Η Β.Κορεα έτοιμη να στείλει 50.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, στο πλευρό των Ρώσων

1846

Οι ρωσικές Αρχές κάνουν λόγο για εθελοντές και επαγγελματικό προσωπικό και όχι για νέα, υποχρεωτική επιστράτευση λέει η Μ. Βρετανία

Την θέση πως η Ρωσία ετοιμάζεται να αρχίσει μια νέα μεγάλη εκστρατεία στρατολόγησης περίπου 400.000 στρατιωτών για την Ουκρανία διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Μ. Βρετανίας, οι ρωσικές αρχές θα υποστηρίξουν ότι η εκστρατεία αυτή αφορά μόνο εθελοντές και επαγγελματικό προσωπικό, και δεν πρόκειται για μια νέα, υποχρεωτική επιστράτευση πολιτών.

Θέλει περισσότερα από στρατιώτες η Ρωσία

«Υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα ότι στην πράξη, αυτή η διάκριση θα είναι ασαφής και ότι οι περιφερειακές αρχές θα επιχειρήσουν να επιτύχουν τους στόχους στρατολόγησης που θα τους ζητηθούν, αναγκάζοντας άντρες να συμμετάσχουν.
Οι ρωσικές αρχές πιθανότατα έχουν διαμορφώσει ένα υποτιθέμενο «μοντέλο εθελοντών» για να καλύψουν την έλλειψη σε προσωπικό έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις διαφωνίες στο εσωτερικό.
Είναι εξαιρετικά απίθανο η στρατολόγηση να καταφέρει να πιάσει τον στόχο των 400.000 εθελοντών» αναφέρει η Μ. Βρετανία.
Όπως επισημαίνει, «η ανοικοδόμηση της μαχητικής ισχύος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα απαιτήσει πολλά περισσότερα από προσωπικό».
«Η Ρωσία χρειάζεται περισσότερα πυρομαχικά και προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού από ότι διαθέτει σήμερα» υποστηρίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας