Ελβετικό σχολείο-Βραχιόλια παρακολούθησης σε παιδιά!!

620

Η δυστοπία της νέας τάξης, ο αιώνας της παρακολούθησης των πάντων, αποφυλακισμένων, μαθητών , συντόμως και απλών πολιτών .Καλώς ήλθατε στην κόλαση…..

Π.Δ.

Αντιδρούν οι γονείς των μαθητών

Ένα σχολείο στην Ελβετία έχει ανακοινώσει ότι θα δοκιμάσει τα βραχιολάκια παρακολούθησης σε παιδιά για να παρακολουθεί που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Όπως τονίζεται από το Remix News, το ελβετικό κατάστημα Neue Zürcher Zeitung  αναφέρει  ότι το κέντρο φροντίδας μετά το σχολείο Letten στο Μπίρμενσντορφ θα απαιτεί από τα παιδιά να φορούν την τεχνολογία Bluetooth ανά πάσα στιγμή κατά τις ώρες φροντίδας, εκτός εάν οι γονείς ζητήσουν να εξαιρεθούν συγκεκριμένα.
Τα βραχιολάκια θα παρακολουθούν τους χρήστες, με το προσωπικό να ειδοποιείται σε περίπτωση που ένας μαθητής περιπλανηθεί εκτός της επιτρεπόμενης τοποθεσίας χωρίς προηγούμενη άδεια.
Η αιτιολόγηση που δίνεται για την παρακολούθηση είναι ότι ο αριθμός των παιδιών στις εγκαταστάσεις αλλάζει συνεχώς και ότι είναι απαραίτητο να παρέχεται «υψηλής ποιότητας φροντίδα».
Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι «σημαντικές ατομικές πληροφορίες σχετικά με τις τροφικές δυσανεξίες» μπορούν να αποθηκευτούν στο σύστημα για να διευκολύνουν τα παιδιά το check-in στο μεσημεριανό γεύμα.
Η έκθεση σημειώνει ότι το σύστημα παρακολούθησης αναπτύχθηκε από τον επικεφαλής του εκπαιδευτικού κέντρου, Joel Giger, ως μέρος μιας start-up που ονομάζεται Companion.
Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί κυριολεκτικά τους αποφυλακισμένους ή τους κατάδικους που αποφυλακίζονται με την προϋπόθεση της καλής συμπεριφοράς.
Εάν το εκπαιδευτικό κέντρο θέλει να γίνει γνωστό ως το σχολείο που αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν φυλακισμένα, θα το κάνει, παρά τις αντιδράσεις των γονέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας