Ένα είδος θεωρίας των «δυο άκρων» επικαλέστηκε ο Κασσελάκης

465

Μια αποστροφή η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέα μεγάλη σύγκρουση, αυτή τη φορά όχι μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, που επί τους ουσίας επικαλέστηκε την ανιστόρητη και αντιεπιστημονική θεωρία των «δύο άκρων».

«Η αποχή είναι μεγάλο ρίσκο για την κοινωνία μας. Γιατί μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αμφιταλαντεύσεις, σε εξτρέμ, και στην Ακροδεξιά και στην Αναρχία, ειδικά όταν υπάρχουν οικονομικές πιέσεις, κοινωνικές πιέσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της πρώτης του τοποθέτησης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Το Φαινόμενο Κασσελάκη».

Μάλιστα, χρησιμοποίησε τη λέξη «extrem» και στη συνέχεια έβαλε από τη μία πλευρά την Ακροδεξιά και από την άλλη την Αναρχία. Η άποψη αυτή που εξέφρασε, αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης, καθώς πρόκειται για αιτία πολέμου για την Αριστερά, η οποία θεωρεί πως τη χρησιμοποιούν πολλές συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, επιχειρώντας να ταυτίσουν την Ακροδεξιά με τα εργατικά επαναστατικά ρεύματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστήριξε πως «η εκλογή μου άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες». Συμπλήρωσε πως «δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για «τραμπισμό» από άλλα πρώην στελέχη του κόμματος του, σημείωσε πως «οι απόψεις μου είναι διαφορετικές από τον Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα μου βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Μετράει μέρες για τη μεγάλη έξοδο η ομάδα των «6 συν 6»

Έως τα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερα στις αρχές της επόμενης αναμένεται να γίνει η αποχώρηση της ομάδας των «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την στάση που κράτησε ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνοντάς τους την…πόρτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η αποχώρηση αναμένεται να γίνει τμηματικά και όσον αφορά στην Κοινοβουλευτικής της δύναμη θα είναι της τάξης των 6 με 7 βουλευτών.

Σημειώνεται, πως η Έφη Αχτσιόγλου και οι συν αυτώ κατά την τηλεδιάσκεψη της Κυριακής, κατέγραψαν την άποψη της κομματικής βάσης για άμεση αποχώρηση από το κόμμα, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συγκεκριμένη απόφαση, παραπέμποντας τις αποφάσεις στο μέλλον.

Οι αντιφατικές ωστόσο δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος από τη μία δηλώνει πως τείνει χείρα φιλίας στην Έφη Αχτσιόγλου, και από την άλλη ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ», επιτάχυναν το «διαζύγιο. Αν έχουν αποφασίσει κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο την ομάδα των «6+6».

Κατά πληροφορίες, η ομάδα Αχτσιόγλου δεν είχε εξαρχής πρόθεση εξόδου, ωστόσο η απειλή διαγραφής και δημοψηφίσματος άλλαξε άρδην το σκηνικό, το οποίο δυναμιτίστηκε και από την επίθεση Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου.

Αντώνης Γκιόκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας