Η Μ.Ανατολή στις φλόγες-Το Ισραήλ για πρώτη φορά βομβάρδισε τρομοκρατικά τον Αν.Λίβανο

791

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι έπληξε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα περιοχή του ανατολικού Λιβάνου.

«Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού μόλις στοχοθέτησαν θέσεις της αντιαεροπορικής άμυνας της Χεζμπολλάχ στην κοιλάδα Μπεκάα, στον Λίβανο. Τα πλήγματα αυτά εξαπολύθηκαν σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους – αέρος εναντίον drone Hermes 450 ο οποίος καταρρίφθηκε νωρίτερα σήμερα», ανακοίνωσε ο στρατός.

Τουλάχιστον δύο ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο σήμερα την πόλη Μπααλμπέκ στον ανατολικό Λίβανο, είχαν δηλώσει νωρίτερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το ένα από τα πλήγματα είχε στόχο αποθήκη της «Χεζμπολλάχ» και το άλλο κτίριο στο οποίο στεγάζονται μη στρατιωτικές υποδομές του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος στα περίχωρα της πόλης Μπααλμπέκ.

Προς το παρόν η «Χεζμπολλάχ» δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό με το περιστατικό.

Τα πλήγματα αυτά είναι τα πρώτα που έχουν στόχο θέσεις της «Χεζμπολλάχ» εκτός του νότιου Λιβάνου, θέατρο καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ του σιιτικού κινήματος και του ισραηλινού στρατού μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας