Χάρη σε μας, οι ΗΠΑ θα φύγουν από το Ιράκ

1404

Οι αντάρτες της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ, καρπώνονται μέσω μιας ανακοίνωσης την προοπτική της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Ιράκ.
Την Πέμπτη 25/1, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «διατυπώσει ένα συγκεκριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα» για τη σταδιακή μείωση της παρουσίας «συμβούλων» του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ, οδηγώντας τελικά στο τέλος της αποστολής του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις δηλώσεις των ΗΠΑ, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin να τονίζει ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη «μετάβαση σε μια διαρκή διμερή εταιρική σχέση ασφάλειας» μεταξύ των δύο εθνών.
Ωστόσο, το πεδίο εφαρμογής της προτεινόμενης «Ανώτερης Στρατιωτικής Επιτροπής (HMC)» παραμένει αντικείμενο διαμάχης.
Ενώ το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι σκοπός του HMC είναι να συζητήσει το τέλος της αποστολής του συνασπισμού, το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και όχι στην απόσυρση.

Η ανακοίνωση των ανταρτών

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ εξέδωσε την Παρασκευή 26/1 ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι εκκλήσεις της Ισλαμικής Αντίστασης, η απόφαση του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων και η λαϊκή υποστήριξη για την απομάκρυνση των ξένων δυνάμεων, δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια λόγω της αμερικανικής χειραγώγησης για την εκπλήρωση της «κακόβουλης ατζέντας» της στο Ιράκ και την περιοχή.
Η δήλωση επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική συγκατάθεση στο αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης να συγκροτήσει μια επιτροπή για να διευθετήσει το καθεστώς των δυνάμεών τους δεν θα είχε συμβεί χωρίς τα χτυπήματα της Αντίστασης και τις ευλογίες του αίματος των μαρτύρων.

«Η απάντηση της Ισλαμικής Αντίστασης σε αυτό το αίτημα είναι η συνέχιση των επιχειρήσεων (σ.σ. επιθέσεων) κατά της ξένης παρουσίας»

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της πυγμής.
Δεν έχουμε γνωρίσει τίποτα άλλο παρά προδοσία και τυραννία από τον εγκληματικό αμερικανικό εχθρό, όπως έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια της αντιπαράθεσης.
Αυτή η απόπειρα δεν είναι παρά ένας τρόπος να ανακατέψουν τα χαρτιά, να παραπλανήσουν και να κερδίσουν χρόνο για να πραγματοποιήσουν περισσότερα εγκλήματα και διαβολικά σχέδια για να βλάψουν το λαό και το έθνος μας».
Οι ΗΠΑ χτυπούν με την σειρά τους με επιτυχία τις θέσεις της Kataib Hezbollah που είναι η μια εκ των οργανώσεων που χτυπά τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και την Συρία, εκ μέρους της «Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ».

«Αποχωρήστε εδώ και τώρα»

«Η απάντηση της Ισλαμικής Αντίστασης σε αυτό το αίτημα είναι η συνέχιση των επιθέσεων κατά της ξένης παρουσίας.
Είναι προτιμότερο να μην υπάρξει διάλογος σχετικά με αυτή την υποτιθέμενη απόσυρση μέχρι να γίνει σαφής η πραγματικότητα των προθέσεών τους και η σοβαρότητα της δέσμευσής τους να αποσύρουν τις δυνάμεις εισβολής τους από το Ιράκ.
Αυτό περιλαμβάνει την αποχώρηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πολεμικών τους αεροσκαφών από τον ιρακινό εναέριο χώρο, την παράδοση της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ιρακινή πλευρά και την απομάκρυνση των αξιωματικών τους από αυτήν».

Καμία προστασία

«Ενώ εκφράζουμε την εκτίμησή μας για τις θέσεις των αδελφών που απορρίπτουν την ξένη ηγεμονία, προειδοποιούμε για τον κίνδυνο της παροχής ασυλίας σε οποιαδήποτε ξένη δύναμη για οποιονδήποτε λόγο, καθώς και για οποιαδήποτε δέσμευση της κυβέρνησης ή του μηχανισμού ασφαλείας της να προστατεύσει αυτούς τους εισβολείς δολοφόνους.
Αν συμβεί αυτό, πρόκειται για ιστορική προδοσία του Ιράκ και του αίματος των μαρτύρων του».
Εν τω μεταξύ, η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις για να καταδείξει ότι οι μαχητές της επιτέθηκαν στην κατεχόμενη βάση Ain Al-Assad στο δυτικό Ιράκ το βράδυ της Πέμπτης, 25-1-2024 και την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας