε μια εβδομάδα.

-Περίπου 540 Ουκρανοί σκοτώθηκαν στην κατεύθυνση Κρασνολιμάν.

-Στη Χερσώνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επικεντρώνονται στην καταστροφή του ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού, στην αντιμετώπιση των αμφίβιων επιχειρήσεων καθώς και στη μάχη κατά του ουκρανικού πυροβολικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας