Διαδηλώσεις κατά της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στην Βουλγαρία

1206
Διαδηλώσεις κατά της στρατιωτικής βοήθειας

Δύο διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν που καλούσαν τη Βουλγαρία να μην στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία απέκλεισαν το κέντρο της πρωτεύουσας επί αρκετές ώρες.

Χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος ‘Βαζράζντανε’ [Αναγέννηση] ζήτησαν από τη Σόφια να μην παρέμβει στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι άνθρωποι του  Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ ήρθαν με λεωφορεία από όλη τη χώρα για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης του Κιρίλ Πέτκοφ.

Στη διαμαρτυρία έγιναν εκκλήσεις για υποστήριξη στη Ρωσία και αφίσες με το γράμμα «Ζ» του ρωσικού στρατού.

Επίσης, ο εξωκοινοβουλευτικός σχηματισμός «Ειρήνη» προσχώρησε στη δυσαρέσκεια επιμένοντας στην ουδετερότητα της Βουλγαρίας.

Την ίδια ώρα, στο Μπουργκάς πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση κατά του πολέμου στην Ουκρανία, που προκλήθηκε από τη βία στο Μπούτσα. Συμμετείχαν δεκάδες Ουκρανές γυναίκες και παιδιά. Πήγαν και Βούλγαροι να τους υποστηρίξουν.

Ειρηνική πομπή και αγρυπνία με το φως των κεριών πραγματοποιήθηκε επίσης στη Φιλιππούπολη στη μνήμη των αθώων θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Ο κόσμος προσευχήθηκε για ειρήνη και τερματισμό του πολέμου το συντομότερο δυνατό. Οι προσευχές ήταν για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας