Δανία:Συνέστησε σε άτομα κάτω των 50 να μην κάνουν εμβόλια Covid-19

911
Δανία: Συνέστησε σε άτομα κάτω των

Λίγες εβδομάδες μετά την απαγόρευση εμβολιασμού κατά του Covid-19 ατόμων κάτω των 18 ετών, η Δανική Υγειονομική Αρχή, ανακοίνωσε πως «συμβουλεύει» (ουσιαστικά αποτρέπει) άτομα κάτω των 50 ετών να μην λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου, όταν στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη «βιάζεται» να «τρυπήσει» και πάλι όλους τους Έλληνες.

«Ο σκοπός του εμβολιασμού δεν είναι η πρόληψη της μόλυνσης από τον Covid-19 και, επομένως, σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών δεν προσφέρεται επί του παρόντος αναμνηστικός εμβολιασμός», έγραψε ο οργανισμός σε δήλωση της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι ο οργανισμός έχει «στόχο να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο», ανέφερε η δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σκανδιναβική χώρα απέρριψε επίσης ρητά κάθε προσπάθεια για ανάσχεση της εξάπλωσης του Covid-19 και ανακοίνωσε, ότι θα επικεντρωθεί στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και των ηλικιωμένων. Αυτοί οι άνθρωποι, είπε, κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σοβαρές περιπτώσεις Covid-19.

Οι νέοι άνθρωποι προστατεύονται

Η Υγειονομική Αρχή της Δανίας, σημείωσε, ότι τα άτομα κάτω των 50 ετών «γενικά δεν διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά» από τον ιό.

Ειδικότερα, σημείωσε πως οι νέοι άνθρωποι «προστατεύονται καλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά» και «πολύ μεγάλος αριθμός από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί και έχουν μολυνθεί στο παρελθόν» με τον Covid-19, ανέφερε μεταξύ άλλων ο οργανισμός.

«Υπάρχει συνεπώς καλή ανοσία σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού», ανέφερε η υπηρεσία. «Είναι σημαντικό ο πληθυσμός να θυμάται επίσης τις οδηγίες για τον τρόπο πρόληψης της εξάπλωσης της λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής στο σπίτι σε περίπτωση ασθένειας, του συχνού αερισμού ή αερισμού, της κοινωνικής απόστασης, της καλής εθιμοτυπίας βήχα, της υγιεινής των χεριών και του καθαρισμού».

STOP στα εμβόλια από τη Δανία

Όπως γνωρίζουμε, η Δανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που σταμάτησε να χορηγεί εμβόλια κατά του Covid-19 σε υγιή παιδιά. Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε πρόσφατα το παράδειγμά του και τερμάτισε τη χορήγηση εμβολίων Covid-19 στα περισσότερα παιδιά ηλικίας 11 ετών και κάτω.

«Η Δανική Υγειονομική Αρχή δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να συστήσει ομαδικό εμβολιασμό σε άτομα κάτω των 18 ετών», δήλωσε στο Associated Press η Λότε Μπάελουμ, εκπρόσωπος της Υγειονομικής Αρχής.

«Τα παιδιά και οι νέοι που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης Covid-19 θα συνεχίσουν να έχουν την επιλογή εμβολιασμού μετά από ατομική αξιολόγηση» συμπλήρωσε.

Ενώ μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως τα παιδιά και οι νέοι που κινδυνεύουν να αναπτύξουν κρούσματα COVID-19 μπορούν ακόμα να λάβουν το εμβόλιο στη Δανία εάν το συστήσει γιατρός, δήλωσε η υπηρεσία υγείας τον περασμένο μήνα.

Το παράδειγμα της Δανίας ακολουθούν και άλλες χώρες

Στο δρόμο που χάραξε η Δανία και οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, μιας και η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι στα παιδιά που δεν είχαν κλείσει τα 5 μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν θα προσφερθούν εμβόλια για τον Covid-19, σημειώνοντας ότι η προσφορά εμβολίου για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ήταν μια προσωρινή οδηγία.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τους ειδικούς να διαπιστώνουν, ότι περίπου δύο μήνες αφότου ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ενέκριναν τις δόσεις εμβολίου Covid-19 για μικρά παιδιά και βρέφη, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών έχει λάβει την πρώτη δόση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας