Η Μόσχα δια του Λαβρόφ «σφάζει» χωρίς«βαμβάκι» την ελληνική πολιτική τάξη

1096

Όλο το κοινοβουλευτικό πολιτικό σκηνικό, σύσσωμη η ακροδεξιά αλλά και οι συντριπτικά περισσότερες κοινοβουλευτικές δυνάμεις αποκάλυπτα στην πλειοψηφία τους και συγκεκαλυμένα και χαμαιλεοντικά οι άλλες, εμφανίζουν ένα συμπλεγματικό αντιρώσικο προσανατολισμό. Ξεχωρίζει ως μύγα μέσα στο γάλα το ΔΗ.Κ.Ε.Α με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη.

H Mόσχα οξύνει ακόμα περισσότερο την σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την επαναφορά των δηλώσεων του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα στο Twitter.

«Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

Η δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων». 

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που η Μόσχα επιλέγει να επιτεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, επαναφέροντας τις δηλώσεις Λαβρόφ.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουνε κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ των δύο χωρών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας