Η πρώτη μεγάλη νίκη Σουροβίκιν-Οι Ρώσοι πήραν το Soledar σε 6-μέρες

1794

400 Ουκρανοί στρατιώτες εγκλωβισμένοι-300 παραδόθηκαν

Πυραυλικό κτύπημα και πυροτεχνήματα στο Χάρκοβο – Δείτε βίντεο

Ο Επικεφαλής της Wagner PMC, Πριγκόζιν, ανακοίνωσε τον πλήρη έλεγχο της πόλης του Soledar. Η ρωσική σημαία κυματίζει στην πόλη. Αμέσως μετά τις δηλώσεις Πριγκόζιν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια αποθήκη πυροτεχνημάτων στο Χάρκοβο.

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική γιατί η πτώση της Soledar φέρνει ντόμινο εξελίξεων για ολόκληρο το ανατολικό Μέτωπο. Οι Ουκρανοί έχουν χάσει πολύτιμες μονάδες.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε αμέσως μετά την πλήρη περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στο κέντρο του Soledar όπως περιέγραψε το WarNews247.

Οι ρωσικές δυνάμεις με έναν αριστοτεχνικό ελιγμό κατάφεραν να εγκλωβίσουν 400 περίπου Ουκρανούς στρατιώτες που δεν κατάφεραν να διαφύγουν έγκαιρα.

Φυσικά την ευθύνη για τον  εγκλωβισμό τους φέρει εξολοκλήρου η ουκρανική ηγεσία και ο Ζαλούζνι που δεν έδωσε χτες την διαταγή αποχώρησης.

Η μάχη τελείωσε. Οι Ρώσοι εκκαθάρισαν την πόλη μέσα σε 6 ημέρες με τρόπο και ταχύτητα που κανείς δεν ανέμενε. Ούτε στην Δύση αλλά ούτε και στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι πριν λίγο παραδέχτηκε έμμεσα την απώλεια της πόλης λέγοντας:

“Θέλω να αποδώσω τη τιμή που αρμόζει στους ήρωες της 46ης Αερομεταφερόμενης για τη μάχη που έδωσαν στο Σολεντάρ.

Σας ευχαριστώ μαχητές”!

Πριγκόζιν: Ελέγχουμε όλη την πόλη – 400 Ουκρανοί εγκλωβισμένοι

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη του Σολεντάρ. Ελέγχουν όλες τις στοές των αλατωρυχείων.

Έχουν εγκλωβιστεί περίπου 400 Ουκρανοί στρατιώτες στο αστικό κέντρο από τους οποίους έχει ζητηθεί να παραδοθούν. Το τελεσίγραφο παράδοσης λήγει σε λίγο.

“Οι δυνάμεις Wagner” ελέγχουν ολόκληρη την επικράτεια του Soledar. Στο κέντρο της πόλης έχει διαμορφωθεί ένα καζάνι (σσ ο εγκλωβισμός που περιέγραψε το WarNews247) στο οποίο γίνονται αστικές μάχες. Ο αριθμός των αιχμαλώτων θα ανακοινωθεί αύριο.

Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι καμία άλλη μονάδα εκτός από τους μαχητές της Wagner PMC δεν συμμετείχε στην επίθεση στο Soledar τόνισε ο  Yegveniy Prigozhin, ισχυρισμός που όμως δεν ισχύει. Οι Ρώσοι VDV έδωσαν την τελική νίκη σε ένα μέτωπο που είχε βαλτώσει εδώ και 6 μήνες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας