Η επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης στο εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο του ΔΗ.Κ.Ε.Α

1027
Ξεκινάμε από Ξάνθη στις 24 Γενάρη, για την συμμετοχή στην ιδρυτική συνάντηση του ΔΗΚΕΑ, με σκοπό να παραβρεθούμε και στην συγκέντρωση της 26 του μηνός, μπροστά στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα αποφανθεί για την τύχη των πλειστηριασμών από τα παράνομα ιδρύματα των τραπεζιτών και όλου του συναφιού τους, τα λεγόμενα funds.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των συντρόφων, φίλων και συναγωνιστών, αναφορικά με τα προεκλογικά τεκταινόμενα. Υπάρχει μεγάλη δυσπραγία ενεργούς συμμετοχής νέων ψηφοφόρων στην πολιτική δράση.
Ο Λαφαζάνης, από όσα κι εγώ προς το παρόν αντιλαμβάνομαι, ευελπιστεί να συναντηθεί και να συμπράξει και με άλλους ανιδιοτελείς αγωνιστές που αποσκοπούν στην απαλλαγή της χώρας μας από το τέλμα στο οποίο όλο και περισσότερο μας οδηγούν η αστική τάξη και οι πολιτικάντηδες εκπρόσωποί της σε όλα τα κόμματα, υπό την κηδεμονία των ξένων.
Η σύμπραξη αυτή, δεν μπορεί να έχει ως μοναδικό σκοπό «να φύγει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ», αν και αποτελεί σήμερα τον άμεσο στόχο. Η απελευθέρωση της χώρας μας από τα δεσμά των εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων που την οδηγούν με βεβαιότητα στην καταστροφή, μπορεί να επιτευχθεί πλέον μόνον με την αφύπνιση των πολιτών που δεν έχουν αριστερή συνείδηση, αλλά και δεν είναι εγκλωβισμένοι στην αδιέξοδη πολιτική της φιλονατοϊκής αριστεράς και της δήθεν φιλάνθρωπης και αλληλέγγυας  πολιτικής των ΜΚΟ.
Οι παγκόσμιες εξελίξεις, υπό το φάσμα της σύγκρουσης δύο σκληρά αντιμαχόμενων κόσμων, των παραδοσιακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ανερχόμενων οικονομικών δυνάμεων των BRICS, απαιτεί την ύπαρξη και στην χώρα μας ενός κοινωνικοπολιτικού κινήματος με εθνικά πατριωτικά απελευθερωτικά χαρακτηριστικά. Που θα μας απαλλάξει από την πλήρη οικονομική εξάρτηση από την ΕΕ και την στρατιωτική κηδεμονία από το νατοϊκό αγγλοσαξωνικό πολεμοχαρές πλέγμα. Η Ελλάδα είναι ανάγκη να αποκτήσει άλλον διεθνή προσανατολισμό και να συνταχθεί ξεκάθαρα με τις παγκόσμιες εκείνες δυνάμεις που θα βγούνε πολύ γρήγορα νικήτριες από την οικονομική και πολιτική αντιπαράθεση της  αναδυόμενης συμμαχίας όλου του εκμεταλλευόμενου κόσμου κατά των παραδοσιακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Των γνωστών κρατών και πολυεθνικών που επιμένουν να διατηρήσουν την επικυριαρχία τους με την αμερικάνικη πρωτοκαθεδρία. Όμως, η ροή της ιστορίας, παρά τις αντιδράσεις του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, δεν γυρίζει πίσω. Ευελπιστούμε ότι με την αφύπνιση των υπό διάλυση εθνών, στα πλαίσια της κεφαλαιοκρατικής παγκοσμιοποίησης, θα τεθεί ένα τέρμα στις επιθετικές διαθέσεις του ιμπεριαλισμού που επιδιώκει την διατήρηση του σημερινού στάτους κβο και την συνέχιση της εξάρτησης του κόσμου από τα συμφέροντα και τους μακρόπνοους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών πολυεθνικών.
Στα πλαίσια αυτά, συμφωνώ ότι θα ήταν σκόπιμο να προκύψει η συμμαχία των απελευθερωτικών πολιτικών δυνάμεων και στην χώρα μας. Αλλά εδώ αρχίζουν τα δύσκολα:
Ένα μεγάλο τμήμα τους είναι ενταγμένο και εγκλωβισμένο στην λογική των ίσων αποστάσεων και της αναμονής των αποτελεσμάτων της αντιπαράθεσης των δύο προαναφερόμενων κόσμων και βλέπουν με δυσπιστία την ανάγκη αντεπίθεσης της Ρωσίας κατά εκείνων που με κάθε μέσο επιχειρούν την διάλυσή της ως ανεξάρτητο και αυτοδύναμο κράτος. Ανεξαρτήτως του κοινωνικοοικονομικού συστήματος που για τους γνωστούς λόγους έχει διαμορφωθεί ή καλύπτεται παλινορθωθεί σε αυτήν την μεγάλη χώρα, με τον τεράστιο εθνικό πλούτο. Τον οποίο και δεν έπαψαν να εποφθαλμιούν όλες οι παραδοσιακές σ ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μηδέ της Ιαπωνίας συμπεριλαμβανομένης. Προτάσσουν πρόσκαιρα το κατά τα άλλα ουσιώδες θέμα της επικράτησης των εργατικών δυνάμεων κατά του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιδιώκουν να επιφέρουν ένα συνολικό θετικό αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της εργασίας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους, ότι εάν και τώρα επιβληθούν τα γεράκια του παραδοσιακού ιμπεριαλισμού στα παγκόσμια πράγματα, το όραμα της δικαιότερης σοσιαλιστικής κοινωνίας, θα μετατεθεί για τις επόμενες εκατονταετίες.
Ένα άλλο κομμάτι της αριστεράς έχει συμβιβαστεί απολύτως με την ιδέα της συνέχισης της υπερίσχυσης του παγκόσμιου κεφαλαίου και εντάχθηκε στους σκοπούς της. Αντιθέτως, υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις ακόμη και του αστικού κόσμου που αντιστέκονται στην αποεθνοποίηση των κρατών, υπό την κυριαρχία του παγκόσμιου πολυεθνικού κεφαλαίου. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμπράξουν για να προκύψει κάποιο άμεσο θετικό αποτέλεσμα. Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις από όλο το υφιστάμενο πολιτικό φάσμα που θα συγκροτηθούν για την πραγμάτωση του σημερινού  εθνικοαπελευθερωτικού στόχου;  Αυτό θα εξετάσουμε στην Αθήνα, κατά την ιδρυτική διακήρυξη της ΔΗΚΕΑ. Υπάρχει σίγουρα δυσπραγία, αλλά η απαισιοδοξία δεν θα έπρεπε να μας καταβάλει και να μας οδηγήσει στην αποστράτευση ή στην επιλογή πολιτικών χώρων με πολύ αρνητικό παρελθόν και δημαγωγική εκμετάλλευση των πραγματικών λαϊκών διαθέσεων.
Ο δυνητικός τελικός σκοπός είναι η συνάντηση και σύμπραξη των προοδευτικών αγωνιστών – πατριωτών, από κάθε είδους πολιτικό χώρο και προέλευση, χωρίς βεβαρυμένο ή βρώμικο πολιτικό παρελθόν. Στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.
Είδωμεν, λοιπόν. Προσωπικά θα κάνω το κατά δύναμιν!
Αντώνης Κοσμίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας