Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας-Κατέστρεψε το σύστημα Tochka-U

591
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική με πυραύλους

Αλλάζει από ότι φαίνεται η στρατιωτική στρατηγική της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, πλέον χρησιμοποιεί όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας – όπως πύραυλους κρουζ – για να χτυπήσει συγκεκριμένες στρατιωτικές τοποθεσίες.
Ταυτόχρονα η Ρωσία κατέφερε ένα σημαντικό πλήγμα στην Ουκρανία καθώς κατέστρεψε πυραυλικό σύστημα Tochka-U με τον οποίο οι Ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή του Donbass.

H αλλαγή στρατηγικής της Ρωσίας

Σε αντίθεση με τον αδιάκριτο βομβαρδισμό πόλεων της Ουκρανίας, η Ρωσία φαίνεται να χρησιμοποιεί τα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας – όπως πύραυλους κρουζ – για να χτυπήσει συγκεκριμένες στρατιωτικές τοποθεσίες.
Και η λίστα στόχων φαίνεται να επεκτείνεται στα δυτικά της χώρας.
Η Ρωσία πρόσφατα εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους κρουζ, που πιθανότατα εκτοξεύτηκαν έξω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, για να καταστρέψουν τη στρατιωτική βάση του Yavoriv (Γιαρόβ), κοντά στα πολωνικά σύνορα.
Σήμερα ο στόχος έχει περιγραφεί ως μια εγκατάσταση συντήρησης αεροσκαφών στο Lviv, στη δυτική Ουκρανία.
Είναι πιθανό ότι η εγκατάσταση έχει χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση του μειούμενου αριθμού παλαιότερων μαχητικών αεροσκαφών της Ουκρανίας.
Το γεγονός ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς δείχνει ένα άλλο σημαντικό γεγονός – αυτό που εξέπληξε πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές.
Μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την υπεροχή στον αέρα.
Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας ήταν ένας βασικός λόγος για αυτό.
Όπως δείχνει αυτή η επίθεση, η Ρωσία γνωρίζει ότι πρέπει να υποβαθμίσει – όχι μόνο στοχεύοντας την αεροπορία και τις εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, αλλά και καταστρέφοντας συστοιχίες πυραύλων εδάφους.
Οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται καθημερινά σε αυτό τον πόλεμο και η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερες προμήθειες.
Ένας δυτικός αξιωματούχος επισήμανε στο BBC ότι η Ουκρανία ήταν «πολύ συγκεκριμένη» στο να ζητήσει περισσότερα πυρομαχικά αεράμυνας – συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων συστημάτων αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας.
Ο αξιωματούχος είπε ότι «χρειάζονται αυτά σε μεγάλες ποσότητες, λόγω του αριθμού των διαθέσιμων ρωσικών αεροσκαφών».

Η Ρωσία εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Lviv στη δυτική Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα κοντινό εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Το Lviv βρίσκεται κοντά στα πολωνικά σύνορα και λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες.
Επίσης πολλές πόλεις βομβαρδίστηκαν:
Πολλές μεγάλες πόλεις έχουν επίσης αντιμετωπίσει νέες αεροπορικές επιθέσεις.
Στην ανατολική πόλη Χάρκοβο, ένα πανεπιστημιακό κτίριο και δύο πολυκατοικίες βομβαρδίστηκαν, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας 11.
Πιο νότια, στο Kramatorsk, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυραύλους.
Και στην πρωτεύουσα Κίεβο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε μετά από έκρηξη πύραυλου που καταρρίφθηκε σε κατοικημένη γειτονιά

Σφίγγει o κλοιός στη Μαριούπολη

Η Ρωσία λέει ότι οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεών της, «σφίγγουν τη θηλιά» γύρω από την ουκρανική πόλη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία.
Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί εκεί

Ο επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας λέει ότι οι πρώτοι πολίτες που βρίσκονταν καταφύγιο σε βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη έχουν βγει από τα ερείπια.
Μέχρι στιγμής 130 άνθρωποι έχουν διασωθεί, λέει, μετά την επίθεση που η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία

Δύο εκατομμύρια περνούν στην Πολωνία

Η Πολωνία υποστηρίζει ότι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν περάσει στη χώρα, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά

Οι ανθρωπιστικές ανάγκες στην Ουκρανία «αυξάνονται εκθετικά», προειδοποίησε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται εάν δεν τελειώσουν οι μάχες.
Πολλοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε περιοχές κλιμακούμενης σύγκρουσης, ανίκανοι να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, του νερού και των φαρμάκων, λόγω διακοπής των βασικών υπηρεσιών.
Λέει ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δεινή στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας που πολιορκούνται από ρωσικά στρατεύματα, με «τρομακτικές» αναφορές να προέρχονται από αυτές τις περιοχές. «Η ανθρωπιστική κατάσταση σε πόλεις όπως η Μαριούπολη και το Σούμι είναι εξαιρετικά τραγική, με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν κρίσιμες και δυνητικά θανατηφόρες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα».
Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις για ασφαλή διέλευση και είναι έτοιμοι να στείλουν κρίσιμες προμήθειες στο Sumy μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».
Στην Οδησσό οι αρχές έχουν κάνει έκκληση για τρόφιμα και φάρμακα για περίπου 450.000 ανθρώπους που παραμένουν στην πόλη.

Η Ρωσία κατέστρεψε το πυραυλικό σύστημα Tochka-U της Ουκρανίας

«Στις 18ης Μαρτίου, από το έδαφος που ελέγχεται από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, οι κατοικημένες περιοχές της πόλης Μελιτόπολη χτυπήθηκαν από πυραύλους Tochka-U με κεφαλές διασποράς»
Με βάση τον ρώσο εκπρόσωπο στρατηγό Konashenkov «με μεγάλη χρήση βαλλιστικών πυραύλων το καθεστώς της Ουκρανίας επιτίθεται εναντίον αμάχων», όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν θέσεις βολής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις κατοικημένες περιοχές της Μελιτόπολης, «επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της εθνικιστικής ηγεσίας της Ουκρανίας»

Ο επίσημος εκπρόσωπος τόνισε ότι «τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν μια πυραυλική επίθεση εναντίον αμάχων στην πόλη».
«Ο βομβαρδισμός της πόλης πραγματοποιήθηκε από τα βόρεια και από τα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης Zaporizhia, η οποία ελέγχεται πλήρως από ουκρανικές εθνικιστικές μονάδες.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εντόπισαν τις συντεταγμένες της εκτόξευσης ουκρανικών βαλλιστικών πυραύλων, προκειμένου να εξουδετερώσουν τις επιθέσεις πυραύλων και να προστατεύσουν τους Ουκρανούς πολίτες από νέες επιθέσεις του εθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου, δύο πύραυλοι Iskander κατέστρεψαν τους εκτοξευτές των Ουκρανών εθνικιστών», είπε ο στρατηγός.

Σημείωσε ότι η Μελιτόπολη ζει μια συνηθισμένη ζωή.
Τα καταστήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ανοιχτά. Ρώσοι στρατιώτες παραδίδουν καθημερινά ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη, η οποία έχει αναφερθεί και προβληθεί επανειλημμένα από εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης» επισήμανε ο στρατηγός.
lviv.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας