ΔΗ.Κ.Ε.Α. και Παν.Λαφαζάνης απευθύνουν συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στο Ιράν

712

Ερωτηματικά για τον θάνατο του Ε.Ραϊσί , αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρ.Φίτσο

Το ”Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης” και ο επικεφαλής του Παναγ. Λαφαζάνης εκφράζουν στον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα Μαλέκ Χοσσεϊν Γκιβζάντ , στις αρχές του Ιράν  και στον Ιρανικό λαό τα πιο βαθιά συλλυπητήρια τους και την αλληλεγγύη τους για την απώλεια του Προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών Χουσεϊν Αμιρ Αμπτουλαχιάν και των συνεπιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Ιράν , παρά το πλήγμα που εδέχθη με την απώλεια του Προέδρου του και του Υπουργού Εξωτερικών όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά και θα ενδυναμώσει τον δίκαιο αγώνα του για την στήριξη του δοκιμαζόμενου Παλαιστινιακού λαοί στη Γάζα και την νίκη της παλαιστινιακής υπόθεσης , για την ήττα του Σιωνισμού και της Δυτικής ιμπεριαλιστικής νεοαποικιοκρατίας στη Μ.Ανατολή, στην περιοχή μας και τον κόσμο .

Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ειρήνη και την δικαιοσύνη στην περιοχή μας και στον κόσμο σημειώνουμε ότι προκαλούνται ερωτηματικά από το γεγονός ότι η απώλεια του Ε.Ραϊσί συνέβη αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο και ενώ εκδηλώνονται,  με υποκίνηση και χρηματοδότηση Δυτικών κέντρων, κινήσεις ”αποσταθεροποίησης” και απόπειρες ”έγχρωμων” πραξικοπατημάτων σε χώρες όπως η Γεωργία , η Ουγγαρία , η Σλοβακία , η Σερβία κλπ ως μέρος ευρύτερων Δυτικών σχεδιασμών που δείχνουν το φόβο και τον πανικό της Δύσης από τις δυσμενέστατες γι αυτήν εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και στη Γάζα και γενικότερα στα μέτωπα της οικονομίας και των μεγάλων εθνικο-ανεξαρτησιακών ανακατατάξεων στον κόσμο. 

Αυτές τις ώρες θεωρούμε ότι καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία μια μεγάλη στροφή απαγκίστρωσης της χώρας μας από τις εμπρηστικές επιλογές των Δυτικών κέντρων με μια από τις πρώτες προτεραιότητες την αποκατάσταση καλών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με το Ιράν και το λαό του , πράγμα που διακαώς επιθυμούσε ο Ε.Ραϊσί και με πρώτο μέτρο την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν και του Ιρανικού λαού. 

Στην κατεύθυνση αυτή , που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα ,  το ΔΗ.Κ.Ε.Α. και ο επικεφαλής του Παν.Λαφαζάνης θα συνεχίσουν να ενισχύουν και να ενδυναμώνουν  τις προσπάθειες τους το επόμενο διάστημα των κρίσιμων εξελίξεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας