Η Μόσχα “ξηλώνει” τις οδούς ανεφοδιασμού της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ

1229
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε άσκηση προσομοίωσης ρωσικών αεροσκαφών στην Ρουμανία-Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Sarmat», ενώ εκατοντάδες Ουκρανοί άμαχοι είναι “παγωμένοι” σε μια χώρα που είναι στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής

Το χθεσινό κύμα ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, με τεράστιες διακοπές ρεύματος μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού αφορούσε εκτός όλων των άλλων, τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας από την Δύση.

Σχέδιο τριπλασιασμού των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων  στα εργοστάσια των Ουραλίων που δουλεύουν πυρετωδώς με εντολή Πούτιν

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο “μακρύ χέρι” του γνωστού πλέον Ρώσου Πτεράρχου Σουροβίκιν, τα εργοστάσιο πίσω στα Ουράλια Όρη δουλεύουν στο φουλ, όπως αναφέρουν και ρωσικές πηγές.

“Η αύξηση της προμήθειας όπλων υψηλής ακρίβειας στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συζητήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην κρατική επιχείρηση έρευνας και παραγωγής «Περιφέρεια».

Οι εχθροί  μας συνεχίζουν να «υπολογίζουν» προσεκτικά τις εκτοξεύσεις και τις προμήθειες μας. Μάταια ελπίζουν στην εξάντληση των δυνατοτήτων μας. Έχουμε αρκετούς πυραύλους για όλους!”, αναφέρει το άρθρο.

Οι πληροφορίες των ΜΜΕ λένε ότι τα στρατιωτικά εργοστάσια στα Ουράλια δουλεύουν στο φουλ για να παράγουν νέο εξοπλισμό αιχμής για τον ρωσικό στρατό με όλων των ειδών τα συστήματα. Πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι κάποιοι ουσιαστικά ” ξύπνησαν την ρωσική Αρκούδα”, που θυμήθηκε άλλες εποχές, και τώρα θα δούμε πολλε εκπλήξεις στο ουκρανικό έδαφος.

Η Μόσχα στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η  παραγωγή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Sarmat» ξεκίνησε και δεν πρόκειται να σταματήσει, βάζοντας σε σκέψεις πολλούς για τις προθέσεις του Πούτιν.

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ μίλησε για καταστροφή των δυτικών όπλων

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, είπε ότι “οι ενέργειες της Μόσχας είναι «μια απάντηση στην προμήθεια της Ουκρανίας με δυτικά όπλα, και στις απερίσκεπτες εκκλήσεις του Κιέβου για στρατιωτική νίκη».

Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης την ουκρανική αεροπορική αεράμυνα για απώλειες αμάχων και ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, υπενθυμίζοντας την τοποθέτηση ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας σε κατοικημένες περιοχές, και που φυσικά και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Οι Ρώσοι χτύπησαν χθες σιδηροδρομικούς συρμούς με εφόδια του ουκρανικού στρατού

Ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια του χθεσινού μαζικού κύματος πυραύλων ( 78 τον αριθμό) “εκτός στόχων του συστήματος διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας και της σχετικής ενεργειακής υποδομής, έπληξε όλους τους καθορισμένους στόχους”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα πλήγματα διέκοψαν τη μεταφορά ουκρανικών στρατιωτικών εφεδρειών, οπλισμού και πυρομαχικών στις περιοχές των εχθροπραξιών σε σιδηροδρομικούς συρμούς.

Το ΝΑΤΟ δοκιμάζει το σύστημα αεράμυνας της Ρουμανίας λόγω κύματος ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ διεξήγαγαν στρατιωτική άσκηση για να δοκιμάσουν την αεροπορική και πυραυλική άμυνα της συμμαχίας στην Ρουμανία, περίπου μια εβδομάδα μετά τη συντριβή ενός “αδέσποτου” πυραύλου στην Πολωνία, η πτώση του οποίου έβγαλε στο φως τα κενά στην ασπίδα της συμμαχίας.

“Γαλλικό σύστημα αεράμυνας που είχε αναπτυχθεί στη Ρουμανία, αναχαίτισε ( προσομοίωση επίθεσης) συμμαχικών μαχητικών αεροσκαφών”, ανακοίνωσε η αεροπορική διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Ramstein της δυτικής Γερμανίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν τουρκικά μαχητικά F-16, ισπανικά Eurofighters, αμερικανικά αεροσκάφη που έχουν σχεδιαστεί για ηλεκτρονικό πόλεμο και γαλλικά αεροσκάφη Rafale που πετούσαν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

«Σε απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την αποτροπή και την άμυνά μας στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου.

Η ίδια τόνισε ότι η συμμαχία έχει προσθέσει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη σε περιπολία, μαζί με περισσότερες επίγειες αεράμυνες, καθώς και πολεμικά πλοία με δυνατότητες αεράμυνας λόγω Ρωσίας.

«Ασκήσεις όπως αυτή διασφαλίζουν ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να λειτουργούν μαζί και παραμένουν έτοιμες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απειλή από οποιαδήποτε κατεύθυνση», σημείωσε η ίδια.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας SAMP/T στη Ρουμανία από τον Μάιο. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει πεδία μάχης και ευαίσθητες τοποθεσίες όπως αεροδρόμια και λιμάνια από πυραύλους Κρουζ, αεροσκάφη, drones και τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Οι κινήσεις και οι εξελίξεις με τους συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο ουκρανικό έδαφος, δείχνουν ότι το “ατύχημα” δεν θα αποφευχθεί, αλλά δεν θα έχουμε και παγκόσμιο πόλεμο από τυχαίο γεγονός.

Όσο συνομιλούν έστω και παρασκηνιακά Ρώσοι και Αμερικανοί , λύση ελπίζουμε ότι θα δοθεί για την Ουκρανία, το πρόβλημα θα είναι αν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, αλλάζοντας τις παγκόσμιες ισορροπίες, έναντι ΗΠΑ και δύσης γενικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας