Δανία: Προχωράει στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση υψηλών τιμών στην ενέργεια

367

Δανοί βουλευτές συμφώνησαν σήμερα σε ένα πακέτο βοηθείας για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μείωση της εισφοράς στις τιμές της ενέργειας και την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών με μικρά παιδιά, αγνοώντας την αυστηρή προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η Δανία προσπαθεί, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, να βρει τρόπους να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών που παρατηρήθηκαν στον απόηχο της πανδημίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και πλήττουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις.

“Η συμφωνία δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά μπορεί να παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τους χειμερινούς μήνες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Νικολάι Βάμεν.

Ο υπουργός επέμεινε ότι το μέτρο δεν θα αυξήσει τον πληθωρισμό: “Αυτό που κάνουμε τώρα είναι οικονομικά ασφαλές, επειδή είναι σημαντικό να μην ενισχύουμε τον πληθωρισμό”.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα κατά της προστασίας από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας μέσω της μείωσης των εισφορών, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο των τιμών και θα αποθάρρυνε την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η χώρα έχει ήδη συμφωνήσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους ηλικιωμένους και έχει παγώσει την ετήσια αύξηση των ενοικίων για την επόμενη διετία προκειμένου να βοηθηθούν τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας