Η ανασκόπηση των μαχών της 10/12 στα Ουκρανικά μέτωπα

734
– Στα δύο «βόρεια» μέτωπα (Κουπιάνσκ και Κράσνι Λιμάν) δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές από το τελευταίο σημείωμα. Σε εξέλιξη βρίσκονται ρωσικές επιθέσεις στα Τέρνι και την Γιάμπολοφκα, καθώς και στην προεξοχή του Τόρσκογε, ενώ στη Σινκόφκα συνεχίζεται η αργή, πλην σταθερή προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων προς τον οικιστικό ιστό, με στόχο την πλήρη απώθηση των μονάδων των VSU από εκεί.
– Στα βόρεια και τα δυτικά του Ντονιέτσκ, στην κατεύθυνση του Αρτιόμοφσκ οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ουκρανικό οχυρό νοτίως του Χρόμοβο (Αρτιόμοφσκογε), πάνω στον αυτοκινητόδρομο Τσάσοφ Γιαρ – Αρτιόμοφσκ. Νοτιότερα, στο ύψωμα «Όστροφ», όπου βρίσκεται και ομώνυμο ουκρανικό οχυρό, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πολύ και ήδη εκκαθαρίζουν την περιοχή που περιβάλλει το οχυρό, έχοντας πλέον φτάσει ένα βήμα πριν την κατάληψή του. Στο τμήμα της Αβντέγεφκα, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν προώθηση στην κατεύθυνση του Οτσερέτινο (βόρεια της πόλης). Στον υπόλοιπο περίγυρο της πόλης συνεχίζονται οι μάχες με τις μονάδες των VSU (Στγ: στην περιοχή δραστηριοποιούνται 40 τάγματα από 8 διαφορετικές Ταξιαρχίες της ουκρανικής πλευράς, δηλαδή κάπου 12.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί!!!) και η πίεσή τους προς το εσωτερικό της πόλης. Στη Μάργινκα υπήρξε πρόοδος από ρωσικής πλευράς – στις VSU έχει απομείνει μόλις ένα 3% του εμβαδού της πόλης, στο ΒΔ της τμήμα. Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκε βίντεο απο την τοποθέτηση άλλης μίας ρωσικής σημαίας σημαίας (της «τρικολόρ», αυτή τη φορά, αφού την πρώτη φορά ήταν αυτή με το σφυροδρέπανο, γνωστή ως «λάβαρο της Νίκης»), στο ΝΔ τμήμα της πόλης. Η οριστική απελευθέρωση της Μάργινκα απέχει, πλέον, πολύ λίγο…
– Στη γραμμή μετώπου από το Ουγκλεντάρ μέχρι το Ζαπορόζιε, στο μεν τμήμα της Βρεμιόφκα οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στην κατεύθυνση των Σταρομαγιόρσκογε και Ουροζάινογε, ενώ στο τμήμα του Ορέχοφ προωθήθηκαν επιτυχώς από την πλευρά της Νοβοπροκόποφκα προς το Ραμπότινο και το Βερμπόβογε – η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή κατά τις τελευταίες 2-3 μέρες έχει φτάσει το 1 χλμ σε βάθος μετώπου.
– Τέλος στην περιοχή της Χερσώνας η κατάσταση στα Κρίνκι δεν παρουσίασε μεταβολή. Απόπειρα μονάδων Ουκρανών πεζοναυτών να αποβιβαστούν στη νησίδα Μπολσόι Ποτιόμκινσκι κατέληξε σε αποτυχία, αφού τα συνδυασμένα πυρά των ρωσικών δυνάμεων από αέρος (drones και στρατιωτικά ελικόπτερα) και εδάφους (Πυροβολικό) απέτρεψαν την απόβαση, προξενώντας σημαντικές έμψυχες και υλικές απώλειες στις μονάδες των VSU.
                                                    Βασίλης Μακρίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας