ΗΠΑ: “Αν ο πλανήτης δεν γίνει αμερικανικός, καλύτερα να μην υπάρχει”

1996

Ο Μπάιντεν στην αρχή και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε τον Πούτιν “δολοφόνο”.

Στη συνέχεια, εν μέσω εχθροπραξιών, τον χαρακτήρισε “εγκληματία πολέμου”, ενώ πριν λίγες μέρες κατάγγειλε τον Πούτιν για “χασάπη”, για να μην αναφερθούμε στο “ολίσθημα” του, με το οποίο χαρακτήρισε αδιανόητη τη παραμονή του στην εξουσία και το οποίο  για πολλοστή φορά “διόρθωσε” ως “λάθος” ο Λευκός Οίκος, λες και τ’ άλλα που αναφέρει ο Μπάιντεν είναι “σωστά”.

Το Κρεμλίνο απάντησε ότι οι προσβολές του Μπάιντεν στενεύουν τα περιθώρια επαναπροσέγγισης σε κάποια φάση των δύο πλευρών.

Μα αυτό θέλει κύριοι του Κρεμλίνου ο Μπάιντεν: Να κλείσει κάθε χαραμάδα συνεννόησης.

Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Μπάιντεν δεν αναλαμβάνει καμμιά πρωτοβουλία διαμεσολάβησης για μια λογική ειρήνευση στην Ουκρανία και αποτρέπει τόσο την Ουκρανική πλευρά όσο και την υπόδουλη ΕΕ να αναλάβουν ουσιαστικές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.

Ο Μπάιντεν και ο σκληρός πυρήνας του αμερικάνικου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που τον κατευθύνουν, θέλουν να τραβήξει σε μάκρος η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία άλλωστε είναι οι ίδιοι που επί χρόνια σχεδίασαν και πρόσφατα προκάλεσαν με κινούμενο τον ανίσχυρο υπαλληλίσκο τους, τον Ζελένσκι, στον ρόλο του “ηλίθιου προβοκάτορα”.

Οι Μπάιντεν και ΣΙΑ θέλουν να πάει μακριά η πολεμική σύγκρουση, αδιαφορώντας για την πλήρη καταστροφή της Ουκρανίας, προκειμένου να επιτύχουν τον πλήρη έλεγχο και την “εξαθλίωση” της Ευρώπης, την “εξάντληση” της Ρωσίας και την αποδυνάμωση της Κίνας, ώστε να κυριαρχήσουν πάνω στην “καμένη γη” των αντιπάλων τους.

Έχουμε ενώπιόν μας, ίσως, το πιο εφιαλτικό και κυνικό σχέδιο στην ανθρώπινη ιστορία, ικανό να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του πλανήτη με ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Ο σκληρός πυρήνας της εξουσίας των ΗΠΑ δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μπορούν οι ΗΠΑ να αποτελέσουν μια δύναμη που δεν θα κυριαρχεί στο κόσμο.

Αυτός ο σκληρός πυρήνας της αμερικάνικης εξουσίας στην ουσία θεωρεί κυνικά ότι “αν ο κόσμος δεν είναι αμερικανικός, τότε δεν αξίζει και να υπάρχει”.

Αυτοί οι κύκλοι της βαθιάς πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στις ΗΠΑ δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τα φρικτά σχέδιά τους για ατέλειωτη παγκόσμια επικυριαρχία αποτελούν μεγάλο ιστορικό τυχοδιωκτισμο, διαβολική χίμαιρα και οικτρές αυταπάτες.

Οι ηγεσίες των ΗΠΑ βλέπουν μόνο τη μία πλευρά του λόφου και κυρίως ζουν στον μικρόκοσμο, όπως έχει καταντήσει, της φθίνουσας και ραγδαία οπισθοχωρούσας Δύσης, που αποτελεί πια τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και η οποία απεγνωσμένα επιζητεί να παραμείνει στο προσκήνιο.

Οι ΗΠΑ μπορεί να κερδίζουν εφήμερες εντυπώσεις αλλά χάνουν τη μάχη της ουσίας σε όλα τα πεδία και κυρίως χάνουν τον επικυρίαρχο ρόλο του δολαρίου και την μάχη της Παγκόσμιας Οικονομίας από την ταχύτατα ανερχόμενη Ανατολή.

Λάθος μάχη, σε λάθος τόπο και με λάθος όπλα δίνουν οι ΗΠΑ. Όταν το αντιληφθούν θα είναι πολύ αργά. Μήπως όμως δεν είχαν και δεν έχουν και άλλη επιλογή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας