Ισοπέδωση της Ουκρανίας με σφραγίδα Σουροβίκιν-Επανέφερε τα σοβιετικά MiG-29 στην υπηρεσία

11854

 Έτοιμη για εισβολή η ομάδα “Δ” της Λευκορωσίας

Δορυφορικές εικόνες: MiG-29 εξήλθαν από κατάσταση “μακράς αποθήκευσης”

Η Ρωσία ετοιμάζεται για το τελικό πλήγμα στην Ουκρανία. Με διαταγή του Στρατηγού Σουροβίκιν επανήλθαν στην ενεργό υπηρεσία από κατάσταση μακράς αποθήκευσης σοβιετικά μαχητικά MiG-29. Τα μαχητικά αναπτύχθηκαν σε αεροπορικές βάσεις δίπλα στα σύνορα με την Ουκρανία σε περιοχές όπως Σούμι και Κίεβο.

Αυτό εξηγεί και γιατί οι δυτικοί ανέφεραν πρόσφατα ότι η Ρωσία έψαχνε για πιλότους. Ο Στρατηγός Σ.Σουροβίκιν έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο αεροπορικής ισοπέδωσης της Ουκρανίας ώστε η Ρωσία να πάρει το πάνω χέρι μέχρι τον επόμενο μήνα. Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είναι σοκ και δέος για την Ουκρανία ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αντίδρασης.

Οι δορυφορικές εικόνες εξάλλου μιλούν από μόνες τους. Το σοβιετικό οπλοστάσιο θα εξαντληθεί πάνω στην Ουκρανία.

Su-24, Su-25, MiG-29, Su-34 μαζί με στρατηγικά βομβαρδιστικά, πυραύλους κρουζ, drones καμικάζι και βαλλιστικούς πυραύλους θα κτυπήσουν στόχους σε όλη την χώρα, στρατιωτικούς-πολιτικούς και ότι κινείται.

  1. Στο πλαίσιο αυτό σε δύο μεγάλες αεροπορικές βάσεις , η Ρωσία συγκεντρώνει σοβιετικά MiG-29
  2. Λευκορωσικές δυνάμεις που φέρουν το σύμβολο “Δ2” έχουν λάβει θέσεις μάχης στα σύνορα με Ουκρανία. Σκοπός του νέου συμβόλου είναι να ξεχωρίζονται οι λευκορωσικές από τις ρωσικές δυνάμεις του βόρειου τομέα.
  3. Βρίσκεται σε εξέλιξη η επιστράτευση η οποία θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες
  4. Ενισχύονται οι ρωσικές δυνάμεις στην Λευκορωσία.
  5. Η Κίνα και πολλές άλλες χώρες εκκενώνουν πρεσβείες στο Κίεβο.

Eπαναφορά των σοβιετικών MiG-29 στην ενεργό υπηρεσία

Η Ρωσία επαναφέρει τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων MiG-29 στην ενεργό υπηρεσία ενδεικτικό του τι ετοιμάζει στην Ουκρανία. Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τα μαχητικά MiG-29 να έχουν βγει από την κατάσταση μακράς αποθήκευσης σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά μαχητικά MiG-29 μεταφέρθηκαν από τις αεροπορικές βάσεις του Millerovo και του Kursk.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν MiG-29 να μεταφέρονται από στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη ρωσική πόλη Millerovo. Τα μαχητικά MiG-29 βρίσκονταν σε αυτό το αεροδρόμιο στην περιοχή του Ροστόφ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από το 2009 έως το 2014, αυτό το αεροδρόμιο δεν ήταν επιχειρησιακό. Την 1η Ιανουαρίου 2014, επανιδρύθηκε το 31ο Σύνταγμα Αεροπορίας Μάχης.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, η ουκρανική Αεροπορία επιτέθηκε σε αυτήν την αεροπορική βάση με βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ουκρανικές δυνάμεις, καταστράφηκαν τουλάχιστον 2 αεροσκάφη Su-30SM των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Επίσης, μαχητικά MiG-29SMT, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, βγήκαν από την κατάσταση μακράς αποθήκευσης  στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κουρσκ.

Το μαχητικό MiG-29SMT είναι μια εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του μαχητικού MiG-29SM. Η ανάπτυξη του εκσυγχρονισμένου μαχητικού αεροσκάφους MiG-29SMT ξεκίνησε στις αρχές του 1997.

Τα σοβιετικά μαχητικά MiG-29 μπορούν να φέρουν:

-Πολυβόλα 1x 30 mm GSh-30

-Βόμβες 6x 665kg

-Πύραυλοι αέρος-αέρος 2x AA-10 Alamo, 6x AA-11 Archer, 6x AA-8 Aphid, 6x AA-12 Adder, 6x Astra

-Ρουκέτες S-5, S-8, S24

Μόνο σε αναβαθμισμένες εκδόσεις

-Πύραυλοι αέρος-εδάφους  4x AS-10 Karen, 2x AS-14 Kedge

-Πύραυλοι αέρος-επιφανείας  2x AS-17A Krypton

-Πύραυλοι αντιραντάρ  4x AS-12 Kegler, 2x AS-17P Krypton

Βίντεο: Μετακινήσεις δυνάμεων της Λευκορωσίας μέσω της πόλης Orsha. 25 άρματα μάχης στάλθηκαν στο Ντονέτσκ

Έτοιμη για εισβολή στην Ουκρανία η ομάδα “Δ2” της Λευκορωσίας 

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας αποκάλυψε πριν λίγο πως έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλες τις δυνάμεις άμυνας και στις παραμεθόριες περιοχές με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ΥΠ.ΕΣ., η Λευκορωσία έχει αναπτύξει δυνάμεις που αποτελούνται από διευρυμένα αποσπάσματα συνόρων, κινητές ομάδες από διάφορες υπηρεσίες για την προστασία των συνόρων με την Ουκρανία στο πλαίσιο της αυξημένης δραστηριότητας των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

“Η ουκρανική πλευρά δεν φυλάσσεται μόνο από συνοριοφύλακες, αλλά και από δυνάμεις εδαφικής άμυνας. Στα σύνορά μας – τόσο στη στεριά όσο και στο νερό- πλησιάζουν ένοπλοι χωρίς σημάδια αναγνώρισης. Στοχεύουν στους συνοριοφύλακες μας, πυροβολούν στον αέρα” τόνισε η  Κρατική Επιτροπή Συνόρων της Λευκορωσίας

“Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης της Λευκορωσίας έχουν λάβει όπλα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με καθήκον να “διατηρήσουν την τάξη και να προστατεύσουν τη χώρα σε περίπτωση μαζικών ταραχών ή ένοπλων συγκρούσεων.”, τόνισε ο επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Πρόσθεσε επίσης:

“Υπάρχουν περισσότερες από 5.000 διαφορετικές κλειστές κατασκευές στη Λευκορωσία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση, μεταξύ άλλων, πυραυλικών επιθέσεων”.

Η Λευκορωσία προετοιμάζεται για μεγάλη στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία…

“Σήμα” εμπλοκής”: Απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Παράλληλα, οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν πως απέτρεψαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων με αρκετούς δράστες να συλλαμβάνονται.

“Υπάλληλοι της Κεντρικής Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς (GUBOPiK) συνέλαβαν πολλά άτομα που ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις και δολιοφθορές στη Λευκορωσία” ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι “Belarus 1”.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, οι συλληφθέντες στρατολογήθηκαν από την BYPOL και τη φυγόδικη αντιπολίτευση.

«Είχαν ως στόχο να τοποθετήσουν βόμβες. Πληροφορίες σχετικά με το πού θα βρουν εμπρηστικά μείγματα, λήφθηκαν από το chat bot του σχεδίου Peramoga», αναφέρει το μήνυμα. Διευκρινίζεται ότι οι ύποπτοι δίνουν ομολογίες και συνεργάζονται με την έρευνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας Gennady Kazakevich είπε ότι οι προγραμματισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που χρηματοδοτείται από τη Δύση:

«Αυτό που είναι χαρακτηριστικό: πρόσφατα, μεταξύ άλλων σε σχέση με το SVO στην Ουκρανία, αυτό το έργο περιλαμβάνει τη βίαιη ανατροπή της κρατικής εξουσίας στην Δημοκρατία.”

Τόνισε ότι οι μαχητές εκπαιδεύονται στην Πολωνία και αποκτούν εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Τώρα οι συλληφθέντες καταθέτουν και συνεργάζονται με τις αρχές για την έρευνα.

Βίντεο: Η ανακοίνωση της Λευκορωσίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι δορυφορικές εικόνες με τα MiG-29

Η Ομάδα “Δ2” της Λευκορωσίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας