Δήλωση του Παν.Λαφαζάνη(ΔΗ.Κ.Ε.Α) στο Ria-Novosti για την εκλογή Στ.Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

3316

Ο Παναγ. Λαφαζάνης επικεφαλής του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α) μίλησε στο γνωστό ρωσικό Πρακτορείο Ria-Novosti και έκανε την παρακάτω δήλωση για τον Στ. Κασσελάκη και την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα:

“Αυτό που είδαμε με τις διαδικασίες εκλογής του Προέδρου” του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Ένας πρωτοφανής επικοινωνιακός βομβαρδισμός, ένα πραγματικό “επικοινωνιακό πραξικόπημα”, “φύτεψε” εκλογικά μέσα σε λίγες βδομάδες στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν Έλληνα που την ενήλικη ζωή του έζησε στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που θήτευσε σε αμερικάνικα κέντρα και στην Goldman Sachs, ο οποίος δεν είχε ποτέ καμία πολιτική θέση και καμιά πολιτική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ως τώρα τα κεντρικά πολιτικά πρόσωπα του αστικού χώρου ήταν φιλοαμερικανοί ή υποτελείς των ΗΠΑ και αμερικανόδουλοι.

Για πρώτη φορά Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Πρόεδρος δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχνεται κυριολεκτικά ένας “αμερικανός”. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλώνεται με αυτόν τον τρόπο πλήρως από τον αμερικανισμό και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν προκαλέσει και κλιμακώνουν ένα φρικτό, πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει επιφέρει παγκόσμια δυστυχία και βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ανθρωπότητα.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν τραγωδία για την Ελλάδα. Η Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε αμερικανική “μπανανία”.

Μπροστά στη νέα κατάσταση στη χώρα το ΔΗ.Κ.Ε.Α και εγώ προσωπικά θα καταβάλλουμε επειγόντως προσπάθειες για μια μεγάλη ενωτική ανασυγκρότηση του αριστερού, προοδευτικού, πατριωτικού, δημοκρατικού χώρου με στόχο την ήττα του σημερινού πολιτικού σκηνικού για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, παραγωγική, κοινωνική και βαθιά δημοκρατική, που, πέραν των πολλών άλλων, θα επιχειρήσει ένα άνοιγμα φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία και τους BRICS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας