Αχτσιόγλου “γύρισε πλάτη” στον Κασσελάκη-Προάγγελος διχασμού αν όχι και διάσπασης ΣΥΡΙΖΑ

3996

Έφαγε “πόρτα” ο Στ. Κασσελάκης από την Ε. Αχτσιόγλου, που επέμεινε να μην αναλάβει κανένα αξίωμα και να μείνει απλή βουλευτής. Προφανώς η στάση Αχτσιόγλου έλαβε χώρα σε συνενόηση με όλους τους κύκλους της “αντιπολίτευσης” στον Κασσελάκη. Η κίνηση Αχτσιόγλου είναι προάγγελος βαθέως διχασμού και ίσως επικείμενης διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση θα αποσαφηνίζετο στο επόμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όμως ανεβλήθει αυθαίρετα και πραξικοπηματικά από τον Στ. Κασσελάκη για την Άνοξη.

Πάντως να τονίσουμε ότι είναι από πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να υπάρξει με δυνατότητες ένα διακριτό πολιτικό σχήμα που θα συγκροτηθεί από τους αντιπάλους του Κασσελάκη. Ο λόγος είναι ότι οι “διαφωνούντες” έχουν στην ουσία, αν εξαιρέσουμε τη συνεχή επίκληση του ονόματος της Αριστεράς, την ίδια αδιέξοδη πολιτική πλατφόρμα με αυτήν του νέου ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να διαθέτουν και τα επικοινωνιακά “χαρίσματα” του Κασσελάκη.

Συνάντηση στο γραφείο του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή είχαν νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου.

Η συνάντηση, μετά την επεισοδιακή καμπάνια για την ηγεσία του κόμματος, ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη ώστε να πέσουν οι τόνοι και να αποκατασταθεί η ενότητα του χώρου. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης της πρότεινε όποια θέση θέλει και όποιο πόστο επιθυμεί να αναλάβει, αλλά η Εφη Αχτσιόγλου αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Επικαλέστηκε την κούραση της προεκλογικής καμπάνιας και όπως είπε αργότερα στους δημοσιογράφους, δεν θα κρατήσει καν τη θέση της τομεάρχου Οικονομικών.

“Δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω κάποια θέση, δεν έχω την ενέργεια”, ήταν η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να αναλάβει κάποιο ρόλο στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Συναντηθήκαμε ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις του ευχήθηκα καλή δύναμη δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω κάποια θέση, είναι μια προσωπική μου απόφαση”, σχολίασε η Έφη Ατσιόγλου μετά τη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο αναλυτικά, μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους:

“Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Από τη δική μου πλευρά, του ευχήθηκα φυσικά καλή δύναμη. Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα με ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου, δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση, διότι μετά από την πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης, για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν έχω αυτή την ενέργεια. Είναι αμιγώς προσωπική απόφαση. Δεν έχω ενέργεια να αναλάβω αυτή τη στιγμή κάποια άλλη θέση πέραν αυτής που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Είναι ξαναλέω καθαρά προσωπική απόφαση που έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες που νομίζω ότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει, και να το λέει αυτό θαρρετά. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε θέλει. Ο ίδιος μου είπε ότι οπωσδήποτε θα χρειαστεί τις συμβουλές μου”.

Σ΄ερώτηση από τους δημοσιογράφους αν θα μείνει τομεάρχης Οικονομικών, απάντησε : “Όχι δεν θα αναλάβω καμία χρέωση”. Επίσης στο ερώτημα αν της προτάθηκε” κάτι συγεκριμένο”, είπε:

“Ο ίδιος μου είπε οποιαδήποτε θέση θέλω. Δεν αρνήθηκα, το είπα εξαρχής. Δεν περάσαμε στα πιο ειδικά. Του διευκρίνισα ότι δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή προσωπικά να αναλάβω κάτι περισσότερο λόγω του φόρτου που υπέστην το προηγούμενο διάστημα. ‘Αρα είναι προσωπική η απόφαση. Το κλίμα ήταν μια χαρά, εξαιρετικό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας